Jestem, z większymi przerwami , na fotce prawie od jej początku. Kiedyś była analogia ocen, dzisiaj kobiety mają znacznie wyższe oceny niż mężczyźni. O co to chodzi? Czy zakompleksione kobiety dołuja facetów by sobie poprawić samoocenę? Czy może faceci na tyle zniewieściali, że uciekają wyłącznie do underground'owego internetu, by kogoś poznać, tym samym na kazdą kobietę przypada np. 3 kolesi i jak wiadomo, wysoka podaż zaniża (o)cenę ?
Dysproporcja ocen K/M
Coś w tym jest. Ja na fotce jestem od 2006 roku (obecny profil nie odzwierciedla mojego stażu) i pamiętam czasy kiedy oceniano w skali 1-10 (11 dla gwiazd). Uzytkownicy fotki w tym czasie bardzo się zmienili. Często dostaję głosy na NIE i paradoksalnie w wielu przypadkach jak nie w większosci są to oceny od kobiet przeciętnej urody, zeby nie powiedzieć brzydkich... Zdarzają się użytkowniczki sfrustrowane tym, ze są niechciane i dają NIE kazdemu jak leci dla poprawy własnego samopoczucia. Ot taka forma odreagowania 😉
Niektórzy też wstrzymują się od głosów i mimo tego, że dostają tak lub nie to nie "oddają" oceny co sprawia, że po prostu mają więcej tych ocen pozytywnych co się składa na średnią. Ktoś chce głosować to głosuje, ktoś nie chce to tego nie robi. Nie ma nakazu czy obowiązku oceniania czy odpowiadania na oceny. Dla wielu osób serduszko jest równoznaczne z tzw "otwartą furtką" na znajomość. Jednak trzeba mieć na uwadze, że nie każdy szuka tu czegokolwiek. Niektórzy tu są dla zabicia czasu albo mają tu znajomych i są tu ze względu na nich. Jest tu też forum, blogi i gry. Naprawdę jest wiele możliwości i ludzie są tu też po prostu dla tych opcji. Dla tematów na forum, dla rozmówek na czacie, poradników, czy dla gier.
Wersja mobilna strony niejako wymusza oddanie głosu TAK/NIE aby przejsc do następnego profilu. W wersji strony na komputery, jest przycisk "następny profil" i nie trzeba głosować.
Owszem, jeżeli ktoś przegląda profile. Jednak nie każdy to robi, więc jak widać nie ma przymusu czy nakazu i o tym właśnie piszę. 😉
Nie ma niby przymusu, ale nie ma też możliwości blokady i jest się tak ocenianym mimo że się nie chce brać w tym udziału. Chwilę była taka możliwość ale ostatecznie zlikwidowali.
Znowu jak ładna laska daje "Tak" to już to jest podejrzane i często potem na PW ląduje oferta i już lepiej nie odwzajemniać takim.
Zwykle babki dają mi na tak, ale tylko gdy mają jeszcze niską ocenę. Ja odwdzięczam im się na NIE nie zemną takie numery :) Tak jak wyżej, są też profile zaczepne i lepiej odpuścić. Ogólnie te oceny są do bani.
Moim zdaniem, te z niską samooceną są jeszcze gorsze, bo dla nich kazdy facet to "za wysokie progi" i z automatu klikają "NIE". Gdy dostaję "tak" od kobiety która mi się nie podoba to zazwyczaj nie odwzajemniam decyzji, nawet negatywnie. Niektóre kobiety stosują tutaj inną "technikę". Mianowicie klikają wszystkim TAK licząc na rewanżowe "tak". Gdy trafiam na taki profil dla zasady zawsze klikam NIE nawet jesli dostałem "tak" 😈
To taka sama technika jak niech gdyś z ocenami "10 za 10" - "11 za 11".
Zauważyłem też że nie które kobiety dają tylko "+10" do zdjęcia, jak im się odpowie tym samym to dają potem "TAK" i coś w tym musi być.
Tak w 100000% te oceny są do bani