Konto usunięte: o tym nie wiedziałam nawet że jest gejem.
Bo przez lata o tym nie mówił. Teraz ma bliźniaki (z surogatki), już chyba 7letnie.
Konto usunięte: matka natura po to stworzyła kobietę i mężczyznę zeby to miało ręce i nogi, gdyby naturalne byłoby wiązanie się faceta z facetem wyposażyłaby faceta w narządy rozrodcze, ale to czysto biologiczne podejście.(...) natura nie jest ślepa, robi wszystko żeby gatunek przetrwał, po to tu jesteśmy. Główne zadanie człowieka to przekazanie komórek dalej.
Jasne, jeśli wziąć pod uwagę tylko i wyłącznie biologiczny aspekt naszej egzystencji, to rzeczywiście mężczyzna i kobieta są niezbędni do utrzymania gatunku, tu nie ma żadnej wątpliwości. No, chyba że ktoś się naoglądał "Seksmisji", to wtedy możemy wykluczyć podgatunek męski
. Ale wydawało mi się, że jesteśmy już na takim etapie cywilizacyjnym (?), że nie możemy się ograniczać do samej biologii. Wtedy chociażby księża, mnisi czy zakonnice nie mieliby racji bytu.
Cały czas mówisz o tym, jak to społeczeństwo nie jest gotowe na to, aby normalnie się przypatrywało rodzicom homoseksualnym. Jeśli to się nie będzie działo (w sensie, jeśli pary gejowskie nie będą pokazywały się ze swoimi dziećmi), to ludzie nigdy nie będą gotowi. Zauważ, że jeszcze parę lat temu mówiło się, że w Polsce nie ma miejsca dla gejów. A jednak, dziś możemy mówić o (względnej) tolerancji, ba, nawet jedno z miast ma świetnego prezydenta. A to dlatego, że bardzo odważni ludzie nie boją się mówić o sobie i o tym, że chcą żyć tak jak inni.
Konto usunięte: coś z innej beczki
Wyobraź sobię, ze przyjmowania masowo uchodźców do nas, tez nie leży w mojej dobrej wierze i tolerancji i też są tam dzieci i niewinne osoby, chodzi o to ze co będzie potem, trzeba zawsze myślec o konsekwencjach, a nie tylko o zaspokajaniu swojej potrzeby czy naciskania tylko na swoje dobro, bo tak mi sie podoba i mi się należy.
ale to juz osobny temat
Tak, to już zupełnie inny temat. Ale skoro już został poruszony. Jeśli wszyscy by tak myśleli (i teraz i wcześniej), to pomyśl sobie, że być może nasza historia wyglądałaby inaczej (np. rząd na uchodźstwie). Najbardziej mnie drażnią głosy tych, którzy sami są imigrantami (Trump chce zamknąć granice? Bo on sam jest rdzennym Amerykaninem? Oh, co za ironia). A jeśli chodzi o nasz kraj, to pomagajmy tym, którzy pomocy wymagają, odsyłajmy tych, którzy wykorzystują sytuację.
Konto usunięte: szkoda ze założyłes temat na martwym forum, gdzie głownie wchodza tu ponazekac na modów i poudawac jak bardzo mają fotkę gdzies a znają każdego z czatu, wiedzą o której godzinie chodzą kupe i co robia gdy są offline, na forum hyde tez przepychu nie ma ale tam moze z 5 czy 6 osób do rozmów nazbierałaby się:D
Zostały staruchy ichaboty Rexowate rexy, forumowa Earth (Patrycja) czasem Maqdalena wpadnie, i inne mamuty fotkowe, w sumie to chyba z nimi tam mozna normalnie pogadać.
Wiem, że dyskusja na forum czatowym jest jak próba łapania komara za skrzydło i to jeszcze w rękawicy bokserskiej, ale cóż, mam słabość do tego miejsca. A do hajdu znowu czuję awersję. O, Reksiu nadal się tu szwenda?
Konto usunięte: Dlatego nigdy nie uznam rodziny gejowskiej za cos oczywistego i zrozumiałego, jestem tradycjonalistką wychowana w moze trochę staroświeckich pogladach, ale czasem nie żałuję że nie dałam się zwariować wszystkiemu wokół i nie jestem w 100% podatna na poglady innych.
Hm, mam wrażenie, że nie do końca są to Twoje poglądy, ale niech Ci będzie ;).
Moim zdaniem, nie powinniśmy się zamykać na świat tylko dlatego, że zostaliśmy w taki czy inny sposób wychowani. Jasne, wychowanie jest bardzo ważne, ale to tylko początek. Później zaczynamy myśleć indywidualnie i budować swój światopogląd, bazując na naszym doświadczeniu i wiedzy zdobytej po drodze :)