ZywyWibrator
ZywyWibrator
  16 października 2014 (pierwszy post)

Witam.
w poniższym przekazie chciałbym przekazać kilka swoich uwag, sugestii, spostrzeżeń dotyczących istniejących regulacji dotyczących forum, a także czatu o tematyce erotycznej.
W moim mniemaniu istniejący regulamin jest archaiczny i zupełnie nie pasuje on do ero-rzeczywistości na czacie/forum.
Zupełnie nie rozumiem tego, jaki jest sens z jednej strony dopuszczania tworzenia miejsc, gdzie pozornie można porozmawiać na tematy o "różowej naturze", gdzie tak naprawdę przy poważniejszym potraktowaniu i zaangażowaniu użytkownika można otrzymać/ a nawet otrzymuje się bana/kicka itp.
Regulamin w obecnym kształcie został stworzony w czasach (co jest wielkim zaskoczeniem), gdy tematyka seksu była hmm... nieobecna na fotce (osobiście uważam, że to gówna prawda, bo seks tu zawsze był i wszyscy dobrze o tym wiedzą). Aktualny regulamin zawiera postanowienia, które krepują swobodną rozmowę na tematy związane z seksem.
Prawdę mówiąc w chwili obecnej wypaczenie sięgnęło tego stopnia, że na pokoju czatowym SEX/ forum więcej osób się wygłupia niż faktycznie ma cokolwiek wspólnego z sexem.
Oczywiście powodów tego jest wiele, aczkolwiek według mnie jednym z istotniejszych czynników mających wpływ na taki stan jest właśnie istniejąca regulacja.
Sytuacja, gdy za zbyt pikantną rozmowę/ wklejanie gifów/ zdjęć o tematyce erotycznej grozi sankcją ze strony admina jest zaprzeczeniem tego, że sex ma tutaj rację bytu.
Drodzy TEAMFOTKOWICZE/ ADMINI sex zawsze był, jest i będzie- wszystko jest dla ludzi.
Nie wiem po co z jednej strony stwarza się możliwość rozmawiania na dane tematy, a następnie stosuje się cenzurę.
W końcu czat/forum docelowo zostało stworzone po to, by sprawiać przyjemność/radość/zadowolenie , a nie by wywoływać uczucia.
Jeżeli ludzie są dojrzali, a tacy też tu występują (ubolewam nad tym, że są w mniejszości), to mogą rozmawiać, dyskutować na takie tematy i powinni mieć zapewnioną możliwość nieskrępowanego wyrażania poglądów na wszelkie tematy.
Apeluję więc o stworzenie odrębnego regulaminu dla działów o tematyce erotycznej, ewentualnie o modyfikację obecnie obowiązującego regulaminu. Zarzut główny- archaiczność, sztywność, niedaekwatność do zmieniających się i coraz cześciej otwarcie wyznawanych potrzeb.
Skoro misją portalu jest dawanie szeroko rozumianej przyjemności swym użytkownikom, to powinno się coś z tym zrobić.
Jak się przyjrzy obecnej regulacji, to łatwo dojść do wniosku, że niektóre postanowienia są kompletnie od czapy, są nieprecyzyjne, zostawiają zbyt duże pole do interpretacji (nadinterpretacji), nie pasują do obecnie występujących postaw.
Rozumiem, że nie każdy ma ochotę konwersować na takie tematy. W końcu dla niektórych to sprawa bardzo intymna i wolą to zostawić jedynie dla najbliższych, ale z drugiej strony nikt nie przymusza użytkowników do odwiedzania forum/czatu o tematyce SEX.

P.S. tak, wiem że istnieją portale o tematyce erotycznej. Dzięki za uwagi/wskazówki w tym zakresie. Chodzi mi o dokonanie pewnych zmian i w tej rzeczywistości.
Według mnie błędem jest stosowanie niczym nieuzasadnionych restrykcji.

Uwagi innych użytkowników mile widziane.
Tak, nie zakładam, że każdy podziela mój pogląd. Nie żyję mrzonkami :)

Madzja
Madzja
  16 października 2014

Zgadzam sięd83ddc4d

TobiXywa
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 758
TobiXywa
  16 października 2014

Po części też sie zgadzam ale... własnie to ALE :ziober2:
Trzeba też zwrócic uwage na czasy jakie mamy... Mase dosłownie DZIECI ma dostęp do internetu od ręki czy to komputer tablet, telefon. Więc myśle, że to też jest powodem takiej cenzury. Pamiętaj, nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie może to być ktoś w wieku 15 lat podajcy że ma 19 lat ja tak samo jak i Ty nie jesteśmy w stanie przewidziec kto to tak naprawde jest i czy faktycznie jego wiek jest prawdziwy. Ostatnio nasilają sie konta tez gdzie lubie mają po 23 lata a zakładają konta z wiekem 17 15 16 lat i powiedzmy siedzi w pokoju z dziecmi "flirtując" czy uważasz to za normalne? Opierajmy sie na faktach nie na sugestiach bo to do niczego nie prowadzi. Choć nie wiem jak bardzo bysmy chceli nie damy rady temu zapobiec dlatego taka cenzura musi istnieć rozumiem, że to też jest ogarniczenie bo ogarnicza nas wszystkich i to też jest fakt każdy ma wolność wyboru czy chce o tym rozmawiać czy nie. Pamiętajmy, że tutaj jest jakoś około 2 milinów kont z tego 1/3 jest aktywna (tak obstawiam) więc wniosek nasuwa sam. Nie daliśmy, nie dajemy i nie damy rady tego zatrzymać. Tak samo jak w życiu codziennym. Pomijając tych ..."bekowiczów" d83dde02 ludzie jednak w jakiś sposób na tematyke sexu się udzielają zdarza się, że nie znają umiaru i to też rzutuje na to co poruszyłeś w swojej wypowiedzi więc to wszysto jest z sobą powiązane. To jest jedno wielkie koło które sie zamyka miną lata a może nawet pokolenia kiedy to minie albooo już będzie tylko gorzej...

:lol2:i'm out:crylol:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.