Lukasz: Dlaczego czat zaczyna śmierdzieć, że tak powiem brzydko GÓWNEM? Portal raczej z tego co się orientuję powinien służyć DO ZAWIERANIA NOWYCH ZNAJOMOŚCI, RANDEK I TYM PODOBNYCH. Z tego co zaobserwowałem Czat wygląda na pole bitwy Między HEJTERAMI A MODERACJĄ ( co się i tak zazwyczaj kończy tym, że hejterzy lecą do moderacji ze screenami na innych hejterów ) Co jest główną przyczyną tego co się na nim dzieje? Czy czat zamieni się w to czym śmierdzi? Myślę, że to jest dobry temat do DYSKUSJI :) ps.: Sama nazwa FOTKA mówi dużo, a większość pseudohejterów nawet nie posiada tego, najwyraźniej nie rozumieją pojęcia tego słowa
Czat od zawsze był polem bitwy słownej, zarówno między moderacją, jak i userami. Różnica polegała na tym, że na czacie potrafiono "kozaczyć" z umiarem. Jak też wspomniał Blue - ryby wracały do swojego stawiku. ;>
Przyczyna - za dużo swobody danej userom, ograniczenie możliwości reakcji moderacji.
Coś kosztem czegoś - okej, ale troszkę logiki, bo też : co za dużo to niezdrowo.
Zło i dobro w jednym - pokoje prywatne - a zwłaszcza za duże prawa założycieli - takie gag-owanie powinno być zdjęte, bo przeważnie jest ono z tyłka wzięte, zależne - nie oszukujmy się - od "widzi mi się". Okej, rozumiem kicki, bo to pokój prywatny i dana osoba może sobie nie zyczyć obecności jakiegoś usera, ale gag po co, do uwalenia znajomych "dla jaj". Spoko, tylko potem wycie...
Wspomniane zostały fejki - możliwość wchodzenia osób bez fotek w profilu i czatowania, problemy i dziwne sytuacje, bany, kolejne konta. Tego nie zatrzyma nikt - NIKT dopóki jest możliwość pisania na czacie dla osób bez zdjęć.
Osoby niezweryfikowane nie mogą pisać na czacie, tak samo powinno być z fejkami. Ja rozumiem konta na wszelki wypadek, bo sprawdzić coś trzeba, bo to bo tamto, można pisać i pisać. Ale portal sam dał możliwość tworzenia fejków pozwalając na 3 konta oficjalne/"legalne". I tak koło się zamyka, syf był, jest i będzie, bo mając na jednym koncie bana domniemany prowokator wejdzie na drugie.
Co do osób robiących burdel na pokojach, to niezależnie od posiadania czy braku fotek - jak chcą zamieszania, to je sprowokują. Chore? XXI wiek, możliwości, dystans lub jego brak. Fakt, dużo osób przychodzi się wyżyć, ale niestety portal nie posiada i posiadać nie będzie psychologa w wersji virtual, ani żadnej opcji, która wyczułaby zamiary danej osoby.

Pozdrawiam ;-)