lista tematów
[Czat] kto chce pisac????? ;D zapraszam
Tak po prostu mówią ludzie, którzy afiszują się podtekstami. A że każdy dziś ma dostęp do internetu, to nie znaczy, że każdy potrafi w każdej sytuacji wnieść wyrafinowany sarkazm. Nota bene, najpierw trzeba mieć powód na miarę dojrzałej krytyki, a potem osądzić czy jest sens obwieszczać ją wszem i wobec, żeby cokolwiek osiągnąć. Dziś na przykład często wywołuje się inteligencję jako wspólny mianownik porównywania siebie nawzajem. Nawet bardzo inteligentni ludzie są czasem znużeni i nie wiedzą co ze sobą zrobić. To samo się tyczy sytuacji, w których człowiek puka się w czoło i mówi sobie "jaki ja jestem głupi". To raczej zdrowy objaw. Nie mam więcej argumentów i nie uważam siebie za mądrzejszego niżbym miał kiedykolwiek być. Racja jest jak dupa - każdy ma swoją.
Ja już mam dość wypaczony rozum. Wolałbym nie wiedzieć trzech czwartych tego co wiem. A tu po prostu irytuje mnie, że ludzie pożytkują intelekt jako coś, co jest kartą przetargową wszech umysłów. Jak ktoś powie coś co się komuś nie podoba, to nie znaczy że nie jest inteligentny. Bo czasem jak głupiec milczy, to za mądrego ujdzie. To są moje paranoje, Bratku :D