PetrossOfficial
PetrossOfficial
  9 stycznia 2016 (pierwszy post)

Witam!
Nie tylko ja mam taki problem z jakością audio na kamerkach. Dokładnie to podczas prowadzenia transmisji. Sprawdziłem czy u innych też występują takie problemy i u większości są problemy z jakością audio jakby ktoś miał podłączony mixer bądź mikrofon, najpierw do tostera, a później do komputera. Myślałem że to wina Flash Playera, jednak posiadam najnowsza wersję tej wtyczki. Próbowałem również prowadzić swoją transmisję na starszych wersjach, jednak jakość była bez zmian. Na innych portalach z możliwością prowadzenia własnych transmisji o dziwo wszystko działa prawidłowo. Mój system operacyjny to Windows 7 Home Premium 64-bit. Jest możliwość naprawy tej usterki?

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  9 stycznia 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie tylko ja mam taki problem z jakością audio na kamerkach.

W ustawieniach transmisji przestaw na normalną jakość dźwięku - istnieje problem ze sterownikiem podwyższonej jakości dźwięku - pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

PetrossOfficial
PetrossOfficial
  9 stycznia 2016

Właśnie mam ustawione na normalną jakość, bo gdy przestawiam na podwyższoną nie działa mi w ogóle transmisja.
Kombinowałem już na wszystkie możliwe sposoby i nadal bez zmian.

DeeJayStachu
DeeJayStachu
  19 stycznia 2016

Mam tak samo niestety

GRADEK83
GRADEK83
  20 stycznia 2016

Wyraźnie wam kolega woland napisał że problem jest w trakcie naprawy i należy uzbroić się w cierpliwość. Programiści już nad tym pracują. Na stan dzisiejszy dźwięk na "Podwyższona - dla muzyki " nie działa. A na "Normalna - mowa " może być w pewnych momentach zniekształcony i niewyraźny.

Shaitan
Shaitan
  21 stycznia 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Wyraźnie wam kolega woland napisał że problem jest w trakcie naprawy i należy uzbroić się w cierpliwość. Programiści już nad tym pracują. Na stan dzisiejszy dźwięk na "Podwyższona - dla muzyki " nie działa. A na "Normalna - mowa " może być w pewnych momentach zniekształcony i niewyraźny.

To w sumie ciekawe, bo zgodnie z informacjami tutaj http://www.fotka.pl/lista_zmian problem został rozwiązany już tydzień temu.
GRADEK83
GRADEK83
  21 stycznia 2016
Ostatnio edytowany: 26 listopada 0946
Shaitan
Shaitan: To w sumie ciekawe, bo zgodnie z informacjami tutaj http://www.fotka.pl/lista_zmian problem został rozwiązany już tydzień temu.

Najwyraźniej na ich kompach to pewnie działa a u innych nie albo tylko na telefon sam nie wiem.
Wiem tylko że streaming (Media strumieniowe) są do wyboru dwa.
1)Normalna - mowa mp4:speex .f4v_aac
[Informacje o wideo]
Kodek: AVC1
Typ wejścia: AVC1(24 bits)
Rozmiar wejściowy: 320 x 240(1.33:1)
Typ wyjścia: YUY2(16 bits)
Rozmiar wyjściowy: 320 x 240(1.33:1)
Szybkość odtwarzania:15
BitRate: 56 kbps

[Informacje o audio]
Kodek: MPEG4 AAC
Próbkowanie: 44100 ->16000 samples/sec
Bitów na próbkę: 16 ->16 bits/sample
Liczba kanałów: 2 ->2 kanały
Bitrate: 48 kbps

2)Podwyższona - dla muzyki mp4:mix .f4v
Kodek: AVC1
Typ wejścia: AVC1(24 bits)
Rozmiar wejściowy: 320 x 240(1.33:1)
Typ wyjścia: YUY2(16 bits)
Rozmiar wyjściowy: 320 x 240(1.33:1)
Szybkość odtwarzania:15
BitRate: 56 kbps

Brak dekodera audio

Polecam zainstalowanie kodeka [url=http://downloads.xiph.org/releases/oggdsf/opencodecs_0.85.17777.exe}opencodecs_0.85.17777.exe
MlodyyDJ
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 16
MlodyyDJ
  2 lutego 2016

Czy ktos zna rozwiazanie na ten problem kminiłem ponad 4 h i dalej dupa zmieniałem przegladarki kombinowałem z kartą dzwiekową wszystko chyba juz zrobilem i dalej dupa klikam podwyższoną i cisza

Paffeuu
Paffeuu
  3 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: To w sumie ciekawe, bo zgodnie z informacjami tutaj http://www.fotka.pl/lista_zmian problem został rozwiązany już tydzień temu.

Wiesz jak to czasami jest Boguś xDDDD
Ieejdi
Ieejdi
  3 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: problem został rozwiązany już tydzień temu.

:nie: nadal szumi, charczy :(
Shaitan
Shaitan
  3 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: nadal szumi, charczy :(

Też to zauważyłem u kilku osób - każda korzystała z ManyCama - a jak sam pamiętam miałem z nim takie problemy, więc wydaje mi się, że to on jest winowajcą. Co innego gdy problem występuje przy transmisji z samej kamery bez żadnych dodatkowych programów :woot:
Ieejdi
Ieejdi
  3 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: Co innego gdy problem występuje przy transmisji z samej kamery bez żadnych dodatkowych programów

i taki też jest czasami, niezła zagadka :D
jarockowa
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
jarockowa
  4 lutego 2016

Mam paru znajomych co graja na fotce i im tez nie działa :(

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.