XA0RUS
XA0RUS
  9 marca 2014 (pierwszy post)

Witam. Chciałbym się zapytać co się dzieje z fotka.tv. Jeszcze dzisiaj normalne siedziałem na kamerce. Wszystko działało "ładnie" (jak na tutejsze standardy) aż nagle najpierw wygasł obraz oglądającej osobie a później mi. Od tego momentu ciagle wyskakuje komunikat "trwa ustawianie jakości transmisji" na czarnym tle. Kamerka zapala się na chwilę po czym gaśnie. Zastrzegam sobie opcję zepsutego sprzętu jako że skype i inne wymysły natury ludzkiej działają a Fotka.tv przestała. Jakieś pomysły na naprawę?

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  9 marca 2014
Colt41
Colt41: Dane techniczne: Połączenia wideo HD (1280 x 720 pikseli)

@nawijka1987 pisał o przekazywanym przez Fotka streamie - i faktycznie jest to 640x480
Jeśli chodzi o pozostałe opisane w tym wątku problemy - mamy awarię - musicie się uzbroić w cierpliwość - pracujemy nad rozwiązaniem problemu.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Colt41
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 51
Colt41
  9 marca 2014

a to juz software portalu, coś tak czuje, że są inne portale które oferują ją w wyższej rozdzielczości

woland
  9 marca 2014
Colt41
Colt41: są inne portale które oferują ją w wyższej rozdzielczości

Zgadza się - z tym nadal mamy problem z useram,i którzy mają zbyt wolne łącze nawet na tą rozdzielczość. W Polsce, niestety, świadomość informatyczna nadal jest niska. Pytam: a jakie masz łącze - odp 20 mb - po chwili rozmowy okazuje się że 20 mb jest na wejściu a na wyjściu 512 kb

ModTV

Colt41
Colt41
  9 marca 2014

Domyślam się, że te parę kb to dotyczy jakiegoś biednego internetu mobilnego. Chociaż teraz pewnie i on (nigdy nie korzystałem z takiego, bo wychodzę z założenia, że jest mi on nie potrzebny skoro mam stałe) jest całkiem w miarę przyzwoity.

siec123
siec123
  9 marca 2014

Mi już działa wiec powinno być ok :)

woland
  10 marca 2014
Colt41
Colt41: Domyślam się, że te parę kb to dotyczy jakiegoś biednego internetu mobilnego
Otóż mylisz się - w tym rzecz że operatorzy w PL obiecują ludziom cuda na kiju. 90% dostawców oferuje łącza asynchroniczne - obiecują 20/40/120 Mb ale to jest prędkość pobierania tymczasem prędkość wysyłania to właśnie 512 kb/ 1 / 2 mb. Dodatkowo dość istotnym parametrem jest tzw ping czyli z jaką szybkością wędrują pakiety danych pomiędzy komputerami (w tym przypadku serwer/user) i czy któreś z tych pakietów nie giną po drodze.

ModTV

Colt41
Colt41
  10 marca 2014

domyślam się, że te równe łącza o których wspominasz to tzw. Full Duplex, czy sie myle?

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.