Witam. Chciałbym się zapytać co się dzieje z fotka.tv. Jeszcze dzisiaj normalne siedziałem na kamerce. Wszystko działało "ładnie" (jak na tutejsze standardy) aż nagle najpierw wygasł obraz oglądającej osobie a później mi. Od tego momentu ciagle wyskakuje komunikat "trwa ustawianie jakości transmisji" na czarnym tle. Kamerka zapala się na chwilę po czym gaśnie. Zastrzegam sobie opcję zepsutego sprzętu jako że skype i inne wymysły natury ludzkiej działają a Fotka.tv przestała. Jakieś pomysły na naprawę?
[Kamerki] Trwa ustawianie jakości... strona 1 z 2
Nie dość, że jakość wideo to jakaś kpina (mam kamerkę full hd a na obraz złożony jest z wyraźnie zarysowanych kwadratów) to jeszcze takie rzeczy podczas gdy człowiek chce sobie pogadać z ludźmi. Opcja najlepsza moim skromnym zdaniem to rezygnacja z tandetnego Adobe Flash Player oraz przejście na dowolny program do livechatu z którego uruchamialibyśmy transmisję. 0 ograniczeń, 0 spadków jakości.
Aktualny błąd z kamerką (Ustawianie jakości...) nie jest związany z Adobe. Zobacz przy wyborze urządzenia w ustawianiach Adobe. Kamerka jest wykrywana i pokazuje sie okienko podglądu. Problem z jakością obrazu to jest inna sprawa (również posiadam kamere full hd a otrzymuje obraz wielgachnych pixeli). Jestem ciekaw jak szybko sobie poradzą z usterką. Ostatnio zajmowało im pare tygodni o ile dobrze pamiętam ;/
A prosze tutaj cyctat ze specyfikacji od producenta:
"Dane techniczne: Połączenia wideo HD (1280 x 720 pikseli) na komputerze z zalecaną konfiguracjąNagrywanie wideo: Do 1280 x 720 pikseliZdjęcia: Do 3,0 megapikseli (ze wspomaganiem programowym)"
Więc nie pierdziel jak potłuczony Kaziu, że kam mają tylko i wyłącznie 640...