solve
Reputacja: -25 | BluzgometrTM: 116
solve
  23 stycznia 2013 (pierwszy post)

Wczoraj rano głos na transmisji działał mi płynnie.
Gdy zaczęły się problemy z logowaniami na fotkę itd, zaczął mi się psuć głos na fotce czyli:
- słyszę jakby był w zwolnionym tępie,
- zacina mi się,
- od czasu do czasu coś "pierdzi".
Javę i flash mam sprawny więc nie wiem w czym tkwi problem.

SiedzeNaKurze
SiedzeNaKurze
  28 stycznia 2013

Skoro masz sprzęt jak najbardziej ok, to dlaczego korzystałeś z windows xp? (:

Przeglądarka ta sama? Sterowniki wszystkie miałeś wgrane? Czy na pewno java i flash były aktualizowane?

oktawiusz86
oktawiusz86
  28 stycznia 2013

używam Windows XP bo nadaje radio internetowe a na Windows 7 nie mam możliwości nadawania , jak to się mówi pochwaliłem wczoraj nawet na Windows 7 się zacinało jak najbardziej wszystko aktualne

sdms
sdms
  28 stycznia 2013

Flash ma problem z niektórymi kartami dźwiękowymi Realtek - wiadomo to nie od dziś i pewnie stąd wynika psucie się dźwięku na fotka.tv

SiedzeNaKurze
SiedzeNaKurze
  28 stycznia 2013

Flash ma problem ze wszystkim :P Czasami nie działa, bo mu się nie chce i tyle. :P Ale to nie tylko wina flasha, na innych portalach, o podobnej zasadzie działania - dźwięk mam o niebo lepszy. Niezależnie od wersji, systemu, czy sprzętu. Nawet na urządzeniu z systemem android (JB) dobrze mi się ogląda, a na f.tv mam jedynie czarny kwadrat... (; Ale odbiegamy od tematu.

sdms
sdms
  28 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale to nie tylko wina flasha, na innych portalach, o podobnej zasadzie działania - dźwięk mam o niebo lepszy.

Bo fotka jest bardzo postępowa, a jej użytkownicy zacofani i gubią pakiety :(((((
Immportant
Immportant
  28 stycznia 2013

Wyczyść pamięć podręczną flash'a i śmieci z przeglądarki, zazwyczaj innym pomagało.

PrzeciezWiesz
PrzeciezWiesz
  29 stycznia 2013

Teraz juz macie zakładke pod oknem transmisji : Ustawienia transmisji i do wyboru dwie opcje Jakość dźwięku :

2728Wyższa jakość może powodować pogorszenie jakości obrazu na słabszych łączach):
2728 Normalna - mowa Podwyższona - dla muzyki

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.