Tak patrze na prace moderatorów na Fotka.tv i kilka funkcji by sie przydało.Co myślicie o blokadzie pojedyńczego pokoju dla osób naprzykład namawiąjących,coś jak czarna lista, może kilkuminutowe bany by sie przydały aby sie ktośtam ogarnął ;)pozatym ban tylko na opisy żeby osoba nie mogła dawać,niekiedy mają prowokujące ;p.A do zgłoszenia regulaminu dodać możliwość zakreślenia typu naduzycie,te ostrzejsze byłyby bardziej widoczne dla moderatora ,do tego moze zrzut ekrany z pokoju??.To nie są jakieś wielki zmiany mogliby wprowadzic czy marzenia ścietej głowy jak myślicie ?Jak bardzo by to ułatwiło pilnowanie
[Kamerki] Może ułatwienie dla moderatorów?
Pikuj przeczytaj regulamin Fotka.tv za co można ban dostać a potem zadawaj pytania i proponuj zmiany. A jeśli widzisz coś czego moderator nie zauważy (bo nie zawsze siedzi) wysyłasz mu screen z przewinieniem, wtedy jeśli uzna że złamał regulamin dostanie ban w ciągu 24h.
Była to zbędna opcja dlatego, że spośród setki zgłoszeń userów wypowiedzi, tylko 1/3 stanowiła wypowiedzi łamiące regulamin. Nie każdy moderator ma ochotę i czas żeby czytać np, zgłoszoną przez pana X wypowiedź do os. robiącej transmisję typu "jak mija dzień" robił się wielki śmietnik.
bezsens. jesli juz to mozliwosc okreslenia przez nadajacego przedzialu wiekowego osob ktore go ogladaja bylo by lepsze ;)
kazdy ma swoja wlasna wiec na nie
jasne moz zacznijmy od 15 sekundowych. powiedz mi w czym to niby ma ulatwic nasza prace
jesli takie sa to sa usuwane. osoba ktora notorycznie je ustawia zostaje banowana
bezsens. wielu userow wysyla zgloszenia ktore sa absurdalne. domysl sie co by sie dzialo gdyby pojawil sie dodatkowy guziczek. na bank sero ulatwienia
co jakis czas generuja sie miniaturki wiec zbedne.
dla was moze nie sa wielkie ale dla nas kazda zmiana oznacza sporo pracy.a te ktore tutaj wymieniles nie pomoga nam a wrecz przeciwnie.fajnie ze starasz sie pomoc ale to nam przysporzy klopotow :)
macie do dyspozycji wywalenie delikwenta (zablokuj) albo ignorowanie jego wypowiedzi (wycisz)
amen
Dziekue za tak liczne odpowiedzi,ale to i tak nie zmieni tego,ze bardzo mnie to boli :(
ale dzieki temu że wraz ze zgłoszeniem by to wędrowało byłoby widoczne łamanie regulaminu już w pokoju moderatora
Bzdura ,codziennie sa osoby które maja przez całą transmisje takie opisy i nie sie z nimi nie robi,czyli w ogóle macie taką możliwośc usuwania?bardzo ciekawe ;p
dlaczego nie?z tego co widze to modeator tylko taką osobe może wyprosić z pokoju,bany to rzadkość,no chyba że ktoś spamuje,moderator widxiał by taka osobe namawiającą i by mu blokował dostęp do takiego pokoju
W istocie chodzi mi żeby mod miał możliwości nie tylko gdy osoba prowokowana przez namawiających juz coś pokaze,bo tak sie dzieje siedzi i czeka na nagość i wtedy ban,ale żeby mugł reagować przed zdarzeniem(zablokować pokój namawiającym,osobie nadającej z 5 minut bana żeby sie uspokoiła,usunąc opis)
ale czy ty mnie nie rozumiesz... pisze ci ze userzy juz teraz zglaszaja czasami totalne absurdy. poza tym my wiemy co jest do ktorego pokoju wiec nie potrzebna opcja
w sumie to masz racje, zgloszenie wraz ze screenem ktory robi sie w momencie zgloszenia wg mnie byloby ok
bo czasami to wam sie wydaje ze to juz powinno byc zmienione
mamy
odpowiem ci cytatem
mamy mozliwosc banowania takze osob ktore pisza na czacie aczkolwiek robimy to w bardzo skrajnych przypadkach. poza tym. powiedz tak szczerze nie uwazasz ze lepije by bylo dopracowac to co juz jest, zeby nie bylo tyle problemow z fotka tv a dopiero potem dodawac nowe bajery czy do dla was czy dla nas ? wez pod uwage to ze kazda zmiana generuje nowe awarie
sry ze post pod postem ale wg mnie co do tego twojego tematu... mysle ze w sprawach zwiazanych z ulatwianiem pracy moderatorow, powinni sie wypowiadac sami moderatorzy i to nie na ogolnodostepnym forum ;) bo prawda jest taka ze nie o wszystkim mozecie ani nie musicie wiedziec ;)
jak bedzie miala taki zamiar to i zrobi to bez namawiania
wg mnie temat do zamkniecia ;)