Czy ktoś z twórców/administratorów fotki może logicznie wyjaśnić czemu służy narzucone przez moderatora ukrycie pokoju?
Rozumiem jeśli nadający będzie miał taką możliwość i z niej skorzysta - ok. Ale jeśli pokój jest na hasło to co moderatorowi do tego? Znam hasło a i tak nie wejdę, bo moderator sobie coś ubzdurał.
Tym bardziej, że niezawodność Fotka.tv jest delikatnie mówiąc dyskusyjna i często zdarza się zawieszenie obrazu. Po odświeżeniu nie da się już wejść bo pokój ukryty.
[Kamerki] Ukrywanie pokoi strona 1 z 2
Narzucane czyli bez wiedzy i zgody nadającego (zresztą nadający chyba nawet nie ma takiej opcji, żeby sobie pokój ukryć).
Wielokrotnie już byłem świadkiem ukrycia pokoju przez moderatora (w tym dziś dwa razy). Po odświeżeniu widnieje napis "Ta osoba nie prowadzi aktualnie transmisji". Jest to oczywista bzdura, bo w tym samym czasie osoba prowadzi transmisję i jeśli się nie odświeża strony w przeglądarce to wszystko jest ok.
Ale ja nie o tym piszę.
Osiemnastkę skończyłem, że ho ho lat temu. Nie mam problemu z pokojami +18 np. Zula). Natomiast jest problem z pokojami, które po prostu przestają być widoczne - po wklejeniu linku do przeglądarki dostaję napis: "Ta osoba nie prowadzi aktualnie transmisji".
Można zrobić testy. Siedzę na pokoju (np. z hasłem) -> pokój zostaje ukryty przez administrację -> dalej oglądam ten pokój, ale jak próbuję otworzyć go jeszcze raz to nie mam komunikatu "próbujesz się zalogować 2 raz" (jak jest standardowo) tylko "brak transmisji".
No nie mów, że nic o tym nie wiesz. :O
I jeszcze jedno pytanie: czym różni się komunikat "Ta osoba nie prowadzi aktualnie transmisji" od "Nikt nie nadaje w tym pokoju, wybierz inny." (z ekranem "zepsutej" telewizji)? Czy ten drugi to jakaś blokada nadawania an stałe?
dla mnie jest to blad nie mamy faktycznie mozliwosci ukrycia pokoju...(jako opcji)ukrycie pokoju nastepuja troszke w inny sposob ... poprzez usuniecie przez moderatora miniaturki
nie wiem jak inni ja zawsze informuje zalozyciela transmisji ze skasowalem mu miniaturke i prosze o jej zmiane na inna...Dopóki nie ustawi miniaturki pokoj staje sie pokojem ukrytym ..
z tym drugim komuniaktem sie nie spotkalem osobiscie ale jedno i to samo zapewne ...
Niewtedy by sie pojawil komunikat "ta osoba zostala zablokowana..." jakos tak :P
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."
Emplo dzieje sie tak w przypadku jesli osoba ktora posiada pokoj na haslo ma w opisie swojej transmisji rzeczy ktorych nie powinna miec lub miniatura przedstawia nagosc, erotyke lub inne podobne rzeczy. nie mamy mozliwosci upomnienia takiego delikwenta bo ma haslo. fakt faktem tresci zawarte w transmisji sa widoczne dla osob ktore haslo znaja ale miniaturka i opis jest widoczna dla wszystkich
Trochę mi rozjaśniliście sytuację. Dzięki.
Ale w takim razie automatyczne ukrywanie pokoju po usunięciu miniaturki lub opisu jest ...głupie. Zamiast tego można zrobić funkcję, która po usunięciu ww. ustawi je na jakieś domyślne dla całej fotka.tv.
Co do informowania o usunięciu miniaturki: robisz to jakoś na PW czy na tym czacie obok video? Z tego co zauważyłem pokój jest ukrywany CZĘSTO bez żadnego ostrzeżenia za strony moderatora. Co więcej użytkownik nawet nie wie kto go ukrył bo moderator ani słowem się nie zająknie.
Wczoraj jakiś niezidentyfikowany moderator ukrył pokój mimo, że ani w miniaturce, ani w opisie nie było nic niecenzuralnego (w miniaturce normalnie ubrana dziewczyna siedzi na krześle, a opisie jest "kocham moderatorów" lub coś w tym stylu.Chyba ktoś tu jest przewrażliwiony.
Generalnie do "pracy" części moderatorów mam duże zastrzeżenia - zachowują się jak "pan na włościach" i blokują, ukrywają bądź też odwrotnie ignorują wg własnego widzimisię. Może warto zadbać o to aby moderatorami nie były osoby przypadkowe cierpiące na kompleks władzy.
Ten drugi komunikat możesz zobaczyć na http://fotka.tv/zywieczdroj12345
Logicznie niemożliwe jest aby dwa różne komunikaty oznaczały to samo. O ile ten pierwszy jest zrozumiały, to w przypadku drugiego zupełnie nie wiadomo o co chodzi.
Teraz zauważyłem, że nie istnieje koto osoby, do której linkowałem. Natomiast jeszcze wczoraj istniało i z tego co kojarzę był ten samo komunikat.
jezeli mamy mozliwosc wejsca na transmisje to uprzedzam
moze dane na serwerze sie nie odswiezyly
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."
A to moderator może nie mieć możliwości? Z tego co kojarzę to wchodzą wszędzie gdzie chcą i hasło nie jest przeszkodą.
No i wracając do głównej myśli mojej wypowiedzi - dobrze byłoby zamiast ukrywania pokoju np. przywracać domyślną miniaturkę i opis.
Ale ja mam sklerozę. Powinienem w jednym poście napisać ale trudno.
Tak z ciekawości - czy konto tej osoby zostało usunięte przez administrację czy sama zlikwidowała?
Odniosłem wrażenie (po reakcji nadającego) , że wchodzą znienacka nie znając hasła. Swoją drogą jest to logiczne, bo jest to konieczne do przestrzegania netykiety - IV.4.
Swoją droga twierdzenie, że administracja czegoś nie może w sprawach technicznych jest raczej mało wiarygodne. Sam jestem administratorem w firmie i wiem co można a czego nie. Zignorowanie żądania hasła dla wybranej grupy osób to kilka linijek w kodzie strony, więc to żaden problem.
Idąc dalej w punkcie 5 de facto jest zapisany zakaz interwencji moderacji na pokojach prywatnych (za wyjątkiem punktu 4 naturalnie). Punkt ten jest nagminnie łamany przez niektórych moderatorów. Raczej nie są zapraszani przez nadających a mimo to wciskają się z własnej inicjatywy i udzielają się w pokoju jak z fotelu króla. Dosyć żałosne zachowanie jak na osobę która teoretycznie powinna dawać przykład i pilnować przestrzegania REGULAMINU.