Witajcie, jeśli macie pomysły jak ulepszyć/zmienić Fotka.tv (wideo-czat) zaprezentujcie je tutaj !
Wszelkie posty nie na temat beda usuwane ;)
Pozdrawiam !
lista tematów
[Kamerki] Wasze Propozycje odnosnie Fotka.tv strona 3 z 9
Przydałby się autoclean czatu co ok 10 min ponieważ przy Tych rekordzistach po 300+ widzów nawet te głupie komentarze zwieszają obraz transmisji :)
u mnie różnie czasem jak komentarze pojawiają się lawinowo to potrafi mi to przyciąć obraz z kamery a innym razem nie ma różnicy w odbiorze, może by dodać opcję "zwiń komentarze" to u osób, którym one zawieszają obraz transmisji by to pomogło ;)
fakt złapanie 'wyproś z pokoju' przy dużej ilości osób wymaga niezłego refleksu
fakt złapanie 'wyproś z pokoju' przy dużej ilości osób wymaga niezłego refleksu
witam wszystkich wiec jak juz wspominalem jakie pomysly mam wiec takie jesli ja mam aktywna fotke.tv i puszczam wideo i osoba ktora tez ma uuchomiony czat i kamerke wtedy kiedy dolacza do mojego pokoju to widze jej kamerke zaraz pod moja i mamy mozliwosc rozmawiania ze soba a nie dana osoba ma pisac wtedy i to bylby najlepszy pomysl a drugie co to ze ustawiamy sobie przedzial wiekowy na Fotka.tv dla jakich osob chcemy udostepnic czat ze soba i od jakiego wieku moga wchodzic np nadaje obraz ustawilem sobie przedzial ze chce aby do mojego pokoju wchodzily osoby od 18 roku zycia i wtedy gdy probuja wejsc jest to sprawdzane przez system na profilach uzytkownikow sa pobierane dane np wiek i jesli osoba ma ponizej 18 lat dostaje komunikat ze dana osoba ktora prowadzi czat nie zezwala tobie na dolaczenie do jego kanalu gdyz niemasz wymaganego wieku (PS chodzi no o to ze w profilu ma 17 a ja ustawilem na od 18 lat i zostala wykryta przez system i nie moze dolaczyc na moj czat) no i przez takie cos juz bedzie bezpieczniej poniewaz do mnie ostatnio wpadlo dziecko 9 lat i o ktorej godz 23 przeciez tak nie moze byc sa dzieci niech bedzie taki wybor ze w jakim wieku wpuszczamy na swoj kanal osoby jesli bede miec jakies pomysly to napisze chetniej pozdrawiam moderatorow i cala fotke team
to ja bym zaproponował aby każdy nadający miał możliwość wyboru transmisji "prywatna" albo "publiczna". Adekwatnie publiczne - moderowane. Prywatne - własna moderacja. Obok wyboru płci mogłoby się znaleźć podlinkowany pokój z prywatnymi transmisjami - użytkownik zobaczyłby obraz oraz otrzymał możliwość pisania na czacie w momencie kiedy jego obecność zostałaby zaakceptowana przez nadającego :) Aktualnie podczas nadawania mamy wgląd "widzów", kliknięcie na miniaturkę osoby "x" oprócz "wyproś", "dodaj do cl" wyświetlałoby "zezwól" ;) Do czego zmierzam? Skończyłoby się spamowanie, koniobijcy na swoim prywacie byliby panami sytuacji, a wy mielibyście o jeden problem z głowy :) tyle.

Fajna byłaby opcja oglądania kilku kamerek na raz ( przykładowo max 3 ), czat mógłby być wtedy na dole, pod kamerką...
no to ja się podpiszę pod kilkoma pomysłami ^^
1) dzielenie transmisji na 'prywatną' i 'publiczną' to bardzo dobry pomysł :)
2) ograniczenia wiekowe, które ustawia prowadzący transmisje
3) i ja bym jeszcze zaproponowała coś takiego, żeby każdy kto chce prowadzić transmisję mógł sobie ustawić ile chce max widzów w pokoju ;>
1) dzielenie transmisji na 'prywatną' i 'publiczną' to bardzo dobry pomysł :)
2) ograniczenia wiekowe, które ustawia prowadzący transmisje
3) i ja bym jeszcze zaproponowała coś takiego, żeby każdy kto chce prowadzić transmisję mógł sobie ustawić ile chce max widzów w pokoju ;>
Jestem tak zajebista, że kradnę zajebistość wszystkich wokół 

Fajna byłaby opcja oglądania kilku kamerek na raz ( przykładowo max 3 ), czat mógłby być wtedy na dole, pod kamerką...
no dobra a jak np wyobrazasz sobie sytuacje kiedy ogladasz np transmisje 3 osob na raz (jesli dobrze cie zrozumialem) i np gdzie wtedy mialby sie znajdowac ten czat.... a po drugie... oprocz wideo wiekszosc osob nadaje tez audio i jak np mialby ktos zrozumiec cokolwiek jesli te 3 w/w osoby powiedzialy by cos w tym samym czasie...
a jesli natomiast chodzi ci o cos na zasadzie prywatnego czatu wideo to przypuszczam ze taka opcja pojawilaby sie na czacie
no dobra a jak np wyobrazasz sobie sytuacje kiedy ogladasz np transmisje 3 osob na raz (jesli dobrze cie zrozumialem) i np gdzie wtedy mialby sie znajdowac ten czat.... a po drugie... oprocz wideo wiekszosc osob nadaje tez audio i jak np mialby ktos zrozumiec cokolwiek jesli te 3 w/w osoby powiedzialy by cos w tym samym czasie...
a jesli natomiast chodzi ci o cos na zasadzie prywatnego czatu wideo to przypuszczam ze taka opcja pojawilaby sie na czacie
ja bym proponował zmniejszenie maksymalnej liczby osób u jednej osoby do 500, bo powyżej nie da sie nic zobaczyć. I może jakieś blokady pisania co 10 sekund? Bo czasem nic nie można przeczytać jak ludzie napierniczają co sekunde jeden wyraz :>
mi osobiscie obojetnie i tak moge osobe wyzucic i tak :)
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."
przydała by się opcja podgłaszania i wyciszania jest co prawda opcja wycisz ale chodzi tutaj o kontrolowanie głośności tak jak na np: yt
prywatna transmisja i publiczna
niezalogowani nie mogą oglądać transmisji co znacznie odciąży serwery
floodowanie na minimum 10 sec zmniejszy to spam
i ostatni pomysł:
Zrobić pokoje publiczne (kategorie) do których wchodzi użytkownik i zakłada swój własny pokój jak to wygląda w praktyce:
wchodzę na Fotka.tv strona główna i widzę pokoje np:
- nastolatki
- flirt
- przyjaźń
- muzyka
- mam talnet
- zupełnie odjechane itp itd
- + 18 (dostęp od 18)
- luźne rozmowy
wbijam do muzyka i widzę paru gości co sobie gra na konsolach klikam na jednego i oglądam go
prywatna transmisja i publiczna
niezalogowani nie mogą oglądać transmisji co znacznie odciąży serwery
floodowanie na minimum 10 sec zmniejszy to spam
i ostatni pomysł:
Zrobić pokoje publiczne (kategorie) do których wchodzi użytkownik i zakłada swój własny pokój jak to wygląda w praktyce:
wchodzę na Fotka.tv strona główna i widzę pokoje np:
- nastolatki
- flirt
- przyjaźń
- muzyka
- mam talnet
- zupełnie odjechane itp itd
- + 18 (dostęp od 18)
- luźne rozmowy
wbijam do muzyka i widzę paru gości co sobie gra na konsolach klikam na jednego i oglądam go
Jestem za transmisjami publicznymi i prywatnymi oraz za tym żeby tylko zalogowani mogli oglądać. I ja mam jeszcze jedno pytanko. Czy w godzinach nocnych 1 , 2 itd. są moderatorzy na fotka.tv? Bo ja już znalazłam z trzech panów ..... wiadomo o co chodzi :)
Czy w godzinach nocnych 1 , 2 itd. są moderatorzy na fotka.tv? Bo ja już znalazłam z trzech panów ..... wiadomo o co chodzi :)
pewnie ktos tam jest ale tez nie zawsze ;) nie dlugo maja pojawic sie osoby przydzielone do Fotka.tv ktore beda pilnowaly porządku ;)
pewnie ktos tam jest ale tez nie zawsze ;) nie dlugo maja pojawic sie osoby przydzielone do Fotka.tv ktore beda pilnowaly porządku ;)
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."