BartekLive
BartekLive
  5 sierpnia 2017 (pierwszy post)
Szanowna Administracjo , Moderacjo Fotki ... Mam propozycję by wprowadzić Powiadomienia dla każdego użytkownika tego portalu o wykonaniu kopii ich zdjęcia z profilu lub by takie powiadomienia dostawali wyłącznie moderatorzy . Mogło by to pomóc wielu użytkownikom i moderatorom w walce z osobami które wykradają zdjęcia z profili przykładowego np. Kowalskiego po to by zakładać fikcyjne konta . Chodzi mi o mniej więcej takie powiadomienie , zamieszczam tutaj przykład będzie wiadomo o co chodzi
lostsoul231
lostsoul231
  8 sierpnia 2017

Słaby, niemożliwy pomysł pisząc tego posta mam już 1000 pomysłów jak to ominąć.

BartekLive
BartekLive
  8 sierpnia 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Słaby, niemożliwy pomysł pisząc tego posta mam już 1000 pomysłów jak to ominąć.

Nie jest Słaby tylko jest nie dopracowany ... nie ma rzeczy niemożliwych . I nie jest powiedziane że komunikat będzie wyglądał dokładnie jak napisałem .
lostsoul231
lostsoul231
  11 sierpnia 2017

Masz rację nie słaby tylko bardzo słaby i uwierz mi, że jest niewykonalny.

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  11 sierpnia 2017

Umieszczone raz w sieci zdjęcie nie ginie. Warto sobie tą informację przyswoić.

I tak: "Mam profil i dodaję lub nie zdjęcia - z własnej woli. Wszystko robię świadomie, ponieważ czytam regulamin i zasady portalu, również posiadając wiedzę na temat "życia w internecie"."

P.S. Nie popadajmy w paranoję, więcej jest fejków ze zdjęciami ściągniętymi z neta niż skopiowanymi z innych profili.
Natomiast każdy nieregulaminowy profil można zgłosić wieloma sposobami.

Pozdrawiam,
esquilo d83dde0f

BartekLive
BartekLive
  11 sierpnia 2017
esquilo
esquilo: Umieszczone raz w sieci zdjęcie nie ginie. Warto sobie tą informację przyswoić. I tak: "Mam profil i dodaję lub nie zdjęcia - z własnej woli. Wszystko robię świadomie, ponieważ czytam regulamin i zasady portalu, również posiadając wiedzę na temat "życia w internecie"." P.S. Nie popadajmy w paranoję, więcej jest fejków ze zdjęciami ściągniętymi z neta niż skopiowanymi z innych profili. Natomiast każdy nieregulaminowy profil można zgłosić wieloma sposobami. Pozdrawiam, esquilo

Szanowna Pani Moderator , zgadzam się w 100 % procentach to co napisała Pani . W sumie nie wymyśliłem nic nowego d83dde14
Również Pozdrawiam
PP01
Reputacja: 13 | BluzgometrTM: 7
PP01
  20 sierpnia 2017

Jest jeszcze cos takiego jak podpis elektroniczny dzieki ktoremu mozna zweryfikowac czy ktos ma prawa do wstawionych zdjec :)

PP01
PP01
  20 sierpnia 2017

prosty przyklad uzycia algorytmu ECDSA... generujemy klucz publiczny a z nigego qrcode ktory dodajemy do zdjecia (fizycznie) przy dodawaniu zdjecia skrypt fotki moglby prosic o wygenerowanie podpisu (z dodatkowym tekstem weryfikacyjnym) jesli podpis sie zgadza z kluczem publicznym to znaczy ze mamy prawa do tego zdjecia inaczej byloby blokowane :)

PP01
PP01
  20 sierpnia 2017

wejdz na strone http://www.qr-online.pl/
i dodaj plik aby odczytac klucz publiczny masz juz?

okey wejdz teraz tutaj https://kjur.github.io/jsrsasign/sample/sample-ecdsa.html
wpisz klucz publiczny
wiadomosc: ala ma Kota
(wielkosc liter ma znaczenie)

na koncu wpisz jako podpis:
3045022100872b2fcff79747 944dbfe2da2bc3f0cbe5450a c69b18d148d3705882baa777 a50220592bdaa72ccead9550 3601387b3251e9ea82a3549bd b3d97a428ae4aa24e113e

kliknij na weryfikuj i tym sposobem mozesz zobaczyc czy ja to ja :) oczywiscie zamiast ala ma kota mozna by podac timestamp czyli aktualna date inaczej ktos moze podac klucz publiczny i ten sam podpis dlatego podpis za kazdym razem by sie zmienial :) to tak w skrocie... :)

P.S.

"Twój post zawiera za długie wyrazy, oddziel je spacją." usun spacje z podpisu
PP01
PP01
  20 sierpnia 2017

link do zdjecia bo fotka strasznie je kompresuje https://mega.nz/#!6R5F1bLA!GwG5AMCf_FGCIPKk2RpxSeycpqQL_DSD6OPqD3wdEG0

BartekLive
BartekLive
  21 sierpnia 2017

Dobrze Napisane

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.