[Pomysłomat] Wymarłe Działy Forum - Rozwiązanie
Otóż zapewne każdy zauważył, że wszystkie pokoje prócz Hyde wymarły, ale znalazłem na to Genialne rozwiązanie. Po prostu wybór tematyki przy zakładaniu Tematu i TEMAT MIAŁBY ZGADZAĆ SIĘ Z TEMATYKĄ
Otóż nr 2, bezsensem jest ożywianie innych działów forum kosztem hydeparku, co i tak nic nie daje (pisze o przenoszeniu tematów)
Zwykłe FORUM z daną tematyką, jednym regulaminem i jedną listą byłoby lepsze i myślę, że aktywniejsze
.
Zostawić możnaby było działy takie jak Pomysłomat, FOTKA, Seks.
Fotka jako dział skarg, pytań jest ważna.
Pomysłomat jest ważny.
Seks w sumie zajeżdża troche portalem erotycznym no ale... to już zależne od potrzeb, jeśli jest zapotrzebowanie to czemu nie hehe..
Reszta tylko często "żeruje na hyde"
Otóż nr 3, tematy przeniesione przez moderację (może po złości, może nie, raz tak, raz nie) mogłyby być interesujące a zwykłe przeniesienie jest skazaniem na zignorowanie danego tematu, przy czym to zignorowanie danego usera, a zignorowanie usera prowadzi do zanudzenia go i do usunięcia konta. (na forum widać cały zasyp pousuwanych kont. )
(Zapasowe rozwiązanie:
Otóż nr 4, Działy byłyby tylko filtrem, Dany dział pokazywałby wszystkie tematy z tematyką np "sport"
Myślę, że to też dobre rozwiązanie.)
Forum ledwo sapie i każdy o tym wie, być może dałoby się to ożywić.
Pozdrawiam
Dokładnie, w wielu działach już nikt się nie udziela, a nawet jak ktoś wejdzie do jakiegoś wymarłego działu to marna szansa by odpowiedział na napisany tam temat, większość i tak już pozamykana bo od ho ho ho dłuższego czasu nikt na dany post nie odpowiedział.
Dobrym rozwiązaniem było by usuwanie zamkniętych tematów, oczywiście jak temat jest dosyć ciekawy to można było by go przypiąć do działu, a jeżeli byłby mało ciekawy - usuwać.
@Falszywy a co powiesz na usunięcie takich tematów jak "Nabijanie postów..."?
Przecież to robi syf, zapycha tylko niepotrzebnie forum i ludziom odechciewa aż tworzyć nowe ciekawe tematy... ;/
plusuje
strasznie mnie smieszy gdy goście których tu nawet nie widze mają więcej postów niż każdy inny, a to prawie wszystko nabite w tych tematach
przykładem willk xDxD
Kiedyś regulamin zakazywał nabijania postów, kilka banów za to wyrwałem wieki temu :)
najśmieszniejsze, że teraz nawet modki nabijają posty xD!!
Śmiesznie to wygląda gdy postujesz coś na Hyde, ale to takie Hyde gdzie nie mozesz postować tematów, do których istnieją wymarłe działy... xD...
Jakby widzieć czy ktoś ostatnio temat przeglądał, bez samego udzielania sie w nim, można by wyodrębnic to i temat zostawić, bo po co usuwać temat który jest przeglądany przez użytkowników.
Ale tak jak wspominałem, ciekawe zostawić a spam out.
Tyle działów a wszędzie cisza, bo nikt nie czyta, a jak już przeczyta to sie nie udzieli.
Tematy których treść informuje o czymś ciekawym, wartym uwagi, jakaś pomoc itd. są potrzebne.