Moj pomysl to przeciwdzialanie zlodziejstu i temu by niewylaczenie subskrybcji klubu gwiazd bylo przyzwoleniem na automatyczne jej ponawianie! Wkopalam sie tak ze wyslalam sms blokujacy bedac jeszcze w PL ale chwyt jest taki ze pakiet na 14 dni a na 30 rozni sie numerem chociaz tresc blokady STOP FOTKA jest ta sama. I sugerujac sie tym, ze tresc jest ta sama wpisalam numer pakietu na 30 chociaz mialam na 14 bo nie sadzilam wtedy, ze numery sa rozne. Teraz bedac zagranica zzera mi kase, a ja mam jakis problem z karta ze nie moge wysylac smsow, przekladalam ja w rozne telefony i sms zaden nie chce dojsc mimo ze dzwonic moge. Wiec nie moge zablokowac gownianej subskrypcji przez sms, ktory jak odpisali z FT jest jedyna mozliwoscia. Tak wiec moim pomyslem jest zeby moc wylaczyc subskrypcje tez poprzez panel fotkowy, badz w ogole zeby nie dzialalo to na zasadzie subskrybowania tylko jednorazowego wlaczania przez uzytkownika, kiedy ma taka chec... Dzis bede kontaktowala sie z moim Operatorem w sprawie zablokowania tego waszego badziewia.
[Pomysłomat] Klub gwiazd bez subskrybowania
Złodziejstwem nazywasz to, że sama popełniłaś błąd, bo nie chciało ci się czytać?
http://fotka.com/klubgwiazd/mt?days=14
Numer do dezaktywacji jest taki sam, jak do aktywacji - wystarczy nawet zerknąć w historię sms by się zorientować na jaki numer wysyłało się smsa aktywującego, no naprawdę nie trzeba być geniuszem, wystarczy patrzeć na to co się robi.
Usługi SMS Premium niestety w taki sposób nie działają - jak się nie chce abonamentu to są jeszcze inne dostępne formy płatności - swoją drogą tańsze.
Tak, popelnilam blad ale ogolnie dzialanie klubu gwiazd na zasadzie samoistnego przedluzania jesli nie zablokuje nie rozni sie zbytnio od tych naciagaczy co przysylaja Ci sms "piszac za darmo" a na dole drobnym druczkiem 3 zl dzien... Kasuje skrzynke z reklamami itp wiec wyszlo jak wyszlo. Wydaje mi sie ze to samoistne przedluzanie pakietu weszlo nie tak dawno, pewnie wtedy co podniesli ceny za klub gwiazd? No ale serio dwa numery do blokowania pakietu w zaleznosci od czasu to chwyt i tyle. Skoro tresc jest ta sama smsa to i numer moglby, wysrarczylaby informacja ze chce zablokowac subskrypcje a w rejestrze by mieli za ile kupilam i jaki to byl pakiet zreszta to nie powinno miec znaczenia, numer do wylaczenia subskrypcji powinien byc jeden i tyle.
To prawda. Też byłem zdziwiony tym że aktywowałem na 14 dni a oni sobie sami przedłużają ten okres w nieskończoność (albo do wyzerowania moich pieniędzy na telefonie) bez mojej zgody podkradają pieniądze.
Na stronie informacyjnej Klubu gwiazd jest napisane że opłata jest na 14 dni a nie co 14 dni a jest to oszustwo i naciąganie. Liczą na to że ktoś nie doczyta, tego co jest napisane później, nie zdąży dezaktywować albo wyjedzie za granicę, wyłączy telefon to opróżnią mu rachunek.
Swoją drogą zdaje się że dezaktywacja przerywa trwanie usługi a nie jej przedłużenie, nawet jeśli okres się nie skończył.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
"Twój pakiet Gwiazda będzie automatycznie przedłużany o 14 dni. Pierwszego płatnego SMSa otrzymasz po potwierdzeniu rejestracji po stronie operatora, następne co 14 dni. Koszt każdego otrzymanego SMSa to 6,15 zł z VAT"