Witam,
dziś zaprezentuję Wam moją wizję uatrakcyjnienia tego portalu.
Będzie nią system osiągnięć (tak, możecie to kojarzyć z Xbox live).
Jak ma to działać:
Za określone dokonania przydzielane będą nam osiągnięcia o danej nazwie i kolorze (brązowy,srebrny,złoty). Ikona danego osiągnięcia wraz z podpisem wyląduje na naszym profilu w odpowiednim miejscu. Dodane zostaną nam punkty osiągnięć, liczone następnie do ogólnego rankingu.
W jakim celu:
Myślę, że zmiana uatrakcyjni doświadczenia związane z Fotka.pl. Doda element współzawodnictwa i pokaże, co osiągnęła dana osoba na tym portalu. Punkty za osiągnięcia lub liczba brązów/sreber/złotych osiągnięć mogłyby odblokować nam jakieś małe korzyści, np. nowe kolory czcionki na chacie/nowy wygląd interfejsu.
Przykład:
Uzupełnienie wskaźnika aktywności na chacie - brązowe osiągnięcie Czatoman (trzykrotne - srebro, pięciokrotne - złoto)
Napisanie 100 postów na forum - brązowe osiągnięcie Forumowicz (250 - srebro, 500 - złoto)
30 dni bez żadnego upomnienia/bana - brązowe osiągnięcie Wzorowy użytkownik (90 - srebro, 180 - złoto)
Zdaję sobie sprawę, że konieczne będzie wprowadzenie liczników danych aktywności do bazy danych.
Zapraszam do komentarzy, także tych negatywnych :)
Pozdrawiam!
lista tematów
[Pomysłomat] System osiągnięć i odznak
http://i63.tinypic.com/35ibxqo.jpg
Ku czemu to ma służyć
Trzeba było zostać sportowcem to złota , srebra i brązy może byś na co dzień zdobywał
Jestem na nie