BuziajMnieWusta
BuziajMnieWusta
  19 stycznia 2015 (pierwszy post)
[ Profil ] 'Kotwica' - skocz na samą górę strony.

Po zjechaniu w dół w galerii... pojawi się..

Niby mały bajer, a jak ktoś ma ok. 50-100 i więcej fotek to bardzo pomocny. Wystarczy 'klik' i już jesteśmy na samej górze.
xkruk
xkruk
  19 stycznia 2015

spróbuj użyć przycisku "home" na klawiaturze

BuziajMnieWusta
BuziajMnieWusta
  19 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: spróbuj użyć przycisku "home" na klawiaturze

Owszem jest to pomocne dla kogoś kto to wie.. ale:
- Gdzie 'normalny zjadacz chleba' na to wpadnie? (90% ludzi nie wie co to 'Print Screen' a reszta przycisków to kosmos)
- W smartfonie/tablecie już nie klikniesz 'home'

A tu chodzi by to było proste i intuicyjne dla każdego, a implementacja tego na fotce.pl .. to nie jakaś skomplikowana sztuka, a spora wygoda.
xkruk
xkruk
  19 stycznia 2015

w smartfonie i tablecie wystarczy szybko przeciągnąć i zaraz jest się na górze, Taki przycisk jest zupełnie bezużyteczny i wie to każdy kto robi strony - po pierwsze jest brzydki, a po drugie nawet jak jest to w większości przypadków ludzie przewijają zamiast kliknąć

BuziajMnieWusta
BuziajMnieWusta
  19 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: w smartfonie i tablecie wystarczy szybko przeciągnąć i zaraz jest się na górze, Taki przycisk jest zupełnie bezużyteczny i wie to każdy kto robi strony - po pierwsze jest brzydki, a po drugie nawet jak jest to w większości przypadków ludzie przewijają zamiast kliknąć

No racja 'paluchem można maziać'.
Ludzie nie klikają, bo tych przycisków nie ma xD
prezS
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 4
prezS
  20 stycznia 2015

Polecam dodatek firegestures / chromegestures, tam można sobie ustawić dowolny gest myszy, którego wykonanie wywoła powrót na górę strony i wiele innych działań. Uzależniająco pomocny.

BuziajMnieWusta
BuziajMnieWusta
  20 stycznia 2015
prezS
prezS: Polecam dodatek firegestures / chromegestures, tam można sobie ustawić dowolny gest myszy, którego wykonanie wywoła powrót na górę strony i wiele innych działań. Uzależniająco pomocny.

Ok obczaję :D
Ale jak pisałem 'zwykły zjadacz chleba' potrzebuje gotowych wbudowanych 'łopatologicznych' rozwiązań, bo sam raczej tego nie rozwiąże lub nie wie, że takie coś istnieje ;p
prezS
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 4
prezS
  21 stycznia 2015

Rozumiem, ale jak to sobie zainstalowałem to mnie zwykły zjadacz chleba przestał interesować, niech sobie sam kmini :P A dodatek naprawdę polecam, dużo wygodniejszy od przycisku i przynajmniej u mnie zastępuje również wstecz, do przodu, strona domowa, zamknij/przywróć kartę itd...

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.