Pisałem już kiedyś na forum, zresztą chyba nie ja pierwszy. Serio, potrzebne są opcje wyszukiwania takie jak 'urodziny', 'imię', 'dzieci' czy - moje ulubione - NAZWISKO? Nie lepiej zastąpić te wynalazki (albo nawet dodać do nich jeśli już wyszukiwanie po nazwisku na fotce jest czymś popularnym, w co szczerze wątpię) czymś z zainteresowań? Filmy, muzyka, rozrywka? Już nawet styl ubierania byłby lepszy.
lista tematów
[Pomysłomat] Zmiana kryteriów wyszukiwania strona 2 z 2
Nie wyrywaj pojedyńczego zdania z kontekstu ok ? Pominąłeś to zdanie:
W innym wątku napisałem:
Konto usunięte: Mam wrażenie że większość ludzi tu ma zacofane myślenie ...To, że ktoś nie napisze o jakiejs oczywistości, to nie znaczy, że o tym nie wie...
Wam trzeba chyba po prostu pisać nawet oczywistości w postach, bo inaczej sie doczepicie do czegoś, co jest ogólnie wiadome... Poza tym jak chcesz porozmawiać o tym to zapraszam na skype, bo nie chce mi się pisać wszystkiego i ściskać swoich myśli w dwóch czy trzech zdaniach, bo to zbyt mało.
Konto usunięte: znajomość samego nicku/loginu sprawia (przynajmniej mi) wrażenie, że rozmawiam z anonimem. Najlepiej byłoby ujawniać takie dane jak nazwisko osoby, czy też datę urodzin po prostu po dodaniu osoby do znajomych.
Wyjaśnij o co Ci chodzi - piszesz wyraźnie "UJAWNIAĆ" mógłbyś wytłumaczyc jak rozumiesz to słowo? I wreszcie, gdzie tu propozycja zmiany i czego. Bo albo zgłosiłeś propozycję tego co już funkcjonuje (ignorancja wychodzi) albo chciałbyś ujawniania danych osób które tego sobie nie życzą (tak zrozumiałem to co napisałeś). I nic tu nie zostało wyrwane, bo kontekst jest jasny.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Chodzi mi o to aby był taki sam suwak z tym, że od średniej, teraz jest tylko od przedziału wiekowego.
woland: Wyjaśnij o co Ci chodzi - piszesz wyraźnie "UJAWNIAĆ" mógłbyś wytłumaczyc jak rozumiesz to słowo? I wreszcie, gdzie tu propozycja zmiany i czego. Bo albo zgłosiłeś propozycję tego co już funkcjonuje (ignorancja wychodzi) albo chciałbyś ujawniania danych osób które tego sobie nie życzą (tak zrozumiałem to co napisałeś). I nic tu nie zostało wyrwane, bo kontekst jest jasny.
Wprowadzacie możliwość podania nazwiska czy daty urodzin tak ? Tak. Można je podać, albo nie. Nazwisko podaje tutaj nieliczna grupa użytkowników i z tym trzeba się zgodzić. Tak więc, jeśli jakieś dwie osoby się tutaj poznają bliżej, to i tak prędzej czy później będą chciały dowiedzieć się czegoś więcej na temat siebie. Większej liczby danych tutaj nie macie (chyba że kogoś interesują zainteresowania danej osoby, czy cechy charakteru danej osoby - podejrzewam, że tych informacji raczej nikt tu nie czyta). Tak więc ludzie wam stąd po prostu uciekają i przenoszą się na facebooka i skype, albo przynajmniej bardziej preferują te opcje niż dalsza konwersacja na fotka.pl. Zobacz sobie opisy sporej liczby dziewczyn - nie podaje facebooka, nie mam skype. Bo większość dziewczyn wie, że zaraz ktoś je poprosi o link do fb, albo o login do skype. To chyba nie jest trudne do zauważenia. Zastanów się teraz uważnie, czemu tak sie dzieje ? czemu ludzie wolą facebooka/skype ? Bo są wiarygodne i mam pewność, że nie rozmawiam z fałszywą osobą. Proste ? Proste.
Poza tym, jak autor posta chce podkreślić, to na Fotka jest sporo niepotrzebnych rzeczy. Nikt nie czyta raczej tych opisów pod zdjęciem na profilu, bo po pierwsze cechy charakteru takie jak miły, szczery itd to widzi się na setkach innych profili, a po drugie wasz portal opiera się na wrzucaniu zdjęć na profil, tak więc większość osób jest zainteresowana zdjęciami.
woland: Najlepiej byłoby ujawniać takie dane jak nazwisko osoby, czy też datę urodzin po prostu po dodaniu osoby do znajomych.
Po dodaniu do znajomych...To po pierwsze. Tak więc skoro to dodałem do zdania, to oznacza, że raczej nie miałem intencji, żeby rozdawać swoje dane obcym osobom, tylko komuś kogo z głową i mózgiem dodałem do znajomych. Datę urodzin po to, żeby móc złozyć tej osobie życzenia i nie być zmuszonym przenosić się na fb ? Nazwisko osoby, żeby móc zapisać sobie numer telefonu tej osoby w telefonie pod konkretnymi danymi, a nie pod nickiem czy samym imieniem i zadzwonić do takiej osoby i dowiedzieć się co u niej słychać? Ja proszę o link do fb, bo wiem wtedy, że taka osoba na pewno istnieje. Tak trudno się domyśleć takich rzeczy... Wydaje mi się, że cierpią tu osoby, które chcą kogoś na prawdę poznać i że Fotka stworzona jest po to by żyć wyłącznie w wirtualnym świecie - to zdanie chyba najbardziej odda sens tego, co chcę przekazać.
Na Fotka póki co wygląda to tak, że królgimbazy zna niunię525 i sobie tu piszą, i żyją w tym wirtualnym swiecie aż do smierci chyba. Poźniej tworzą się pewne grupy osób, które w taki sposób tu się "spotykają" i piszą same głupoty, idiotyzmy i zero powagi.
woland: arturro91: znajomość samego nicku/loginu sprawia (przynajmniej mi) wrażenie, że rozmawiam z anonimem. Najlepiej byłoby ujawniać takie dane jak nazwisko osoby, czy też datę urodzin po prostu po dodaniu osoby do znajomych.
Poza tym przeczytaj dokładnie to co tu napisałem - jak można udostępnić jakieś dane, których ktoś nawet nie musi podawać/ nie podał ??????????????????????????????????????????????? Brak słow.... Tak jak napisałem, każdą oczywistość trzeba wam wykładać na tacy, bo inaczej się do tego doczepicie... Tacy są dziś ludzie
Facebook rozwiązał to bardzo dobrze moim zdaniem - każdy ma prawo udostępniać wybranej grupie osób takie dane jakie chce - nieznajomym mniej danych , znajomym więcej danych. O coś takiego mi właśnie chodzi.
Mała uwaga - dajcie możliwość edycji posta w dowolnym momencie, bo musiałem 3 odrębne posty teraz napisać, bo czas edycji się chyba skończył.
Konto usunięte: Mała uwaga - dajcie możliwość edycji posta w dowolnym momencie, bo musiałem 3 odrębne posty teraz napisać, bo czas edycji się chyba skończył.
Na edytowanie posta masz 5 minut od momentu jego dodania. Wystarczająco.
Możliwość dokonania zmian treści w dowolnym momencie wywołałaby jedynie mega zamieszanie.
Konto usunięte: czemu ludzie wolą facebooka/skype ? Bo są wiarygodne i mam pewność, że nie rozmawiam z fałszywą osobą.
Wybacz, że to napiszę - nie potrafisz składnie przekazać tego o co ci chodzi i masz pretensje że jesteś niezrozumiany. Masz konto od miesiąca, a zachowujesz się jakbyś znał serwis na wylot przy czym walisz takie głupoty, że aż oczy przecieram ze zdziwienia.
Konto usunięte: Na Fotka.pl póki co wygląda to tak, że królgimbazy zna niunię525 i sobie tu piszą, i żyją w tym wirtualnym swiecie aż do smierci chyba. Poźniej tworzą się pewne grupy osób, które w taki sposób tu się "spotykają" i piszą same głupoty, idiotyzmy i zero powagi.
Ten kolejny post ci odpuszczę - i tak nie odkręcisz tego co napisałeś.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV