Fuhrer
Fuhrer
  9 stycznia 2015 (pierwszy post)

Marta i Marcin

Co wy na to ?

arturro91
arturro91
  12 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Sami sie zastanówcie nad swoim zachowaniem i czy faktycznie chcecie ten serwis prowadzić poważnie, a nie tylko po to żeby sobie był, bo tak to nic z tego nie wyjdzie. Nawet nie macie pomysłu, jak uczciwie wybrać grupę zarządzających osób... Na szanujących się portalach jest porządek , portale są na bieżąco aktualizowane i to sie nazywa dbaniem o to, co się robi. Na Fotka jest dzisiaj maksymalnie dużo anonimowości, a to tylko pomaga w hejtowaniu i pisaniu tak na prawdę tego, co się chce. I to się nie zmieni i nie zniknie z tego portalu. Sama zmiana moderatorów nic nie da, bo najpierw trzeba mieć pewność, że portal będzie prowadzony profesjonalnie.
Trochę mi to przypomina dzisiejsze firmy... każdy zakłada firmę i robi coś, co robi już 100 tys. innych firm, a nikt tak na prawdę nie ma pomysłu na prowadzenie działalności w oryginalny i poukładany sposób, ale ją zakłada. Jak nie mam pomysłu na coś, to tego po prostu nie robie i tyle.

UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: No okej, ale są też tu osoby, które lubią pomagać ludziom i też chcieliby zostać moderatorem

Gdybym miała jakąkolwiek władzę i swoje zdanie na ten temat nie wybrałabym nikogo, kto przychodzi i mówi, ze ma parcie by zostać modem. Takie osoby powinny być z góry skreślone. Bo one mają jeden cel - zostać FP. A FP powinien być wyłoniony ze zwykłych userów, którzy są tutaj po to by się bawić, rozmawiać z innymi, powygłupiać się, nawet potrollować ale w granicach rozsądku i właśnie z takich osób powinien być wybrany ktoś do moderacji. A nie jakiś podlizus włażący każdemu w dupę chcący zostać modem. Propozycję zostania FP powinno się składać ludziom, którzy tego się nie spodziewają i nie pierdzą kwiatami w stronę FT żeby się przypodobać i zostać zauważonym.
Konto usunięte
Konto usunięte: Brakuje mi po prostu jakiegoś kryterium, jasnego dla każdego uzytkownika i jakiejś jednoznacznej oceny starań osób, które chciałyby zostac moderatorem i nie tylko nim

Kryteria są proste. Bądź miły, kulturalny, zachowuj się, udzielaj się na forum - a na pewno zostaniesz zauważony.
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli moderator jest do wymiany, to jak taka osoba może wybierać swojego następce ?

Nie wiem. Nie mam pojęcia czy odchodzący mod ma prawo decydować o swoim następcy. Dla mnie to bardzo wątpliwe jest.
arturro91
arturro91
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem. Nie mam pojęcia czy odchodzący mod ma prawo decydować o swoim następcy. Dla mnie to bardzo wątpliwe jest.

Czyli tutaj nie da się wybrać choćby jednej obiektywnie patrzącej osoby, która mogłaby wybrać grupę moderatorów i ich po prostu pilnować/ zbierać opinie użytkowników ? Prezes firmy, jeśli stwierdzi niewielką efektywność pracy, może zwolnić jakiegoś pracownika... Jak źle wybierze ludzi, to on będzie za wszystko odpowiedzialny i padnie mu firma...Tutaj widocznie tak być nie może.

Konto usunięte
Konto usunięte: Kryteria są proste. Bądź miły, kulturalny, zachowuj się, udzielaj się na forum - a na pewno zostaniesz zauważony.

To są kryteria względne. Każdy może być miły i się po prostu podlizywać, jak napisałaś wyżej.
UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli tutaj nie da się wybrać choćby jednej obiektywnie patrzącej osoby, która mogłaby wybrać grupę moderatorów i ich po prostu pilnować/

Od pilnowania moderatorów są FT i jak mi się wydaje w niektórych przypadkach na przykład na czacie moderatorzy globalni.
Konto usunięte
Konto usunięte: Prezes firmy, jeśli stwierdzi niewielką efektywność pracy, może zwolnić jakiegoś pracownika... Tutaj widocznie tak być nie może

Przecież tutaj też tak jest. Jak jakiś mod nadużywa władzy możesz pisać do FT w tej sprawie. Bólem jednak jest to, że FT nie ma dystansu do samych siebie i bardzo trudno im przyznać się do własnych błędów i niechętnie słuchają opinii szarych userów. I tutaj jest pies pogrzebany.
Konto usunięte
Konto usunięte: To są kryteria względne. Każdy może być miły i się po prostu podlizywać, jak napisałaś wyżej

Kolego, od razu widać kto się podlizuje a kto nie. Ja mam na celowniku tu trzy osoby, które na każdym kroku liżą tyłki FT. To widać jak na dłoni. Każdy kto tu jest przynajmniej 3 miesiące wie o kogo chodzi a ja nicków nie mam zamiaru publicznie podawać. Ale nie trzeba mieć specjalnych predyspozycji by wyłapać największych forumowych lizusów.
arturro91
arturro91
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Przecież tutaj też tak jest. Jak jakiś mod nadużywa władzy możesz pisać do FT w tej sprawie. Bólem jednak jest to, że FT nie ma dystansu do samych siebie i bardzo trudno im przyznać się do własnych błędów i niechętnie słuchają opinii szarych userów. I tutaj jest pies pogrzebany.

Czyli tak jak napisałem wyżej, fotka sama sobie winna d83dde0a

Konto usunięte
Konto usunięte: Od pilnowania moderatorów są FT i jak mi się wydaje w niektórych przypadkach na przykład na czacie moderatorzy globalni.

Jeśli ktoś założył temat o nazwie "Nowi moderatorzy", to widocznie niektórzy uzytkownicy nie są zadowoleni z obecnych i mają ku temu jakieś powody. Tak więc pytanie, co robiło FT do tej pory (czy tam osoby, które mają ich pilnować) ? d83dde0a
UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli ktoś założył temat o nazwie "Nowi moderatorzy", to widocznie niektórzy uzytkownicy nie są zadowoleni z obecnych i mają ku temu jakieś powody. Tak więc pytanie, co robiło FT do tej pory (czy tam osoby, które mają ich pilnować)

Tak założył i dał taką propozycję
Konto usunięte
Konto usunięte: Marta i Marcin Co wy a to ?

Wiesz, kto to jest Marcin? To człowiek, który zasłynął niedawno sterczącym penisem na forum. I teraz demokratycznie mógłby zostać wybrany na moderatora. Ten temat jakbyś nie zauważył został założony dla beki i prowokacji.
W moim odczuciu mnie osobiście żaden FP nie skrzywdził. Za to na pewno jednej osobie odebrałabym moda. Ale to nie moje podwórko i piaskownica.
arturro91
arturro91
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ten temat jakbyś nie zauważył został założony dla beki i prowokacji.

Jak wszystko na fotka.pl

Konto usunięte
Konto usunięte: W moim odczuciu mnie osobiście żaden FP nie skrzywdził. Za to na pewno jednej osobie odebrałabym moda.

Mnie to szczerze mówiąc nawet nie interesuje... Po prostu dziwie się tylko, że brak tu profesjonalizmu i odrobiny powagi, i że wszystko, jak napisałem wyżej, robi się dla żartów i dobrej zabawy.
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  12 stycznia 2015

W kwestii wyjaśnienia - sposób wybierania moderatorów nie jest tajny.
Każdy kto chce starać się o funkcję Przyjaciela Kamerek/Czata/Forum musi spełnić następujące warunki:
- mieć ukończone 18 lat i być aktywnym Użytkownikiem Kamerek/Forum/Czata. (Wyjątkiem co do wieku są działy czata dla przeznaczone dla nieletnich gdzie moderatorami mogą być osoby niepełnoletnie)
- pomagać innym Użytkownikom, którzy piszą na Kamerkach/Forum/Czacie Fotka.pl
- posiadać konto w serwisie nie krócej niż 6 miesięcy
- doskonale znać regulamin i stosować się do niego
- posiadać kulturę osobistą na wysokim poziomie, być bezkonfliktowym i umiejętnie rozwiązywać problemy
- posiadać dużo wolnego czasu ;)
Moderatorów wybierają Administratorzy (FT) i Moderatorzy Globalni poszczególnych części serwisu. Jeśli osoba spełnia powyższe warunki z pewnością zostanie zauważona.

Od siebie dodam, że przy wyborze nie ma miejsca żaden rodzaj nepotyzmu. Kandydatury są sprawdzane wnikliwie, choć zdarza się że wybierzemy niekoniecznie odpowiednią osobę, dlatego czasem moderatorzy się zmieniają. Oczywiście ktoś może powiedzieć że ten został modem, bo zna kogoś tam z FP/FT - owszem to się zdarza, bo wybieramy osoby co do których mamy pewność, że można im zaufać - zatem jeśli ktoś jest aktywny to, siłą rzeczy, moderując poznajemy taką osobę - bywa że i prywatnie. Na marginesie dodam, że ja nigdy nie napisałem żadnego zgłoszenia na moderatora ani na FP - a znali mnie chyba wszyscy moderatorzy, bo robiłem transmisje na kamerkach i miałem b. aktywna grupę.

Jeśli zaś chodzi o FP - niezmiernie rzadko zdarza się aby FP została osoba będąca tylko userem. Zazwyczaj FP zostaje doświadczony moderator.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Aspoleczny
Aspoleczny
  13 stycznia 2015

Co to za roznica kto, jak wiekszosc z nich i tak sie okazuje dzbanami zaraz po tym jak dostaja funkcje.
Duzo przypadkow widzialem, jak poki nie mieli moda fajnie sie z nimi gadalo a jak dostali, to obrot o 360 stopni .. nie dalo sie gadac gdyz zaraz po tym wygladalo to tak jakby zjedli ta smieszna NETYKIETE.
Ogolnie, ta funkcja jest "smiechowa" , tyle ode mnie.

WariatkaPaula
WariatkaPaula
  13 stycznia 2015

powinno byc wiecej moderatorów

CharlieHebdo
CharlieHebdo
  13 stycznia 2015
woland
woland: - mieć ukończone 18 lat i być aktywnym Użytkownikiem Kamerek/Forum/Czata. (Wyjątkiem co do wieku są działy czata dla przeznaczone dla nieletnich gdzie moderatorami mogą być osoby niepełnoletnie) - pomagać innym Użytkownikom, którzy piszą na Kamerkach/Forum/Czacie Fotka.pl - posiadać konto w serwisie nie krócej niż 6 miesięcy - doskonale znać regulamin i stosować się do niego - posiadać kulturę osobistą na wysokim poziomie, być bezkonfliktowym i umiejętnie rozwiązywać problemy - posiadać dużo wolnego czasu ;)

Ja spełniam wszystkie te kryteria więc zgłaszam swoją kandydaturę :)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  13 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja spełniam wszystkie te kryteria
Słaby trolling holiłudzie.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

CharlieHebdo
CharlieHebdo
  13 stycznia 2015
woland
woland: Słaby trolling

a tak się starałem d83dde12
WariatkaPaula
WariatkaPaula
  14 stycznia 2015

próbuj bardziej

Rosiczka
Rosiczka
  14 stycznia 2015

3 razy TAK

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.