Marta i Marcin
Co wy na to ?
[Pomysłomat] Nowi moderatorzy hydepark
luka w systemie weryfikacji jest taka że nie można kolejny raz podać tego samego numeru telefonu na nowym koncie w celu jego weryfikacji a ja dziś udowodniłem to że można jest to banalne 1 krok i juz gotowe
ja wpisałem swój nr i napisane zostało : numer został już użyty do zablokowanego konta czyli nie moge wykorzystać go ale okazało się 1 sposobem że mogę
Gdy konto było zablokowane podobno nie można użyć tego samego numeru. Nie wiem. Nigdy nie miałam zablokowanych kont. xD
Proponuje, żeby moderatorom przydzielać jakieś punkty/oceny za aktywność (na forum, na czacie, przy odpisywaniu na prywatne wiadomości użytkowników portalu itp). Jeśli dana osoba będzie miała uzbieraną określoną liczbę punktów (powyżej jakiegoś progu), to wtedy zostaje dalej moderatorem na kolejny okres. Co kwartał można zerować uzbierane punkty, tak aby inne osoby też miały szansę zostać moderatorem. Możecie zrobić listę osób ubiegających się o moderatora na kolejny kwartał, opublikować ją na portalu, tak aby użytkownicy wiedzieli ogo mają oceniać. Można też zrobić zwykłe głosowanie na fotce, tak aby każdy użytkownik mógł oddac swoj głos ;)
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Co w tym zabawnego ? Sam wymyśl coś lepszego, żeby ludzie nie płakali później, że moderatorzy nic nie robią... Brak słów do Ciebie... Pierwszy raz się spotykam z sytuacja, żeby za chęć pomocy zostać wysmianym. Dramat.
W dupie sie wam poprzewracalo chyba ...
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."
Nie wiem jak długo, masz konto na fotce - z obecnego konta wynika że, miesiąc - i, widząc twoje propozycje, muszę stwierdzić, że niewiele wiesz o działaniu serwisu.
Ps.małe wyjaśnienie - rozbawiła mnie twoja propozycja o tyle, że wyobraziłem sobie tą sytuację jak co chwila są nowi moderatorzy i ten wyścig szczurów do banowania. Nie wyśmiewałem ciebie, lecz twoją nieprzemyślana propozycję. Widzę jednak, że nie masz dystansu do ciebie. Mimo wszystko pozdrawiam :)
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Zgadzam się z tym, że moja propozycja jest trochę nieprzemyślana, być może inne pomysły również. Sam nie wiem jak można pomóc temu serwisowi dziś, skoro i tak większość osób woli rozmawiać na facebooku. Mi moderacja nie przeszkadza, bo do Fotka podchodzę z dużym dystansem, zapewne jak większość osób. Tylko, że jeśli ktoś wybierze teraz kilku moderatorów, to na jakiej zasadzie będziecie wybierać kolejnych ?
Najgorszą opcją przy wyborze nowych modów byłaby demokracja, którą usilnie starasz się wprowadzić. Niestety tutaj ona się nie sprawdzi bo przykładowo ktoś rzuci kandydaturę jakiegoś forumowego trolla i wszyscy dla żartu albo na przekór zaczną głosować właśnie na niego i dostanie największą ilość głosów. I co teraz? Wygrał wybory. Nie ma przebacz. Musi objąć stanowisko.
Dlatego najlepszym systemem jest system jaki funkcjonuje w tym momencie. FT/FP obserwują userów udzielających się na forum, czatach. Obserwują to co pieszą w jaki sposób się wysławiają, jak odnoszą się do innych użytkowników i na tej podstawie wybierają sobie jakiegoś użytkownika i wysyłają swoją propozycję do FT. Przynajmniej tak mi się wydaje, ze to działa. Niestety z tego co ogarnęłam tutaj na forum taki system też ma swoje wady. Pewne osoby tutaj, które bardzo marzą o tym by zostać FP włażą tak w dupę FT, ze o mało nie wyjdą im nosem. Dlatego przy takim wyborze powinien być zachowany umiar i rozwaga. Bo niektórzy tak się podlizują, że popierają każdy dosłownie każdy pomysł FT i zmian na serwisie by tylko przypodobać się władzy licząc na to, że kiedyś zostaną tymi wymarzonymi FP. A ja bym im powiedziała "walcie się" :)
Dobre podsumowanie, bomba uderzyła, cel według satelitów szpiegowskich zmieciony, a pył długo nie opadnie po niej ;D
(Te zasady co są teraz przy wyborze MOD'a są dobre, a wiadomo w życiu musi być kompromis+rozwaga, a nie chaos ludu)
No okej, ale są też tu osoby, które lubią pomagać ludziom i też chcieliby zostać moderatorem, ale niestety nie mają na to najmniejszych szans, bo tak jak napisałaś ktoś może sobie upodobać grupę osób i z niej wybrać moderatorów, a Ci mniej widoczni ale też porządni ludzie nie zostaną zauważeni. Oczywiście, to może wynikać z braku wystarczającej aktywności tych osób na fotka.pl, ale nikt tak na prawdę nie wie ile ma zrobić, żeby mieć szanse na zostanie docenionym tutaj.
Brakuje mi po prostu jakiegoś kryterium, jasnego dla każdego uzytkownika i jakiejś jednoznacznej oceny starań osób, które chciałyby zostac moderatorem i nie tylko nim.
Nie rozumiem jednej rzeczy... Jeśli moderator jest do wymiany, to jak taka osoba może wybierać swojego następce ? Może po prostu zrobić reszcie porządnych osób na złość i wybrać kogo chce... Brak słow.
I to jest właśnie w tym wszystkim najgorsze niestety.