Czy nie da się nic zrobić z tymi fejkami ? np. bardziej restrykcyjną rejestracje kont ? Tutaj każdy może założyć konto z jakimś zdjęciem i tego jest pełno tutaj. Normalny użytkownik nie wie czy pisze z tą osoba ze zdjęcia czy na przykład ze swoja babcią zza ściany która na starość postanowiła odkryć sekrety internetu. Trzeba na własną rękę sprawdzać tożsamość , pytać o fejsbuki itp. Codziennie widzie kilkanaście takich kont a Wy co o tym sądzicie ? Pozdr.
lista tematów
FEJKI
Mariusz372: np. bardziej restrykcyjną rejestracje kont ? Tutaj każdy może założyć konto z jakimś zdjęciem i tego jest pełno tutaj. Normalny użytkownik nie wie czy pisze z tą osoba ze zdjęcia czy na przykład ze swoja babcią zza ściany która na starość postanowiła odkryć sekrety internetu. Trzeba na własną rękę sprawdzać tożsamość , pytać o fejsbuki itp. Codziennie widzie kilkanaście takich kont a Wy co o tym sądzicie ? Pozdr.
Dokładnie tak jest, 3 dni temu trafiłem na konto mojej sąsiadki z jej zdjęciami, wiedziałem ze nie ma konta, napisałem do niej co tam u brata, odpisała ze Oki i już trafiony fejk koleżanka nie ma brata :)
A co do rejestracji przydała by się zmiana, rejestracja poprzez SMS to nie rejestracja.
Przy rejestracji konta powinna być wymagana również weryfikacja zdjęcia osoby w ręku trzymając kartkę z datą aktualną.
HardStyle
Owad: Mariusz372: np. bardziej restrykcyjną rejestracje kont ? Tutaj każdy może założyć konto z jakimś zdjęciem i tego jest pełno tutaj. Normalny użytkownik nie wie czy pisze z tą osoba ze zdjęcia czy na przykład ze swoja babcią zza ściany która na starość postanowiła odkryć sekrety internetu. Trzeba na własną rękę sprawdzać tożsamość , pytać o fejsbuki itp. Codziennie widzie kilkanaście takich kont a Wy co o tym sądzicie ? Pozdr.
Dokładnie tak jest, 3 dni temu trafiłem na konto mojej sąsiadki z jej zdjęciami, wiedziałem ze nie ma konta, napisałem do niej co tam u brata, odpisała ze Oki i już trafiony fejk koleżanka nie ma brata :) A co do rejestracji przydała by się zmiana, rejestracja poprzez SMS to nie rejestracja.
Przy rejestracji konta powinna być wymagana również weryfikacja zdjęcia osoby w ręku trzymając kartkę z datą aktualną.
Zgadza się niewątpliwie to jest duży problem tutaj który coraz bardziej narasta bo wcześniej jak pamiętam nie było tego tutaj na taką skalę.Więc wypadało by coś w końcu z tym zrobić jeśli zależy administracji na użytkownikach.
Tym się nie przejmuj Fejki też wiecznie nie będą żyć.
To jest wielka nie wiadoma kto odpisuje. Może to fejk , nie wiadomo jakiej półci czy takiej lub
HardStyle
Owad: Mariusz372: Ja wiecznie żyć nie będę. Cały czas nie będę zgłaszał tych fejków.
Tym się nie przejmuj Fejki też wiecznie nie będą żyć.SzczeryJakZloto: Samo to że ci kobieta odpisuje na wiadomość jest tak niezwykłe że aż podejrzane.
To jest wielka nie wiadoma kto odpisuje. Może to fejk , nie wiadomo jakiej półci czy takiej lub
Wielka niewiadoma co do płci chociaż jest tu też nadzwyczaj dużo transów więc można dostać to i to w pakiecie ;p Wspaniały portal focia pl ;)