Tu i ówdzie temat się przewijał, ale chyba pora go odświeżyć i mieć płonną nadzieję na odzew programistów.
Zakładka TAK/NIE ma moim zdaniem dwa mankamenty bardzo proste do naprawienia:
- profile zablokowane/usunięte powinny znikać z tej listy - spam konta najczęściej dają +10 i TAK by przykuć uwagę.. potem są blokowane, ale zostają na obu listach (tak/nie i głosy) siejąc tylko zamęt. Wejście na taki profil (jak ktoś ma gwiazdę, to po prostu klika) skutkuje błędem o usuniętym profilu - źle to wygląda, a zakładam, że to jeden dodatkowy warunek w zapytaniu do DB
- jeśli obie strony dadzą sobie TAK, to taki profil jest prezentowany jawnie; jeśli jednak dostaliśmy TAK, a damy NIE, to profil nadal jest "tajny" mimo, że gdy na niego wejdziemy, jawnie widzimy otrzymany głos, więc wiedza ta nie jest tajna - dlatego moim zdaniem profile powinny być wyświetlane jawnie jeśli obie strony zagłosowały - bez względu jaki był to głos.
Czy piszę z sensem? ;-)
Kilka uwag dot. TAK/NIE - ponownie, zebrane w kupę
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Chyba jednak nie ;-)
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
To chyba oczywiste, że chce osiągnąć poprawę niedociągnięć portalu i reakcje osób decyzyjnych, a Ty co chciałeś osiągnąć swoim wpisem?
Od tego jest ten dział, a nie formularz.
Wierz mi, że to już się nie powtórzy ;)
dla mnie zabawa TAK/NIE nie ma żadnego sensu nikt za rączkę mnie prowadzać nie musi --- sam wiem kto mi się podoba kto nie i z kim mam ochotę rozmawiać itd ...
Zablokujcie decydowanie zależne od ustawionego awatara, czasem jest przywieszony, nie znika, pomimo braku zdjęć można decydować.