GeekNaZajawce
GeekNaZajawce
  24 lutego 2016 (pierwszy post)

Moj znajomy probuje zweryfikowac konto z zagranicy, niestety... nie da sie. Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresow na podany numer i niestety nic.
Zreszta samo pole wpisywania numeru jest zbyt krotkie bo nie pozwala wprowadzic kierunkowego z plusem +44 a wprowadzajac 0044 brakuje cyfr na pelny numer i trzeba kombinowac.

Paffeuu
Paffeuu
  24 lutego 2016
GeekNaZajawce
GeekNaZajawce: Moj znajomy probuje zweryfikowac konto z zagranicy, niestety... nie da sie. Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresow na podany numer i niestety nic. Zreszta samo pole wpisywania numeru jest zbyt krotkie bo nie pozwala wprowadzic kierunkowego z plusem +44 a wprowadzajac 0044 brakuje cyfr na pelny numer i trzeba kombinowac.

Polecam rejestracje za pośrednictwem Fejsa :D
GeekNaZajawce
GeekNaZajawce
  24 lutego 2016

Nie każdy chce mieć Facebooka, ja np miałem konto kiedyś, ale usunąłem. Przypuszczam że jeszcze więcej osób nie chce koniecznie łączyć swojego prywatnego życia rodzinnego (fb) z fotka

Paffeuu
Paffeuu
  25 lutego 2016
Ostatnio edytowany: 26 listopada 0904
GeekNaZajawce
GeekNaZajawce: Nie każdy chce mieć Facebooka, ja np miałem konto kiedyś, ale usunąłem. Przypuszczam że jeszcze więcej osób nie chce koniecznie łączyć swojego prywatnego życia rodzinnego (fb) z fotka

Nie każdy chce mieć facebooka, ale w tym przypadku ktoś chce mieć konto na fotka.com xD

Dla mnie dość prosta decyzja.

+ Nie musisz się martwić o powiązania kont, tylko Administrator ma dostęp do takich danych (chyba, że ktoś dobrze pogrzebie) :D
Shaitan
Shaitan
  25 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Polecam rejestracje za pośrednictwem Fejsa

To również będzie wymagało weryfikacji telefonicznej ;)

GeekNaZajawce
GeekNaZajawce: Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresow

Jakich adresów? Weryfikacja z zagranicy polega na wysłaniu krótkiego smsa z podanym kodem :woot:
Paffeuu
Paffeuu
  25 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: To również będzie wymagało weryfikacji telefonicznej ;)

Dość dziwne podejście. skoro decydują się na partnerstwo z serwisem, to po co podwójna weryfikacja? o.O

Jeżeli ma to narażać serwis na straty, to jest dość destrukcyjny kurs.
Poleciłbym reorganizację bramek SMS i dodanie opcji numerów zza granicy :swir:
Shaitan
Shaitan
  25 lutego 2016
Konto usunięte
Konto usunięte: Dość dziwne podejście. skoro decydują się na partnerstwo z serwisem, to po co podwójna weryfikacja? o.O

No pomyśl - jak łatwo jest założyć lewe konto na fejsie? Jaką weryfikacją więc jest połączenie syfkonta z syfkontem? Znasz zresztą tutejsze realia.
GeekNaZajawce
GeekNaZajawce
  25 lutego 2016
Shaitan
Shaitan: Paffeuu: Polecam rejestracje za pośrednictwem Fejsa To również będzie wymagało weryfikacji telefonicznej ;)GeekNaZajawce: Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresowJakich adresów? Weryfikacja z zagranicy polega na wysłaniu krótkiego smsa z podanym kodem

Sorry miało być smsow tylko słownik zamienił na adresów.
Sytuacja wygląda tak. W teorii jest opcja weryfikacji z zagranicy ale:
Nie da się podać prawidłowego numeru telefonu z międzynarodowym kierunkowym. Nie da się wpisać + oraz brakuje znakow (pole wpisywania ma ograniczoną liczbę cyfr). Plus można zastąpić 00 ale wtedy jeszcze bardziej brakuje znaków.
Gdy natomiast podać numer bez kierunkowego lub bez 00/+ to wysyłanie smsow nic nie daje - kończy się komunikatem że nie nie znaleziono SMS z tego numeru
Paffeuu
Paffeuu
  25 lutego 2016
Ostatnio edytowany: 26 listopada 0380
Shaitan
Shaitan: No pomyśl - jak łatwo jest założyć lewe konto na fejsie? Jaką weryfikacją więc jest połączenie syfkonta z syfkontem? Znasz zresztą tutejsze realia.

Znam realia, jest tak samo łatwo jak na fotka.com :lol:
Tutaj akurat wina leży po stronie serwisu, pomoże tylko reorganizacja bramek sms.

Fotka i tak ma się czym poszczycić, bo FP i MP wyłapują fake konta samodzielnie, tyle gratki za sam system :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.