Moj znajomy probuje zweryfikowac konto z zagranicy, niestety... nie da sie. Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresow na podany numer i niestety nic.
Zreszta samo pole wpisywania numeru jest zbyt krotkie bo nie pozwala wprowadzic kierunkowego z plusem +44 a wprowadzajac 0044 brakuje cyfr na pelny numer i trzeba kombinowac.
lista tematów
Weryfikacja konta z zagranicy
GeekNaZajawce: Moj znajomy probuje zweryfikowac konto z zagranicy, niestety... nie da sie. Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresow na podany numer i niestety nic.
Zreszta samo pole wpisywania numeru jest zbyt krotkie bo nie pozwala wprowadzic kierunkowego z plusem +44 a wprowadzajac 0044 brakuje cyfr na pelny numer i trzeba kombinowac.
Polecam rejestracje za pośrednictwem Fejsa :D
Nie każdy chce mieć Facebooka, ja np miałem konto kiedyś, ale usunąłem. Przypuszczam że jeszcze więcej osób nie chce koniecznie łączyć swojego prywatnego życia rodzinnego (fb) z fotka
GeekNaZajawce: Nie każdy chce mieć Facebooka, ja np miałem konto kiedyś, ale usunąłem. Przypuszczam że jeszcze więcej osób nie chce koniecznie łączyć swojego prywatnego życia rodzinnego (fb) z fotka
Nie każdy chce mieć facebooka, ale w tym przypadku ktoś chce mieć konto na fotka.com xD
Dla mnie dość prosta decyzja.
+ Nie musisz się martwić o powiązania kont, tylko Administrator ma dostęp do takich danych (chyba, że ktoś dobrze pogrzebie) :D
Dość dziwne podejście. skoro decydują się na partnerstwo z serwisem, to po co podwójna weryfikacja? o.O
Jeżeli ma to narażać serwis na straty, to jest dość destrukcyjny kurs.
Poleciłbym reorganizację bramek SMS i dodanie opcji numerów zza granicy
Shaitan: Paffeuu: Polecam rejestracje za pośrednictwem Fejsa
To również będzie wymagało weryfikacji telefonicznej ;)GeekNaZajawce: Wyslal juz dobre kilka miedzynarodowych adresowJakich adresów? Weryfikacja z zagranicy polega na wysłaniu krótkiego smsa z podanym kodem
Sorry miało być smsow tylko słownik zamienił na adresów.
Sytuacja wygląda tak. W teorii jest opcja weryfikacji z zagranicy ale:
Nie da się podać prawidłowego numeru telefonu z międzynarodowym kierunkowym. Nie da się wpisać + oraz brakuje znakow (pole wpisywania ma ograniczoną liczbę cyfr). Plus można zastąpić 00 ale wtedy jeszcze bardziej brakuje znaków.
Gdy natomiast podać numer bez kierunkowego lub bez 00/+ to wysyłanie smsow nic nie daje - kończy się komunikatem że nie nie znaleziono SMS z tego numeru
Shaitan: No pomyśl - jak łatwo jest założyć lewe konto na fejsie? Jaką weryfikacją więc jest połączenie syfkonta z syfkontem? Znasz zresztą tutejsze realia.
Znam realia, jest tak samo łatwo jak na fotka.com
Tutaj akurat wina leży po stronie serwisu, pomoże tylko reorganizacja bramek sms.
Fotka i tak ma się czym poszczycić, bo FP i MP wyłapują fake konta samodzielnie, tyle gratki za sam system :D