Oryginal40
Oryginal40
  24 października 2015 (pierwszy post)

Witam . Od pewnego czasu usiłuję porozumieć się z fotka team w sprawie usunięcia mojego zdjęcia z serweru . O co dokładnie chodzi : O moje drugie zdjęcie profilowe które fotka usuneła z mojego profilu a jest wyświetlane w wynikach wyświetlania google image search oraz serwisu tineye.com . Na prośbę o fizyczne usunięcie tego zdjęcia dostaję wymijające odpowiedzi z fotka team , tutaj pozwolę sobie zacytować odpowiedzi jakie otrzymałem od fotka team ; "Przykro mi, nie mamy wpływu na to co indeksuje podana strona. Musisz napisać do nich,z prośbą o usunięcie zdjęcia." , "Niestety, ze względu na to, iż podany serwis nie należy do nas, nie mamy możliwości aby ingerować w wyświetlane tam zdjęcia." Wychodzi więc na to że według fotka team mam napisać do google o usunięcie mojegi zdjęcia z serweru ;-)

Shaitan
Shaitan
  24 października 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Wychodzi więc na to że według fotka team mam napisać do google o usunięcie mojegi zdjęcia z serweru ;-)

No niestety taka prawda, musisz się kontaktować z google, bo nikt inny nie ma możliwości skasowania tego, co się na ich serwerach znalazło.
Oryginal40
Oryginal40
  24 października 2015

Zdjęcie leży na serwerze fotki , na dodatek link do tego zdjęcia prowadzi do nie mojego profilu .

Paffeuu
Paffeuu
  25 października 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Zdjęcie leży na serwerze fotki , na dodatek link do tego zdjęcia prowadzi do nie mojego profilu .

Widzę, że jakąś wiedzę [pozyskałeś], ale to na pewno nie jest to :jezyk2:

Wszystko co dodajesz [na fejsa, fotkę, tindera etc.] jest indeksowane i zostaje później w sieci.
Dlatego powinniście się zastanawiać przed dodaniem jakichkolwiek materiałów...
To 21 wiek, wszystko co dodasz wisi w sieci.

Jeżeli fotka została usunięta z serwisu Fotka i nie widzisz jej na innym proflu w serwisie, to o co kaman? :D
Oryginal40
Oryginal40
Paffeuu
Paffeuu
  25 października 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Pytanie tylko, pierwszy link, dlaczego to wpis sprzed kilku lat?

Dodałeś zdjęcia 3-4 lata temu i składasz teraz reklamacje, czy próbujesz wprowadzić odrobinę zamętu, bo brak Ci odpowiedniej wiedzy, a chcesz zwrócić na siebie czyjąś uwagę?
Trzecia opcja, jesteś zboczeńcem, który wstawiał swoje ciekawe zdjęcia na pw lub w album prywatny i coś nie pykło.

Sam jestem ciekaw ^^

P.S. Wyglądasz mi na potomka Trynkiewiczowskiego rodu, przykro mi.

Beholder
Reputacja: -68 | BluzgometrTM: 30
Beholder
  28 października 2015

Możesz wkleić tu ten link? Albo chociaż jego początek (domenę)?
Czy link jest podobny do takiego?
http://cdn2.fotka.pl/a.fotka.pl/[cyferki].jpg
jeśli tak, to Fotka może (i powinna) go usunąć. No ale.. czekamy na odpowiedź.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.