FioletowyAlbin
Reputacja: -48 | BluzgometrTM: 1
FioletowyAlbin
  9 stycznia 2015 (pierwszy post)

Wiem,że to nic mojego i nic oryginalnego ale...

Czy nie fajnie by było jakby wróciła stara metoda oceniania zdjęć na profilu?
Zabraliście fajną funkcję w zamian dając jakieś śmieszne tak/nie którego i tak nie można wyłączyć w ustawieniach.
Dotąd portal ten kojarzył się głównie z ocenianiem właśnie zdjęc a teraz...ech szkoda gadać.
Wiec zamiast zabierać coś,co się sprawdzałoi dawać nie wiadomo co,może wrócić do starych sprawdzonych ocen?
Co o tym myślicie?

CharlieHebdo
CharlieHebdo
  12 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
FioletowyAlbin
FioletowyAlbin: Ktoś mi to przetłumaczy?

To jest nowa jakoś modów i fotki XD burdel na kółkach
CharlieHebdo
CharlieHebdo
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: jakoś

jakość*
ps. a co jeśli komuś fotka się nie podoba? nie ma oceny 1 lub 1 - , albo średnio podoba, lub podoba a nawet nie podoba?
esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte:

Troll off :ninja:.

Konto usunięte
Konto usunięte: a co jeśli komuś fotka się nie podoba? nie ma oceny 1 lub 1 - , albo średnio podoba, lub podoba a nawet nie podoba?

Przechodzi do następnego zdjęcia/profilu, ewentualnie pisze pw/komentarz.
CharlieHebdo
CharlieHebdo
  12 stycznia 2015
esquilo
esquilo: Troll off

Troll On :rock:
esquilo
esquilo: Przechodzi do następnego zdjęcia/profilu, ewentualnie pisze pw/komentarz.

Czyli fotka traktuje swoich użytkowników jak debili? To samo jest z serduszkami, gdzie ludzie nie głosują bo serduszko oznacza miłość, może jeszcze ślubów niech udzielają za każde polubienie. Biuro Matrymonialne dla starych/nachalnych kawalerów po 40 nie prawdziwa normalna Fotka.
UpiornaKolorowanka
wpis jest ukryty
UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  12 stycznia 2015
test
test: Jeszcze raz wyjaśnię, głosowanie 1-10/11 nie ma najmniejszego sensu bo go używało 1% osób. Przy 100 oddanych ocenach na 10/11 zaledwie jedna była 1-9

Szanowny Panie programisto. Użyj wyobraźni i pomyśl trochę i albo usuń tą głupią ocenę 10 nad zdjęciami bo tylko "prawdziwy geniusz intelektualny inaczej" mógł wymyślić jednostopniową skalę ocen. Albo wprowadź ocenianie zdjęć w skali od 1 do 10. Ja wiem, że trudno przyznać się do tego, że popełniło się tak idiotyczny błąd jak jednostopniowa skala ale to już nie moja wina, że na taki pomysł wpadłeś. No sorry, ale za jednostopniową skalę ocen to Ty Nobla z matematyki nie dostaniesz choć przyznaję tym pomysłem - przecierasz ostro szlaki "nowomatemayczne"
Psyko
Psyko
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte:

nie obrażamy panno;]
pchiela18
pchiela18
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: pchiela18: trochę bez sensu
pchiela18
pchiela18
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: trochę bez sensu
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 2
test
  13 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: test: Jeszcze raz wyjaśnię, głosowanie 1-10/11 nie ma najmniejszego sensu bo go używało 1% osób. Przy 100 oddanych ocenach na 10/11 zaledwie jedna była 1-9 Szanowny Panie programisto. Użyj wyobraźni i pomyśl trochę i albo usuń tą głupią ocenę 10 nad zdjęciami bo tylko "prawdziwy geniusz intelektualny inaczej" mógł wymyślić jednostopniową skalę ocen. Albo wprowadź ocenianie zdjęć w skali od 1 do 10. Ja wiem, że trudno przyznać się do tego, że popełniło się tak idiotyczny błąd jak jednostopniowa skala ale to już nie moja wina, że na taki pomysł wpadłeś. No sorry, ale za jednostopniową skalę ocen to Ty Nobla z matematyki nie dostaniesz choć przyznaję tym pomysłem - przecierasz ostro szlaki "nowomatemayczne"

Fakty są takie, iż ludzie tego używają. 250 tysięcy głosów dziennie. Robimy opcje pod 99% ludzi, a nie pod 1%.
patol09
wpis jest ukryty
UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  13 stycznia 2015
test
test: Fakty są takie, iż ludzie tego używają. 250 tysięcy głosów dziennie. Robimy opcje pod 99% ludzi, a nie pod 1%

Nawet tego tematu nie zaczynaj. Nie od dziś wiadomo, że głos i opinię użytkowników macie w totalnej głębokiej pogardzie i robicie wszystko wedle własnego uznania. Więc sorry. A poza tym na pewno 99% ludzi marzy o średniej 11 więc zrób opcję pod 99% ludzi, którzy chcą mieć taką średnią. xD Rozkłada mnie na łopatki Twoje myślenie xD
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 2
test
  13 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: test: Fakty są takie, iż ludzie tego używają. 250 tysięcy głosów dziennie. Robimy opcje pod 99% ludzi, a nie pod 1% Nawet tego tematu nie zaczynaj. Nie od dziś wiadomo, że głos i opinię użytkowników macie w totalnej głębokiej pogardzie i robicie wszystko wedle własnego uznania. Więc sorry.

Masz okazję podzielić się własnymi pomysłami:

http://www.fotka.pl/forum/pomyslomat/
UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  13 stycznia 2015
test
test: Masz okazję podzielić się własnymi pomysłami

Dałam Ci jasno mój pomysł. Usuń tą 10 w ogóle i zostaw tylko TAK/NIE lub dodaj do tej oceny zdjęć jakąś skalę. Na przykład od 1 do 5 i co z tego, ze większość ludzi będzie dawać 5? W czym ci to przeszkadza? Chyba w niczym. Bedą chcieli to będą sobie stawiali 5 a jak będą chcieli to 1. Ale przynajmniej będzie to miało jakiś sens. Czy widzisz w tym jakikolwiek sens gdy idziesz gdzieś głosować bierzesz kartę do głosowania a na niej żadnego wyboru tylko jedna jedyna słuszna opcja? Pomysl nad tym.
Shaitan
Shaitan
  13 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Nawet tego tematu nie zaczynaj. Nie od dziś wiadomo, że głos i opinię użytkowników macie w totalnej głębokiej pogardzie i robicie wszystko wedle własnego uznania. Więc sorry.

Akurat tu się mylisz, pełnej skali oceniania 1-11 naprawdę nie używał nikt poza grupami trollohejterskimi (które się rozpadły), zadufanymi w sobie paniusiami/lalusiami dającymi 1 z drugiego konta w zemście za ocenę niższą od 10 i paroma wolnymi strzelcami, którzy po prostu chcieli sensownie oceniać a ból dupy o zaniżanie średniej istniał tu odkąd pamiętam, pamiętam nawet czasy, gdy konta były blokowane z powodem "konto jedynkowe" gdy oddanych głosów poniżej 10 było więcej, niż samych dzisiątek. Dlatego serio, można mówić wiele, wiele krytykować, wiele zarządowi zarzucić, ale akurat wywalenie skali 1-11 nastąpiło na życzenie użytkowników. A to, czy serduszka i +10 mają sens to już inna kwestia, niemniej można to porównać do sensu istnienia skali 1-11. Równie dobrze w ogóle żadnego oceniania mogłoby tu nie być.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.