arturro91
arturro91
  9 stycznia 2015 (pierwszy post)

Sporo osób zapewne zauważyło, że bez problemu można tutaj założyć fałszywe konto i wstawić fałszywe zdjęcia. Myślę, że zniechęca to wiele osób do rozmawiania z innymi użytkownikami. Nikt nie wie przez to, czy faktycznie rozmawia z osobą ze zdjęcia, czy z fałszywą osobą.
Irytuje mnie też to, że spamujące osoby umieszczają często linki w opisach (bo nie mają zapewne pieniędzy na wykupienie gwiazdy), albo wysyłają zaproszenia do innych użytkowników. Dziwie się, że nikt tych linków w opisach profili nie weryfikuje, a po samej nazwie linku można się przecież zorientować co to za link... Ludzie nie podchodzą do tego serwisu jak do Facebooka czy Twittera. Portale, które się szanują powinny takie rzeczy weryfikować.

Mój pomysł jest taki, żeby każde zgłoszenie o spamie weryfikować (podobnie fałszywe konta) i blokować nie konta, ale numery telefonów, z których nastąpiła aktywacja konta i adresy email. Przecież każda z tych osób używa może dwóch albo trzech numerów telefonu, żeby aktywować konto. Uniemożliwienie aktywacji nowego konta z każdego z tych dwóch/trzech numerów nie powinno być chyba jakimś dużym problemem.

KMKL
KMKL
  10 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Sporo osób zapewne zauważyło, że bez problemu można tutaj założyć fałszywe konto i wstawić fałszywe zdjęcia. Myślę, że zniechęca to wiele osób do rozmawiania z innymi użytkownikami. Nikt nie wie przez to, czy faktycznie rozmawia z osobą ze zdjęcia, czy z fałszywą osobą.

można. ustaw sobie blokowanie obrazków w przeglądarce i zobaczysz ile z tych piękności zniknie
arturro91
arturro91
  10 stycznia 2015

Niech wprowadzą funkcję logowania się twarzą d83dde0aPrzynajmniej podczas zakładania konta. Na profilu mogłaby wtedy pojawić się informacja, że ta osoba zalogowała się przez kamerkę albo informacja typu "profil zweryfikowany" i byłby święty spokój ;) Albo niech wprowadzą funkcję robienia zdjęć przez kamerkę w telefonie czy komputerze, edycji tych zdjęć i bezpośrednio umieszczania ich w albumach na profilu ;)

KMKL
KMKL
  10 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Niech wprowadzą funkcję logowania się twarzą

moze na odczyt tęczówki oka? byłoby jeszcze bardziej wiarygodne:D gorzej jak sąsiad sąsiadowi z zazdrości wydłubie i go użyje:))
arturro91
arturro91
  10 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: gorzej jak sąsiad sąsiadowi z zazdrości wydłubie i go użyje:))

d83dde0a
KMKL
KMKL
  10 stycznia 2015

no tak beczka śmiechuXD "Polak jak zwykle do pokuty jak śmierć jest już koło dupy" każdy dobrze wiedział co się tu dzieje i nikt się nic nie odzywał teraz nagle taki BUM co zmienić i co naprawić (proponuję strzelić sobie w kolana albo w łeb)

Psyko
Psyko
  10 stycznia 2015

masz "Tam zgłoś regulamin ;] zgłoszenia konta dawaj tam lub http://www.fotka.pl/przyjaciele

arturro91
arturro91
  12 stycznia 2015
Czy jest taka możlwiość, żeby administracja serwisu sprawdzała wiarygodność konta (akceptowała go bądź też odrzucała) w momencie zakładania nowego konta na Fotka ? Korzystałem z forum, które taki mechanizm stosowało (trzeba było poczekać na akceptację administratora forum) i po akceptacji konto było zakładane.
Wiem, że na Fotka działa już mechanizm uniemożliwiający kopiowanie zdjęć od innych użytkowników i wklejanie go na swoim koncie, ale da się to obejść - kiedyś założyłem nowe konto, bo zapomniałem swojego loginu i hasła do starego konta i nie mogłem na nowym koncie wrzucić swoich zdjęć, bo pojawiał się komunikat, że dane zdjęcie należy już do innego użytkownika (do mnie, ale do starego konta, które istniało równocześnie). Można użyć programu do czyszczenia danych zawartych w danym zdjęciu i po kłopocie.
binoleq
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 13
binoleq
  12 stycznia 2015

Za duzo kont pojawia sie zeby bylo to mozliwe jak to adminiatratorzy pisza

Konto usunięte
Konto usunięte: Czy jest taka możlwiość, żeby administracja serwisu sprawdzała wiarygodność konta (akceptowała go bądź też odrzucała) w momencie zakładania nowego konta na Fotka.pl ? Korzystałem z forum, które taki mechanizm stosowało (trzeba było poczekać na akceptację administratora forum) i po akceptacji konto było zakładane. Wiem, że na Fotka.pl działa już mechanizm uniemożliwiający kopiowanie zdjęć od innych użytkowników i wklejanie go na swoim koncie, ale da się to obejść - kiedyś założyłem nowe konto, bo zapomniałem swojego loginu i hasła do starego konta i nie mogłem na nowym koncie wrzucić swoich zdjęć, bo pojawiał się komunikat, że dane zdjęcie należy już do innego użytkownika (do mnie, ale do starego konta, które istniało równocześnie). Można użyć programu do czyszczenia danych zawartych w danym zdjęciu i po kłopocie.

"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."

Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 2
test
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy jest taka możlwiość, żeby administracja serwisu sprawdzała wiarygodność konta (akceptowała go bądź też odrzucała) w momencie zakładania nowego konta

Wszystkie nowe zdjęcia są moderowane ręcznie. Konta bez zdjęć nie mają większego sensu.
Psyko
Psyko
  12 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy jest taka możlwiość, żeby administracja serwisu sprawdzała wiarygodność konta

nie ma takiej możliwości jedynie jak by cie uznali fejk ;] Jest tak możliwość jedna http://www.fotka.pl/kontakt#help_195 tyle .
beq
beq
  12 stycznia 2015

Na Facebooku nic z fejkami nie robią :D. To jest administracja na 6

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.