Jest możliwe? Gdyż jest to wkurzające jak w rankingach są zdjęcia ludzi, którzy np ostatni raz logowali się w 2009 roku. albo gdy w magnesie pokazuje zdjęcia dziewczyn zbanowanych lub też takich nie logujących się od 5 lat. Nie można by usuwać takich profili?
Usuwanie profili, które nie logowały się od dwóch lat w górę.
Zgodnie z regulaminem konta nie używane ponad 6 miesięcy mogą zostać usunięte, mogliby znów zrobić akcje zwalniania loginów i pokasować te wszystkie konta nie logujące od paru lat.
A co do Rankingu to on nie działa od dawna i temu tam takie zapomniane profile wyświetla, to też nie przeszkadza administracji...
Zacznijmy od tego, że na każdym normalnym portalu z takim zapisem w regulaminie nieaktywne konta są usuwane automatycznie po określonym czasie bez logowania. Tylko na Fotce wiszą sobie w najlepsze konta-zombie, niektóre nawet z 2006 czy 2005 roku... jeszcze trochę i zobaczę w Magnesie konta pamiętające początki tej społecznościówki...
Na filmwebie też są konta nieaktywne od kilku lat i też ich nie kasują, nie wiem chyba właścicielom portali się nie chcę ich usuwać. Tak czy siak wg mnie powinni zrobić porządną czystkę z takim profilami.
Dziwną macie politykę, do czego wam są te konta ze zdjęciami potrzebne dla statystyk ile to macie uzupełnionych profili? Profile bez zdjęć nie są uwzględniane w Magnesie czy tam w wyszukiwarce profili, więc nikt o takich kontach nie wie, jak o tych co mowa w temacie...
po to żeby sie pochwalić ile to kont jest na fotce ponad 2 miliony :D a większość osób ma co najmniej 2 konta i więcej
Tylko że im się to nie widzi specjalnie stracić ot tak tysiące "użytkowników", tym bardziej, że przez dziwną politykę cenową i tak tracą userów, to po co sobie jeszcze psuć statystyki? Mi się w magnesie wyświetlają profile nieaktywne od 2010-2011 roku i nie wiem po co komu to potrzebne. Zwolniliby trochę miejsca w bazie danych, serwis może zacząłby działać troszkę sprawniej ale po co...
Co mają (wspomniane przez cytowanego przez Ciebie usera) nieaktywne konta do tych, które są/dopiero powstają i ich właściciele zgadzają się lub nie na obecną taryfikację pakietu gwiazdy? Nic.
.
.
.
Jakie statystki ma sobie portal nabijać dzięki kontom, które są nieaktywne od lat? Ilościowe względem ogólnej liczby profili/kont na portalu?
Gdyby było tak jak sugerujesz, to bazy danych nie byłyby czyszczone sukcesywnie, a są. Zwróć uwagę na to, że tego nie dokona się w ciągu kilku dni.
.
.
.
Wyszukiwanie w Magnes-ie opiera się o wszystkie profile z określonego przez Ciebie regionu, niezależnie od statusu online/offline.
Fakt, tych dawno logujących się (od x czasu) nie powinno pokazywać, ale zwróć uwagę na opisaną powyżej sytuację.
(Mam dla Ciebie proste wyjście - zmiana kryteriów wyszukiwania - regionu ;P).