dziala to?
dostaje informacje ze komus sie spodobalem klikam na link i ukazuje sie zdjecie klikam ze mi sie podoba i nic
lista tematów
fotka magnes strona 2 z 2
Nie wyciągaj pochopnie wniosków.
Chwyt reklamowy to nie żart, a bodziec.
Jak widać skuteczny.
...kliknął na "tak" -> link/kierujący do Magnesu -> przeglądając profile prawdopodobnie trafisz na tą osobę. Zapewne to miano na myśli tworząc szablon powiadomienia.
Rozpisywanie szczegółowe tym bardziej by zniechęciło, a od tłumaczenia zastrzeżeń jest właśnie ten temat/dział jak i odpowiednie osoby.
Portal został stworzony dla ludzi, przez ludzi.
Dla kasy dziewczyno, dla kasy... Nie wiem jak trzeba być naiwnym, zeby myśleć ze portal taki jak ten został stworzony dla ludzi. Szczególnie to widać po ostatnich zmianach w polityce cenowej i podejściu do osób bez wykupionej gwiazdy, którzy już nawet pisać na pw swobodnie nie mogą. No ale tacy dyplomaci jak Ty, to każdy absurd są w stanie wytłumaczyć wg ich mniemania racjonalnie...
BartekI987: Dla kasy dziewczyno, dla kasy... Nie wiem jak trzeba być naiwnym, zeby myśleć ze portal taki jak ten został stworzony dla ludzi.
A kim są członkowie portalu/osoby zakładające/posiadające na nim konto? Ludźmi.
Od zawsze każda firma powstaje z uwagi na określoną branżę i klienta, dzięki któremu czerpie zyski.
Jej istnienie na rynku opiera się oczywiście o reklamę i zainteresowanie sprzedawaną usługą/towarem, do którego zakupu nikt nikogo nie zmusza.
Gdybyś był właścicielem firmy ceny Twoich usług, oferowanych towarów nie zmieniałyby się przez lata? Wątpię.
Firma sama w sobie też jest nabywcą, klientem, musi inwestować w siebie, pracowników, wydajność, zobowiązania. A to wiąże się z podwyżkami.
BartekI987: podejściu do osób bez wykupionej gwiazdy, którzy już nawet pisać na pw swobodnie nie mogą
Swoboda pw pozostała.
Można pisać z osobami, z którymi utrzymywało się kontakt do tej pory.
Ograniczenie pw do 1 nowej konwersacji dziennie sprowadza się do 360 rocznie. Wystarczająco. (Więcej? - Chociażby czat - priv - rozmawiasz do woli.)
Tak, są ludźmi (chociaż tutaj można polemizować) ale nie znaczy to od razu ze to właśnie dla nich portal został założony, nie odwracaj kota ogonem. Portal został założony podobnie z resztą jak inne - dla zysku i tutaj nie mamy nawet nad czym dyskutować.
esquilo: Gdybyś był właścicielem firmy ceny Twoich usług, oferowanych towarów nie zmieniałyby się przez lata? Wątpię.
Firma sama w sobie też jest nabywcą, klientem, musi inwestować w siebie, pracowników, wydajność, zobowiązania. A to wiąże się z podwyżkami.
W wydajność, to z pewnością nie inwestują ;) Masz poczucie humoru :)
esquilo: Ograniczenie pw do 1 nowej konwersacji dziennie sprowadza się do 360 rocznie. Wystarczająco.
Nie wiem dlaczego zakładasz, ze kazda wysłana prywatna wiadomość oznacza od razu konwersację ... Ja rozumiem, że reprezentujesz interesy Fotka i jakakolwiek merytoryczna rozmowa z Tobą nie ma sensu, bo na kazdy temat masz już gotową wyklepaną odpowiedź, ale są także myślący użytkownicy... Swoje bajeczki zostaw dla mniej bystrych użytkowników...
BartekI987: Portal został założony podobnie z resztą jak inne - dla zysku i tutaj nie mamy nawet nad czym dyskutować.
Który osiąga dzięki ludziom.
Żadna prywatna firma nie funcjonuje na rynku tylko i wyłącznie charytatywnie.
BartekI987: Nie wiem dlaczego zakładasz, ze kazda wysłana prywatna wiadomość oznacza od razu konwersację
Niezależnie od ilości pw z userem/ką rozpoczęte pw uważam za konwesację.
Ograniczenie jest jak najbardziej słuszne właśnie z uwagi na pw, rozpoczynane tylko po to, żeby wysłać jedną wiadomość. Zazwyczaj płytką zaczepkę, spam, które znacznie się zmniejszyło.
Oczywiście należy wsiąść pod uwagę to, że jakaś osoba jednak nie wzbudzi zainteresowania, cóż bywa i tak. Wyjście jest proste, cierpliwość, wspomniany czat, kamerki, forum.
Chcesz prowadzić kilka konwersacji w ciągu doby, nowych? Kilka dni upłynie i tak będzie. Stawiaj na jakość, a nie ilość pw.