Czy admini nie powinni usuwać kont które są nieaktywne przez ponad 3 lata?
Straszny syf na magnesie się robi przez to.
Nieaktywne konta
Nom czasem robią czyszczenie bazy danych i innych śmieci, tylko nie wiem w czym akurat to innym przeszkadza.
Błędem jest przede wszystkim działanie magnesu. Po pierwsze to niepowinien być on na stronie głównej. Po drugie powinien obejmować tylko zdjęcia na których widać tylko właściciela profilu, a nie jego pieska, kotka, dziecko czy też demotywator albo inne grafiki. Po trzecie powinien pokazywać tylko osoby które mają status związku wolny, tudziesz wdowi lub po rozwodzie. Rozwalanie małżeństwo to największe świństwo a magnes tego nie uwzględnia. No i po czwarte powinno pokazywać tylko aktywne profile.
I tutaj wychodzi cała masa błędów, bo profili jest sporo tylko, że dawno nie odwiedzanych i często ich właściciele nie znają hasła. Czystki powinny być częstsze. To dobrze by wpłynęło na cały serwis, ale potrzebne są dobre chęci i trochę pracy!
No to napisz algorytm odpowiadający za taką selekcję
Co do czystek, faktycznie może i mogłyby być częściej, ale też nie jest to aż tak uciążliwe. Z magnesu jedynie mogliby zrobić wykluczenie kont nielogowanych powiedzmy powyżej 3 miesięcy.
A co ja na etacie tutaj jestem? Od tego są tutaj ludzie a nie użytkownicy. Ja znam sie na innych sprawach. Jak ktoś mi coś podpowie to chętnie przyjmuję dobre rady i konstruktywną krytykę. Wystarczy chcieć.
No tak: wolny/a, wdowiec/a, rozwodnik/a, to protip.
A opcje typu: bez zobowiązań, potrzebuję przerwy, to skomplikowane - to co? Fatamorgana, gorsza kategoria ludzi, wykluczająca ich z zabawy, jaką jest właśnie "Magnes"?
Swoją drogą: jaką masz pewność, że zaznaczone statusy odpowiadają stanowi faktycznemu/realnemu? Żadnej.
Magnes może komuś zniszczyć związek? Ciekawe... Przecież to tylko forma rozrywki, a nie kolejny etap w życiu. Więcej dystansu.
.
.
.
http://www.fotka.pl/forum/fotka.pl/1175699,Magnes_na_glownej
Pozdrawiam :-)
Owszem powinni przynajmniej konta z przed 4 lat, za tyle czasu to już mało kto pamięta że tu konto miał...
A co do Magnesu to działa jak wyszukiwarka, najlepiej zmienić parametry wyszukiwania jak już zaczyna proponować profile nielogujące od dawna np.na większe miasto w pobliżu co go wcześniej nie uwzględniało.
Większe miasto? Żeby wskakiwało jeszcze więcej nieaktywnych profili?
A o czymś takim jak zazdrość słyszałeś? Wytłumacz to tym wszystkim zazdrosnym drugim połówkom, które mają gdzieś czy to jest "forma rozrywki" czy nie. Mają w dupie taką "rozrywkę", zobaczy taka osoba że korzystasz z Magnesu - gotowa zerwać z Tobą.
Kolejnym krokiem do rozwiązania problemu z Magnesem powinno być dodanie do ustawień profilu opcji "Uwzględniaj mnie w Magnesie: TAK / NIE", bo przede wszystkim tego brakuje. Na tę chwilę magnes jest obowiązkowy dla wszystkich. Dodatkowo sama magnesowa szukajka powinna mieć możliwe do ustawienia jakieś kryteria typu "szukaj w promieniu X km", "ogranicz do aktywnnych profili", itd. No i może jakieś cechy charakteru do wyboru. Wtedy to by miało sens.
A, i jeszcze jedno - Magnes powinien pomijać konta zablokowane. Tych czasami wskakuje cała masa. Widać jak bardzo niedorobiona jest ta funkcja.
SłyszałAm .
Jeżeli user/ka ma profil na portalu, a druga połówka jest tego świadoma, to nie rozumiem w ogóle czegoś takiego, jak chorobliwa wręcz zazdrość. To brak zaufania i dystansu.
To niech z niej nie korzystają.
.
.
.
Nie myl uwzględniania czyjegokolwiek profilu z przymusem korzystania z Magnesu, bo takiego nie ma.
I tu:
Pomysł wspaniały.
.
www.fota.pl/szukaj
.
Obecnie w podstawowych informacjach można określić swój charakter zaznaczając którąś z 93 możliwych jego cech. Jak sobie wyobrażasz działanie wyszukiwarki to uwzględniające? Wybranie niektórych pozycji równa się z dyskryminacją pozostałych.
Ups, przepraszam za nagłą i niekontrolowaną spontaniczną zmianę płci
Wybranie jednej pozycji wcale nie musi oznaczać "dyskryminacji pozostałych", wystarczyłoby gdyby Magnes wyszukał jedną lub kilka cech, albo też szukał podobieństw na podstawie tego, co ustawiliśmy w swoim opisie na profilu. Wtedy możnaby dodać komunikat typu "pasujecie do siebie w ...%".
Nie wymagasz za wiele od dopiero co powstałej opcji, jeszcze dopracowywanej?
I... aby Magnes mógł wyszukać jedną czy kilka cech - musi je wszystkie uwzględniać. A jeszcze procentowe zliczanie. Na rozwijanie pod-opcji jest jeszcze za wcześnie. Sam zauważyłeś, że jest sporo podstawowych 'pomyłek'.