Czy admini nie powinni usuwać kont które są nieaktywne przez ponad 3 lata?
Straszny syf na magnesie się robi przez to.
lista tematów
Nieaktywne konta
Konto usunięte: No tak, bo opcja która jest na Fotce już od X miesięcy dopiero raczkuje, a jedyne zmiany, jakich dotychczas się doczekała, to dwukrotna zmiana nazwy i wrzucenie na stronę główną
A administracja strony chcąc zarabiać powinna dostosować się do użytkowników strony. Dawniej magnes działał mi normalnie i nie pokazywał nieaktywnych profili, tylko "brak rekomendacji". Dopóki nie będzie dawnego porządku i ładu to adblocka nie wyłączę. :)
Przydałby się nowy serwis, podobny do fotki, ale prowadzony przez polaka z tanimi kontami vip
Fotka.pl jest tak zaniedbana, zaspamowana, że trudno ogarnąć podstawowe rzeczy. Błędy we wszystkich opcjach, nie działające funkcje. Wszystko sprawia, że ocena serwisu to max 3/10
Nie napisałam "raczkuje", a jest dopracowywana. Więc proszę nie nad interpretuj i nie dodawaj.
Konto usunięte: jakich dotychczas się doczekała, to dwukrotna zmiana nazwy i wrzucenie na stronę główną
"Metoda prób i błędów" - to najlepiej określi sytuację.
Oczywiście fakt robienia tego "na żywca" jest trochę dziwny. Ale spokojnie można to ogarnąć i cierpliwie poczekać na poprawki.
.
.
.
Konto usunięte: Dawniej magnes działał mi normalnie i nie pokazywał nieaktywnych profili, tylko "brak rekomendacji".
Im więcej uwag (bez złośliwości), tym szybciej może nastąpić zmiana ;-).
Nawet jak poprawki spełnią Twoje wymagania, nie musisz wyłączać adblocka :P.
.
.
.
Ciekawe natomiast jest jedno - ludzie korzystający z Magnes-u wyłapują również niedociągnięcia, czyli - ogólnie rzecz biorąc - opcja zaczyna wzbudzać coraz większe zainteresowanie. To jest spory plus.
.
.
.
_________
Konto usunięte: Przydałby się nowy serwis, podobny do fotki, ale prowadzony przez polaka z tanimi kontami vip
Ok.
Rozwiązanie najprostsze: rezygnacja z tego portalu i stworzenie własnego.
Jednak - jako świeżemu użytkownikowi - radziłabym dać sobie czas i zapikować odrobinę dystansu.
Spam był, jest i będzie. Ignoruj/blokuj.
W tym może Ci pomóc cierpliwość oraz zakładka:
www.fotka.pl/kontakt / ktoś z FP.
Boże, jak Ty się czepiasz słówek. To JA!!! powiedziałem, że ta opcja raczkuje, a to, że użyłem takiego a nie innego określenia, nie oznacza, że przypisuję je Tobie. Czytaj uważnie i ze zrozumieniem.
Konto usunięte: To JA!!! powiedziałem, że ta opcja raczkuje, a to, że użyłem takiego a nie innego określenia, nie oznacza, że przypisuję je Tobie.
Zastanów się...
Skoro zapostowałeś bezpośrednio po moim poście słowami:
Konto usunięte: No tak, bo opcja która jest na Fotce już od X miesięcy dopiero raczkuje, a jedyne zmiany, jakich dotychczas się doczekała, to dwukrotna zmiana nazwy i wrzucenie na stronę główną
, mogłam tak to odebrać.
Aczkolwiek powyżej już wspomniałam:
esquilo: "Metoda prób i błędów" - to najlepiej określi sytuację. Oczywiście fakt robienia tego "na żywca" jest trochę dziwny. Ale spokojnie można to ogarnąć i cierpliwie poczekać na poprawki.
+ nie oczekuj ideału od jak sam określiłeś - raczkującej dopiero opcji. Doskonałość rodzi się powoli .
Ile można narzekać, wałkować w nieskończoność znany już problem/stopniować jego nasilenie? To nie pomaga na dłuższą metę.
Myślę, że najsensowniejszym wyjściem obecnie jest poczekanie na wypowiedź kogoś z FT lub po prostu na poprawki. A w międzyczasie można nie korzystać z Magnesu (po co irytować się problemami) lub "puszczać bokiem" jego niedociągnięcia. Tudzież skorzystać z zapytania poprzez formularz kontaktowy.
Konto usunięte: Czy admini nie powinni usuwać kont które są nieaktywne przez ponad 3 lata?
Straszny syf na magnesie się robi przez to.
Powinni i robią to w sumie, sam magnes jest dopracowany tak, a nie inaczej, ale zauważyłem, że jest progres i teraz nie łączy z tak starymi profilami.
Shaitan: Ale jak nie wiesz czy coś w ogóle jest możliwe do zrobienia, to nie wymagaj tego od kogoś ;)
Bzdura...
Wystarczy zmienić źródło danych, osobny album ze zdjęciami do magnesy i po kłopocie.
Najprostsze rozwiązanie, tylko przydałaby opcja "akceptacji" zdjęć przez serwis, ale do tego potrzeba już ludzi ;x
W przeciwnym razie nigdy magnes nie będzie ogarnięty... Chyba, że będzie zaczytywać tylko fotkę no. 1, ale z tym też bywa tu różnie...
gregbond: A co do Magnesu to działa jak wyszukiwarka, najlepiej zmienić parametry wyszukiwania jak już zaczyna proponować profile nielogujące od dawna np.na większe miasto w pobliżu co go wcześniej nie uwzględniało.
Dokładnie, +
W tym momencie to chyba jedyny rozsądny wybór, o ile ktokolwiek chce się tym czymś bawić ^^
Oczywiście, że protip, oni o tym wiedzą.
Nic...
Nie powinno wyświetlać tam zdjęć ludzi z takim statusem...
Jak sama nazwa wskazuje, to MAGNES i ma "przyciągnąć" [do siebie] dwie wolne osoby w celach poznawczych...
esquilo: Fatamorgana, gorsza kategoria ludzi, wykluczająca ich z zabawy, jaką jest właśnie "Magnes"?
O jakiej zabawie Ty piszesz?
Bawić to się można w smeet czy innych aplikacjach..
Konto usunięte: Ups, przepraszam za nagłą i niekontrolowaną spontaniczną zmianę płci Wybranie jednej pozycji wcale nie musi oznaczać "dyskryminacji pozostałych", wystarczyłoby gdyby Magnes wyszukał jedną lub kilka cech, albo też szukał podobieństw na podstawie tego, co ustawiliśmy w swoim opisie na profilu. Wtedy możnaby dodać komunikat typu "pasujecie do siebie w ...%".
Nom, coś na zasadzie opcji "szukaj"
Przynajmniej 3 parametry i wsio, ale to już jest bardzo skomplikowane i w tym właśnie momencie potrzebny byłby wspomniany wcześniej "zawiły algorytm" [skrypt], wątpię szczerze, że taki powstanie
Naprawdę aż tak bardzo chcesz tego moda? Przerażam nie to co piszesz... zaczynam się przekonywać do tego co Bartek tu ciągle pisze..
To powinno zostać DOPRACOWANE w 100% przed dodaniem tego na portal w wersji OFICJALNEJ
Dokładnie :D
Jak pisałem w innym temacie... wydaje mi się, że programiści teraz siedzą bardziej nad appką mobilną i reszta prac po prostu bardzo zwolniła ^^
Konto usunięte: A administracja strony chcąc zarabiać powinna dostosować się do użytkowników strony. Dawniej magnes działał mi normalnie i nie pokazywał nieaktywnych profili, tylko "brak rekomendacji". Dopóki nie będzie dawnego porządku i ładu to adblocka nie wyłączę. :)
Robią w sumie co mogą.. Mają tylko kilku programistów ;]
Żeby było [po Waszemu] musiałaby być cała armia... jednakże.. trzeba uwzględnić to, że niestety wprowadza się tutaj większość w fazie BETA i jest to straszliwy błąd.. takie parcie na nowości, to nic dobrego ^^
Popieram, dość olewają temat.
Powiedz mi, który portal nie jest zaspamowany?
Przecież to plaga wszystkich portali, forów itp ^^
Konto usunięte: Błędy we wszystkich opcjach, nie działające funkcje. Wszystko sprawia, że ocena serwisu to max 3/10
Błęy, ale zazwyczaj błędy, które nie wpływają w żaden sposób na działanie. W większości to jakieś błędy wizualne, nie przesadzaj ;]
Wg. mnie jest 7/10
PROTIP...
Konto usunięte: Boże, jak Ty się czepiasz słówek. To JA!!! powiedziałem, że ta opcja raczkuje, a to, że użyłem takiego a nie innego określenia, nie oznacza, że przypisuję je Tobie. Czytaj uważnie i ze zrozumieniem.
No strasznie pajacuje nam tu Madzia, ale cóż... nic nie zrobimy.
Gustlik: Najprostsze rozwiązanie, tylko przydałaby opcja "akceptacji" zdjęć przez serwis, ale do tego potrzeba już ludzi ;x
Od kilku miesięcy moderujemy wszystkie nowe ;) Nie widzisz tego, bo pojawia się od razu ale za chwile może zniknąć.
Błędne wnioski ;)
Fotka jest w 100% polska ;) Chyba już jako jedyny serwis tego typu na taką skalę.
~10zł na miesiąc to mniej niż pół pizzy i mniej niż u "konkurencji", a policz że i tak połowę z SMSów trzeba oddać, a od reszty zapłacić podatki ;)
Napisz nam jakie, a poprawimy. Jak narazie na 90% problemów jakie otrzymujemy, są one wynikiem zainfekowanych przeglądarek różnej maści syfem np. toolbarami. PS. Pisać tutaj możesz, więc przynajmniej jedna funkcja, z tych "wszystkich" działa ;)
test: Od kilku miesięcy moderujemy wszystkie nowe ;) Nie widzisz tego, bo pojawia się od razu ale za chwile może zniknąć.
Źle mnie zrozumiałeś Endriu, chodziło mi o to, że przydałby się powiedzmy 2 album zatytułowany MAGNES i User mógłby tam wrzucić powiedzmy 2-3 zdjęcia i te zdjęcia widoczne byłyby w magnesie po akceptacji przez FP lub FP czy kogo tam można. Zapobiegłoby to wyświetlaniu w magnesie dzieci, zwierzątek, lokacji, obiektów itp. itd.
Jakiś czas temu pisałem o tym na forum + dodawałem screeny...
Jedyny minus tego jest taki, że wyświetlałoby wtedy w magnesie bardzo mało zdjęć, bo wrzucałby je tylko ktoś zainteresowany dodatkiem ;c
Ja myślę, że jednak troszkę tak :P
Skoro testujesz apke, która jest w fazie beta, piszesz uwagi, a osoba, do której piszesz [FT] odpisuje tak "tak, tak, racja, trafna uwaga, ale mamy teraz inne priorytety" to sorry...
albo piszesz o problemie informatykowi, który nie odczytuje pw...
Jedynym It, który szybko mi odpisał, bardzo szybko nawet, jest Masło.
Jak coś znajdę, to gdzie mam to zgłosić? Po "zgłoszeniu" czegoś na forum nie dostaje się odpowiedzi..
Konto usunięte: To niech tych "kilku programistów" przyłoży się do swojej roboty i doprowadzi jedną funkcję porządnie do ładu i składu, a dopiero potem zabiera się za następną.
Tu nie można ich kopać, zapierdzielają ostatnio ładnie + ta apka mobilna, jeszcze nigdy takiego progresu nie widziałem.
Dodano kilka detali kosmetycznych, cenzura na czacie w końcu działa, nowy wygląd jest zajebisty, w końcu mogę zobaczyć wszystkie fotki Usera nie klikając w każda na pasku nawigacyjnym po kolei, nowy czat ogólnie jest zajebisty + jeszcze sporo rzeczy.
Faktycznie, ostatnio sporo faili też było + te dodawanie nowości są nieogarnięte przeważnie, aleee... nie jest źle.
Patrz jak szybko powiadomienia ogarnęli, dla mnie na + akurat.
Po wprowadzeniu zmian, ulepszeń wszystko zaczęło się psuć i nadal pewne rzeczy są z błędami.
to wcale nie tak dawno ;) bo gwiazda to powrot do tego co bylo przed srebrnymi;)
broni ci ktos zorganizowac team zlozony z informatykow, grafikow, marketingowcow i obslugi klienta? potem pomysl, chwytliwa nazwa, zalozenie firmy, postawienie serwerow, dogadnianie sie z firmamy (paypal, dotpay etc) ?:)
Konto usunięte: Dee: dogadnianie sie z firmamy (paypal, dotpay etc) ?:)
hahahaha
serwis za free a mówisz o pieniądzach. Pieniądze to nie wszystko, jest coś czego nie da się kupić i o to trzeba walczyć.
Gdy będziesz zawsze patrzył tylko na pieniądze to nigdy nie zauważysz tego co naprawdę jest istotne w życiu
Ci ludzie ktorych wymienilam wyzej potrzebuja zyc za cos (pomijam ze graficy i informatycy nie po to sie ucza zeby za darmo odwalac czarna robote). serwery za darmo tez nie dzialaja. serio wierzysz w idee serwisu spolecznosciowego, w ktory nie trzeba wlozyc kasy? poza tym nie oszukujmy sie kazdy serwis spolecznosciowy nastawiony jest na zarobek ;) wiec albo jestes bardzo naiwny, albo jeszcze nie dorosles :)
nigdzie nie napisalam, ze pieniadze sa najwazniejsze. ale nie oszukujmy sie, sa wazne:)
nikt wam gwiazdy nie kaze kupowac :) chcecie to macie, nie to nie :)