kulturystyka

kulturystyka

Cytuj

białko .naturalne odrzywki.

Posty: 38,
Zobacz profil Gregor31 na Fotce
Pierwszy post w tym wątku. 2 kwietnia 2010
witam.
mówi się że powinno się brać 1g białka na jeden kg. masy ciała...
wiec jak jem surowe jaja, to ile trzeba zjeść jajek w ciągu dnia żeby te parametry się pokryły?? oprócz jajek, jem również jogurty, i sery... WĘGLOWODANY: różne kaszki, makarony... jestem za naturalnymi odżywkami,
co moglibyście dołożyć jeszcze do tej diety???
5351
22
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
tu masz przykład zajrzyj

http://www.fotka.pl/grupa/4102/kulturystyka/blog_komentarze/32215398/
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
heh proto dzieki ;) Gregor jak bedziesz walil surowe jaja to predzej czy pozniej salmonella murowana:/ z tym nie ma żartów. 1g bialka na 1kg to jest nic..2g to minimum
jajko ma średno 8g białka (całe)
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
i sporo cholesterolu
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
PROTOTYPE:
i sporo cholesterolu

ale pozytywnego !
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
Domowe sposoby to na pewno wyeliminowanie z jadłospisu produktów bogatych z zły cholesterol.

Czego nie jeść:
- Mięs zawierających cholesterol: tłuste mięsa,boczek, parówki, kiełbasa salami i inne wędliny wędliny, wątróbka, podroby, konserwy mięsne , tluszcz i skóra z drobiu
- Należy unikać potraw smażonych na maśle, smalcu, słoninie, oleju słonecznikowym, sojowym, czy kukurydzianym oraz na margarynach twardych (służących do smażenia). Dotyczy to również posiłków sprzedawanych komercyjne takich jak hamburgery, frytki czy chipsy, gyż zawierają one tłuszcze w formie trans, ktore rownież powodują wzrost cholestrolu LDL we krwi.
- Masła
- Jajek
- Pełnotłustego mleka i jego przetworów, np. śmietany, serów żółtych i topionych, lodów
- Pieczywa białego
- Połączenie cukru, cholesterolu i kwasów tłuszczowych nasyconych ma szczególnie silny wpływ na wzrost poziomu cholesterlu. Bardzo często połączenie takie występuje w słodyczach, wyrobach cukierniczych, ciastach, ciastkach, lodach i deserach, gdzie cukier łączy się z masłem, śmietaną, mlekiem, margaryną czy jajkami.

Co jeść:
- Chude mięso (np. kurczaki) i chudą wędlinę (np. polędwicę). Niektóre ryby np. łosoś, tuńczyk, makrela zawierają omega 3 - kwasy tłuszczowe, które wg. Specjallistów zapobiegają powstawaniu choroby wieńcowej serca.
- Do smażenia lepsze są oleje oliwkowe i rzepakowe, które pod wpływem wysokiej temperatury nie ulegają utlenianiu. Osoby o powyższonym choleserolu i cierpiące na miażdżycę powinni w ogóle unikać smażonych potraw. Powinny zamiast tego spożywać więcej pokarmy gotowane, duszone, bądź pieczone z jak najmniejszą ilością tłuszczu.
- margaryna miękka (do smarowania pieczywa), w malej ilości
- Aby dostarczać inne niezbędne dla organizmu skladniki, unikając obfitych w cholesterol, warto pić niskotłuszczowe mleko, jogurty, jeść chudy biały ser. Dzięki temu ogranicza się również ilość spożywanych kalorii. Otyłość jest również jedną z przyczyn wysokiego cholesterolu.
- Pieczywo ciemne
- Warzywa i owoce są dobrym źródłem witamin E, C i betakarotenu. Te mikroelementy chronią przed utlenianiem cholesterolu. Należy więc jeść dużo warzyw i owoców. Każdego dnia spożywaj duże ilości produktów zbożowych, warzyw, owoców.

Dodatkowe wskazówki
- Warto też jeść zboża. Warzywa, owoce i zboża, zawierają blonnik, który powoduje obniżenie ilości cholesterolu w organiźmie.
- Błonnik znajdziemy również w płatkach owsianych, ryżu, kaszy, otrębach. Błonnik wywołuje uczucie sytości, dlatego zalecany jest dla osób odchudzajacych się.
- Aby usupełniać braki tłuszczu, dobrze jest również jeść w niewielkich ilosciach orzechy, nasiona strączkowe np.. słonecznika lub dyni
- Sprawdzaj na opakowaniach zawartość tłuszczu i cholesterolu.
- Pij w niewielkich ilościach czerwone wino.
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
wskazówki dla ludzi o podwyższonym cholesterolu tutaj jajka znalazły się w grupie złego cholesterolu
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
ja na temat jajek mam troche inne zdanie, choc to dobry artykuł. Jajka w tych czasch pochodzace z ferm wysoko rozwinietych technologicznie maja mniej cholesterolu ni kiedys. Generalnie jest wiecej niz- z jedzenia jaj. Na plus to napewno to ze mega dobrze dzialaja na pamięc, koncentracje i libido ;)
ja jej praktycznie od 3 lat 70 jajek tygodniowo :P ale to i tak nie jest moje głowne zrodlo bialeczka :)
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
GnojaStyl a co jeszcze wcinasz? makarony twarog jogurty ryz czy cos takiego ?
Zobacz profil  na Fotce
konto usunięte
2 kwietnia 2010
aham czyli wychodzi na to ze można wtranżalać bez przypału wrzuciłem to bo słyszałem ze właśnie nie powinno się dużo jajek jeść ze względu na cholesterol.a w ogóle to w zapłodnionych jajkach jest związek który blokuje gen wytwarzający myostatyne
Pisanie na tym forum dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zaloguj lub zarejestruj się za darmo jeśli nie masz jeszcze konta.
Posty: 38,