NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 September 2011 (pierwszy post)
A więc czas na temat o długo wyczekiwanej w Polsce walce o zawodowy tytuł mistrza świata kategorii WBC w wadze ciężkiej :

Pełna lista walk gali we Wrocławiu:

Tomasz Adamek - Witalij Kliczko, 12 rund, stawka: mistrzostwo świata WBC wagi ciężkiej

Mateusz Masternak - Carl Davis, 10 rund, waga junior ciężka

Andrzej Wawrzyk - Devin Vargas, 10 rund, waga ciężka

Łukasz Rusiewicz - Ola Afolabi, 8 rund, waga junior ciężka

Jonathon Banks - Ivica Bacurin, 8 rund, waga ciężka

Saddam Ali - Borid Berg, 8 rund, waga półśrednia

Mariusz Cendrowski - Anton Sjomkin, 8 rund, waga średnie (tzw. swing bout - pojedynek może się nie odbyć, jeśli wszystkie pozostałe zostaną rozegrane na pełnym dystansie).

Jak sądzicie kto wygra? Będzie KO czy któryś z zawodników wygra na punkty?

Wykupiliście PPV? Gdzie oglądacie?

Dla nabuzowania się :ziober2:
dobra zapowiedź z YT :

Zapowiedź walki Adamek - Kliczko

Piszcie o walce a także o tym wszystkim co się przed nią ciekawego dzieje.
Zapraszam!
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
kuba92762
kuba92762
  11 September 2011
egze
egze: Ale boks to nie tylko szybkość i wytrzymałość, gdyby Kliczko chciał (a jestem przekonany, że nie chciał) to znokautował by Polaka w pierwszej rundzie (Adamek chwiał się na nogach), Adamek nie wygrał żadnej z rund, był po prostu słabszy.

Uważasz, ze Haye by z tak dysponowanym Witkiem wygral jakas? Ba, jestem pewien, ze jeszcze szybciej by przegral.

Adamka jedyna wadą było, ze probowal wszystko bic na tulow, a zadnego ciosu, no moze poza jednym nie wyprowadzil na twarz, ale jak mial to zrobic skoro witek lewa reka atakowac, a jak Adamek zrobil unik i przeszedl do poldystansu to od razu nadziewal sie na kontre prawym? Wzrost, sila i doswiadczenie wygraly.Na ta sile Adamek niestety nawet gardy nie dawal rady utrzymac.
Freddie2007
Freddie2007
  11 September 2011
Po co te dywagacje? nikt nie jest w stanie wygrać z Kliczkami? Chyba że musiałby być wielki jak Wałujew i szybki jak Adamek oraz umiejętnie unikający ciosów jak Haye...ale nikogo takiego nie ma i nigdy nie będzie...

Poza tym Tomek na wagę ciężką taką naprawdę ciężką jest za mały i za szczupły że tak to nazwę...
Freddie2007
Freddie2007
  11 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Kliczkami?

tu miałbyć wykrzyknik a nawet i trzy!!!:ziober2:
kzyhu
kzyhu
  11 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Inny polski bokser już dawno leżałby na deskach

Sosnowski tez dotrwał do 10 rundy

ogarniamtemat
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
ogarniamtemat
  11 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Sosnowski tez dotrwał do 10 rundy

Nie porównuj relaksacyjnej walki z Sosnowskim do walki z Adamkiem gdzie Kliczko naprawdę pokazał boks ... Sosnowski nie miałby szans z Adamkiem bo jest wolny jak ślimak.

Konto usunięte
Konto usunięte: Na ta sile Adamek niestety nawet gardy nie dawal rady utrzymac.

Adamek zawsze tak walczy opuszczając przednią rękę bo jest szybki ale Kliczko wczoraj pokazał, że jest jesszcze szybszy od Adamka. Powtórzę także, że Adamek NICZYM nie zaryzykował a walczył o tytuł. Tak doświadczony bokser nie potrafił wykonać kombinacji ciosów schaby potem prawa na łeb. Myślę, że Adamek nie poszedł na całość bo nie chciał w Polsce przegrać przez KO.
?
kuba92762
kuba92762
  11 September 2011
Konto usunięte

Tutaj to Kliczko nie chcial go znokautowac od razu bo wiadomo, ze caly stadion by gwizdal, a bardzo reklamowali ta walke.
Dobrze napisane powyzej jest, o relaksacyjnej walce.

ogarniamtemat
ogarniamtemat: Adamek zawsze tak walczy opuszczając przednią rękę bo jest szybki ale Kliczko wczoraj pokazał, że jest jesszcze szybszy od Adamka. Powtórzę także, że Adamek NICZYM nie zaryzykował a walczył o tytuł. Tak doświadczony bokser nie potrafił wykonać kombinacji ciosów schaby potem prawa na łeb. Myślę, że Adamek nie poszedł na całość bo nie chciał w Polsce przegrać przez KO.

On tutaj jej nie opuszczal, po prostu kazdy lewy prosty przebijal ta garde i to mnie najbardziej niestety bolalo.Zle bylo to, ze Adamek wszystko probowal walic na tulow, ale z tym, ze nie przechodzil do poldystansu to sie nie zgadzam.Probowal,ale tylko gdy uniknal lewego prostego to sie nadziewal na prawy prosty lub prawy hak co odbieralo ochote do walki.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  11 September 2011

Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Alucard
Alucard
  11 September 2011
Kliczko powiedział: Adamek to najlepszy bokser, ale nie na wagę ciężką.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  11 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Kliczko powiedział: Adamek to najlepszy bokser, ale nie na wagę ciężką.

:tak:

Tak mi się wczoraj przypomniało jak w czasie walki Kliczko się pośliznął i się wywalił.
Dobry demot by był z tego z napisem : "żartowałem" :ziober2:
Alucard
Alucard
  11 September 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Tak mi się wczoraj przypomniało jak w czasie walki Kliczko się pośliznął i się wywalił. Dobry demot by był z tego z napisem : "żartowałem"

A my w knajpie na cały ryj, NOKAUT! :crylol:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  11 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A my w knajpie na cały ryj, NOKAUT!

A my u kumpla prawie z radości wywaliliśmy stół i wszyscy, JEEESTTTTTT!!
:rotfl:
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  11 September 2011
Konto usunięte

Ale leżał na deskach, a Adamka nie dopuścił sędzia do kolejnej rundy.
ogarniamtemat
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
ogarniamtemat
  11 September 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: On tutaj jej nie opuszczal, po prostu kazdy lewy prosty przebijal ta garde i to mnie najbardziej niestety bolalo.Zle bylo to, ze Adamek wszystko probowal walic na tulow, ale z tym, ze nie przechodzil do poldystansu to sie nie zgadzam.Probowal,ale tylko gdy uniknal lewego prostego to sie nadziewal na prawy prosty lub prawy hak co odbieralo ochote do walki.

No jak nie opuszczał lol ... Nie wiem czy miałeś kiedykolwiek styczność z trenowaniem boksu ale jak się trzyma gardę to wszystko spada na rękawice. Od początku walki można zobaczyć, że lewa ręka Adamka nie wraca prosto po ciosie oraz to, że cały czas ją opuszcza ... Kliczko był wyższy o 13-14 cm to nie wydaje mi się żeby bicie na tułów w tym przypadku było by złym posunięciem już nie wspominając o tym, że Adamek miał beznadziejną strategię na walkę.

Tak czy siak Adamek powinien dać sobie spokój z wagą ciężka. Kulturystycznie napompowana masa (a taką ma Adamek) nigdy nie zagwarantuje dynamiki która w wadze ciężkiej odgrywa kluczową rolę. Ale rozumiem go bo waga ciężka to duża kasa więc pewnie w niej zostanie.
?
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  11 September 2011
strategia kiepska a co gorsza zero proby jej zmienienia ja bynajmniej nie zauwazylem rozumiem ze przed walaka mogli cos zalozyc(punktowanie kliczki) ale juz po 1 rundzie bylo widac ze to nie ma szans i albo wejdzie pod kliczke i sprobuje jakims ciosem to rrozstrzygnac alboi bedzie bity az padnie
kuba92762
kuba92762
  11 September 2011
ogarniamtemat
ogarniamtemat: No jak nie opuszczał lol ... Nie wiem czy miałeś kiedykolwiek styczność z trenowaniem boksu ale jak się trzyma gardę to wszystko spada na rękawice. Od początku walki można zobaczyć, że lewa ręka Adamka nie wraca prosto po ciosie oraz to, że cały czas ją opuszcza

Z opuszczaniem reki Adamek ma problem od poczatku kariery wiec nic nie odkryles, ale nawet gdy trzymal garde to po prostu kazdy lewy prosty Witalija przebijal ta garde, wiec nie widzialem, zeby te ciosy spadaly na rekawice.

ogarniamtemat
ogarniamtemat: Kliczko był wyższy o 13-14 cm to nie wydaje mi się żeby bicie na tułów w tym przypadku było by złym posunięciem już nie wspominając o tym, że Adamek miał beznadziejną strategię na walkę

Chyba lepiej probowac odnowic kontuzje u Kliczki i zmusic do przerwania walki niż probowania zameczenia go co na razie nie widzialem, zeby sie udawalo zbytnio.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.