Grinch
Grinch
  25 sierpnia 2011 (pierwszy post)

Mistrzostwa Świata w Lekkoatletyce
Daegu 2011

Mistrzostwa odbędą się od 27 sierpnia do 4 września 2011 roku w Taegu w Korei Południowej.
Areną zmagań sportowców będzie Daegu Stadium.

Do zawodów zgłoszono 1945 zawodników z 202 krajów
Reprezentacja Polski na mistrzostwa świata liczy 43 zawodników
( wśród nich m.in. Anna Rogowska, Monika Pyrek, Anita Włodarczyk, Szymon Ziółkowski, Tomasz Majewski, Piotr Małachowski, Marcin Lewandowski oraz Paweł Wojciechowski - aktualnie posiadacz najlepszego w tym roku wyniku skoku o tyczce )

TEMAT DO OGÓLNEJ DYSKUSJI ZWIĄZANEJ Z MISTRZOSTWAMI ŚWIATA

Zapraszam
kzyhu
kzyhu
  29 sierpnia 2011
po 3 dniach mistrzostw jestesmy na 7 miejscu w klasyfikacji medalowej wraz z Botswaną , Japonią i Nową Zelandią
WueRZet
WueRZet
  29 sierpnia 2011
Tak sprawdzam, czy jutro serio mamy tyle szans na medale no i rzeczywiście ładnie to wygląda.

Cały dzień walczyć będzie Tymińska. jest jeszcze Małachowski, tyczkarki i nasi średniodystansowcy.

Ideałem byłoby zdobycie 6 medali, ale myślę, że jakbyśmy zdobyli 3 byłoby bardzo, bardzo dobrze :)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  29 sierpnia 2011
Ziółkowskiego dziś obejrzałem, słabo ;/
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 sierpnia 2011
Nie spojrzałem czy ktoś zapodał, ale to godne uwagi

http://babol.pl/kat,1025465,title,Falstart-Bolta-w-10-jezykach,wid,13729574,wiadomosc.html

:rotfl:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  29 sierpnia 2011
Jest pierwsze złoto :ziober2:
:brawo:
kzyhu
kzyhu
  29 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Małachowski,

mam nadzieje , że zrewanżuje sie Niemcowi za MŚ sprzed 2 lat

Konto usunięte
Konto usunięte: tyczkarki

w sumie powiedziałbym , że jedynie Rogowska bo Pyrek to chyba zaszkodził ten TzG :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: nasi średniodystansowcy.

coś czuje , że medal będzie , choc o złoto bedzie bardzo ciężko

trzeba coś wypić pod te dzisiejsze złoto :ziober2:
thomas893
thomas893
  29 sierpnia 2011
no no, myślałem, że Wojciechowski się spali, a tu złoto :szok: Pogratulować :brawo:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  29 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: się spali

mówił że dopiero po ceremonii zajara
...Ignorance is bliss...
thomas893
thomas893
  29 sierpnia 2011
RexMundi
RexMundi: mówił że dopiero po ceremonii zajara

:crylol::crylol::crylol:
WueRZet
WueRZet
  30 sierpnia 2011
Tymińska zbyt wiele nie straciła w porannych sesjach siedmioboju. W tym momencie jest 8 i ma stratę lekko ponad 100 pkt do medalu, ale bieg na 800 metrów, przynajmniej z tego co widzę po SB i PB zawodniczek jest jej chyba najmocniejszą strona. Polka musi wyprzedzić Niemkę o 7.5 s. by mieć medal co jest trudne, ale realne :)
kzyhu
kzyhu
  30 sierpnia 2011
Pyrek już odpadła na 4,65

tak beznadziejnie tragicznej realizacji tv z mistrzostw świata to sobie nie przypominam...
WueRZet
WueRZet
  30 sierpnia 2011
Pyrek zawiodła po całej linii. Może nie medal, ale żeby kończyć na 9 miejscu ? Słabo.
kzyhu
kzyhu
  30 sierpnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pyrek zawiodła po całej linii. Może nie medal, ale żeby kończyć na 9 miejscu ? Słabo.

tak jak pisałem , chyba zaszkodził jej ten TzG :D

ale Niemiec dowalił w pierwszej kolejce dysku :zly:
kzyhu
kzyhu
  30 sierpnia 2011
Piotr 58,28 w pierwszej próbie... :/
WueRZet
WueRZet
  30 sierpnia 2011
Niemiec uzyskał w pierwszej próbie tyle ile w tym roku w najlepszym rzucie miał Małachowski :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.