Gutek909
Gutek909
  20 maja 2011 (pierwszy post)
Jest to ogólny temat do dyskusji na tematy związane z reprezentacją polskich siatkarzy jak i siatkarek, LŚ, GP, ME, PM.

Liga światowa siatkarzy:

Grupa A
1. Brazylia
2. POLSKA
3. Portoryko
4. Usa

mecze naszych :
27.05 Polska - Usa
28.05 Polska - Usa
4.06 Brazylia - Polska
5.06 Brazylia - Polska
10.06 Portoryko - Polska
11.06 Portoryko - Polska
18.06 Usa - Polska
19.06 Usa - Polska
24.06 Polska - Portoryko
25.06 Polska - Portoryko
29.06 Polska - Brazylia
30.06 Polska - Brazylia

Przypominam, że finał LŚ odbędzie się w Polsce, czyli mamy udział zapewniony z urzędu.

**********************************************************************************************************************************************************

ME siatkarzy odbędą się w Austrii i Czechach w dniach 10.09-18.09 2011.

Grupa D
1. Bułgaria
2. Niemcy
3. POLSKA
4. Słowacja
**********************************************************************************************************************************************************

Gran Prix siatkarek 2011.
Polki zagrają w 3 turniejach:

pierwszy:
Bydgoszcz.

Polska
Włochy
Dominikana
Argentyna

drugi:
Zielona Góra

Polska
Kuba
Korea Płd.
Argentyna

trzeci:
Hongkong

Chiny
Polska
Dominikana
Kazachstan

Faza eliminacyjna trwa od 05.08 do 21.08
do finału awansuje 8 pierwszych drużyn.

ME siatkarek odbędą się we wrześniu w Serbii oraz we Włoszech.

Grupa C
1. Czechy
2. Izrael
3. POLSKA
4. Rumunia

odbędzie się jeszcze Puchar Mistrzów, na który męska reprezentacja ma dostać dziką kartę, jeśli się nie zakwalifikuje z ME. Żeńska reprezentacja pewnie będzie musiała się bić o awans w w ME.
FejkiemJestem
FejkiemJestem
  8 lipca 2011
o której jutro mecz z ruskimi? :woot:
kzyhu
kzyhu
  8 lipca 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Ale wejdę z komórki w necik

a ja nie mam takiej mozliwosci , znaczy mam ale nie aktywowany :) , bo kiedys mi sie przypadkowo właczył i w ciul kasy zeżarło :/
Gutek909
Gutek909
  8 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: poszło PW

ok mam, widzę plus. mam darmowe sms także luz ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: a ten mecz o 17 czy 20 będzie ?

nie wiadomo jeszcze..
kzyhu
kzyhu
  8 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiadomo jeszcze..

http://www.fivb.org/EN/Volleyball/Competitions/WorldLeague/2011/FinalRound.asp?Tourn=WL2011

tu w rozpisce jest , że o 17
FejkiemJestem
FejkiemJestem
  9 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tu w rozpisce jest , że o 17

ja widze ze o 20 :woot:
kzyhu
kzyhu
  9 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja widze ze o 20

jak wklejałem ten link to było , że o 17 , widocznie taka była reguła , że jesli Polska awansuje do 1/2 finału to swój mecz zagra o 20
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jak wklejałem ten link to było , że o 17 , widocznie taka była reguła , że jesli Polska awansuje do 1/2 finału to swój mecz zagra o 20

Na pewno jest o 20, już baby płaczą, że przełożyli "Miłość, szmaragd i krokodyl" :rotfl:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 lipca 2011
Wczoraj Bartek Kurek zdobył 29 pkt i już solidne ekipy mają ustawiony na niego celownik.

Mały wywiad z nowym selekcjonerem siatkarek :

Konto usunięte
Konto usunięte: Mamy dramatycznie mało czasu na pracę, ale moim zdaniem w ciągu dwóch tygodni można zmienić sporo w tej drużynie - powiedział Alojzy Świderek, nowy trener reprezentacji Polski siatkarek. Panie trenerze już kiedyś był pan blisko objęcia stanowiska szkoleniowca reprezentacji kobiet? - Rzeczywiście trzy lata temu uczestniczyłem w konkursie na trenera kadry kobiecej. Wówczas nie zostałem wybrany, ale nie obrażam się na te sytuację. Każda praca trenerska ma swój początek i swój koniec, dlatego nie będę się przejmował czy zostanę zwolniony kiedyś przez SMS, czy za pomocą e-maila. Reprezentacja Polski od pewnego czasu ma problem z zestawieniem najlepszego składu. Wiele zawodniczek obrażało się na kadrę. - Sytuacja na pewno nie ulegnie zmianie podczas World Grand Prix, bo tam będę mógł skorzystać z dwudziestki zawodniczek już zgłoszonej. Dopiero przed mistrzostwami Europy - mam nadzieję - będzie to skład bardziej optymalny. Nie lubię jednak przywiązywania się do nazwisk. Chciałbym, żeby zawodniczki, które pojawiać się będą na boisku, były najlepsze z tej grupy, która będzie pracowała. Moim celem jest, by w kadrze grały zawodniczki, które najlepiej prezentują się nie tylko na boisku, ale także na treningach. Mamy dramatycznie mało czasu na pracę, ale moim zdaniem w ciągu dwóch tygodni można zmienić sporo w tej drużynie. Kiedy po raz ostatni prowadził pan samodzielnie kobiecy zespół? - To było przed ośmioma laty, kiedy Winiary Kalisz zapewniły sobie tytuł wicemistrzyń kraju. W tym czasie miałem zespół, który praktycznie miał tylko dziewięć zawodniczek do gry. Siatkarki uwierzyły jednak w to, że można osiągnąć sukces. Będzie pan trenerem, którego zadaniem będzie szkolenie zawodniczek, czy będzie to selekcja. Nastawia się pan na długie zgrupowania, czy jednak wszystko będzie z marszu? - Czuję się bardziej szkoleniowcem niż selekcjonerem i jestem zdania, że potrzeba znacznie więcej czasu na przygotowanie się do ważnych startów. Wówczas jest większa gwarancja na sukcesy. Długich zgrupowań nie może być, bo w tym sezonie jest tak jak jest. Mamy zaledwie dwa tygodnie na szkolenie. Najważniejsze jest to, że zawodniczki muszą być przekonane, że to co robią, jest słuszne.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Gutek909
Gutek909
  9 lipca 2011
Brazylia - Argentyna I set 25-22
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  9 lipca 2011
nadgorliwy moderator szaleje :ziober2:

świetny mecz Bra - Arg :)
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  9 lipca 2011
najpiekniejszy set na tym turnieju !

Brazylia wygrywa 42:40
Gutek909
Gutek909
  9 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: najpiekniejszy set na tym turnieju !

w ostatnich latach sobie piękniejszego nie przypominam..
Gutek909
Gutek909
  9 lipca 2011
III set 25-23

więc Brazylia w finale.
Argentyna zagrała dobry mecz, dużo im nie zabrakło.
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  9 lipca 2011
a więc finał Brazylia-Rosja
o 3 miejsce Pol-Arg

typuje:
złoto: Rosja
srebro: Brazylia
brąz: Argentyna
4. miejsce: Polska
Gutek909
Gutek909
  9 lipca 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

będzie mecz na polsacie otwartym ?! ;>
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.