RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 Agustus 2010 (pierwszy post)

Przegląd wydarzeń z europejskich lig

Witam
Postanowiłem założyć eksperymentalny ( chyba że juz kiedyś był taki temat) temat w którym każdy będzie mógł podzielić się swoimi spostrzeżeniami odnośnie spotkań które odbywają w innych ligach, skomentować występy naszych rodaków itp.

Proszę : Bez zbędnego nabijania
...Ignorance is bliss...
Renifer
Renifer
  10 Februari 2011
egze
egze: W odpowiedzi na wcześniejsze pytania - tak Palestyna należy do FIFA, oczywiście do azjatyckiej federacji.

Dzięki :piwo:
Zamieszanie z tą Palestyną i Izraelem ciężko mi się zawsze połapać :P
tibauld
tibauld
  10 Februari 2011
Renifer
Renifer: W rankingu spadamy bo nie gramy meczów o punkty a idioci dziennikarze tego nie wiedzą możemy być nawet ostatni na najbliższe dwa mundiale {ten w Rosji na pewno} będziemy liczyć się na stary ranking.

Niektóre towarzyskie też są raczej liczone ;D
Tylko, że tych oficjalnych nie ma, to fakt ;D

Taka konsekwencja ;D

Renifer
Renifer: Patak wykopał też reprezentanta Brazylii :p

Nie był najlepszym prezesem

Renifer
Renifer: Tylko się to sprawdza w 100 procentach . A jak jest czarna zakonnica to w ogóle trzeba wziąć wolne na 2 tygodnie ...

Widzę często i nic ;D
egze
egze
  10 Februari 2011
Renifer
Renifer: Dzięki Zamieszanie z tą Palestyną i Izraelem ciężko mi się zawsze połapać :P

lepsze jaja były z Izraelem, który do 1972 r. należał do federacji azjatyckiej, potem na skutek zawirowań politycznych i nieutrzymywania kontaktów (nie uznawania tego państwa) z krajami arabskimi, należał on kolejno do federacji... Oceanii, Afryki i Ameryki Południowej. Dopiero od 1994 r. należy do strefy europejskiej.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  10 Februari 2011
Wczorajszy mecz to dla nas jakby nie patrzeć 3 z rzędu zwycięstwo :ziober2:
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
AdRianoXX
AdRianoXX
  10 Februari 2011
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Wczorajszy mecz to dla nas jakby nie patrzeć 3 z rzędu zwycięstwo

oby jeszcze doszły jakiś inne :D może bedzie awans w rankingu FIFA na jakieś 60 msc :D
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  10 Februari 2011
AdRianoXX
AdRianoXX: oby jeszcze doszły jakiś inne :D może bedzie awans w rankingu FIFA na jakieś 60 msc :D

Nie oczekujmy za wiele :)
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
egze
egze
  10 Februari 2011
I tak w rankingu nie awansujemy i nie ma w tym niczego dziwnego. Szwajcaria czy Austria po przeprowadzeniu EURO też były bardzo nisko w rankingu, a teraz wszystko wraca do normy.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  10 Februari 2011
egze
egze: I tak w rankingu nie awansujemy i nie ma w tym niczego dziwnego. Szwajcaria czy Austria po przeprowadzeniu EURO też były bardzo nisko w rankingu, a teraz wszystko wraca do normy.

No bo organizatorzy mistrzostw nie grają przed samymi mistrzostwami ważnych spotkań o punkty i w samym rankingu Fifa mniej im się dodaje tych punktów.
Alucard
Alucard
  10 Februari 2011
Ale ładną bramę Wesley sieknął, teraz w teleexpresie widziałem :D
Renifer
Renifer
  10 Februari 2011
Meksykanie ograli Bośniaków 2:0 :and:
nie mogę się doczekać meczu reprezentacji Czarnogóry z BiH ;]

egze
egze: lepsze jaja były z Izraelem, który do 1972 r. należał do federacji azjatyckiej, potem na skutek zawirowań politycznych i nieutrzymywania kontaktów (nie uznawania tego państwa) z krajami arabskimi, należał on kolejno do federacji... Oceanii, Afryki i Ameryki Południowej. Dopiero od 1994 r. należy do strefy europejskiej.

Czytałem o tym kiedyś ;]
Doszedłem do wniosku że najlepiej jak by stworzyli własną federacje jak UEFA i nazwali ją JUDE czy ciś w ten deseń:D
WueRZet
WueRZet
  10 Februari 2011
Renifer
Renifer: nie mogę się doczekać meczu reprezentacji Czarnogóry z BiH ;]

Znając trochę tamtejsze realia to powiem Ci, że dużo "ciekawszy" byłby mecz Boszniaków z Serbami :ninja:

O ile chodziło Tobie o sprawy poza sportowe :ziober2:
Renifer
Renifer
  10 Februari 2011
WueRZet
WueRZet: Znając trochę tamtejsze realia to powiem Ci, że dużo "ciekawszy" byłby mecz Boszniaków z Serbami

Wiem, a jeszcze bardziej Serbów z Czarnogórcami.

WueRZet
WueRZet: O ile chodziło Tobie o sprawy poza sportowe
]
Też . Dwie najlepsze reprezentacje młodego pokolenia plus bałkański dynamit na trybunach .
Renifer
Renifer
  11 Februari 2011
Kibice Górnika Łęczna wywalczyli pozostanie przy obecnej nazwie zespołu.
Górnik miał zmienić nazwę na GKS Bogdanka.
WueRZet
WueRZet
  11 Februari 2011
To już pewne. Manchester United zostanie przejęty przez Qatar Holdings, spółkę związaną z katarską rodziną królewską. Kwota transakcji ma wynieść 1,6 mld funtów!
Alucard
Alucard
  11 Februari 2011
Reprezentant Norwegii John Arne Riise po meczu z Polską stwierdził, że to najgorsza drużyna, z jaką graliśmy za kadencji Egila Olsena.

- To był dziwny mecz. Kontrolowaliśmy przez całe spotkanie grę w defensywie. Nasz rywal stworzył sobie właściwie jedną sytuację, kiedy oddali strzał z dystansu i padła bramka - powiedział Riise.

- To jest najgorsza drużyna z jaką przyszło nam grać, od kiedy trenerem został Egil Olsen. Myślę, że nasza gra była na odpowiednim poziomie i wystarczy na Danię. Nie pozwoliliśmy Polsce na wiele - dodał piłkarz AS Romy.

He, ból dupki.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.