lista tematów
Ile litrów spala Twoje Auto na 100km? strona 2 z 6
Konto usunięte: Na to wychodzi że im mniejsza pojemność silnika tym większe spalanie :) Tak czy inaczej to wszystko zależy od techniki jazdy :)
bez przesady , nie porównój benzyny do auta na gnojówke ;)3km w jedną stronę to auto na ssaniu z bogata mieszanką przez cały czas to ile ma palić ?kumpel miał 1.3 zmienił na 1.8 (sam silnik auto to samo), jezdzi ta samą trasą i na obu miał podobne spalanie W trasie i przy emeryckiej jezdzie oczywiście wyniki są inne
Moje 300ce na takich krótkich podjazdach w zimę to i 17 weźmie, bez mocnego pałowania. Ale jak mały silnik ma dźwigać dużą budę to musi wypić.
joker4444: po miescie krotka trasa na zimnym silniku wiec to też mi wychodzi 10/100
silnik 1.6 crx del so
No ja w sumie nie dodałam, że moja trasa do pracy nie jesteś jakaś długa, jakieś 13 km w jedną stronę. Do tego często stoję w korkach, oczywiście wkurza mnie, że Mazda nie ma pałera takiego jakiego bym chciała, więc trochu ją przeciągam, zwłaszcza na dwóch pierwszych biegach, które są mega krótkie, no
.
moja 307 2.0 Hdi 136 KM i spala mi 5 litrow ale przy jezdzie spokojnej do 100km/h bo jak przycisne do 160 to tak 6 -7 litrow
w miescie nie wiele wiecej bo 6 mało pali pełen bak starcza mi na ponad 1000km wiem bo chyba widze jak jade
Probe II 96r 2.0 16v, przy jeździe emeryckiej spalanie 7.9L, przy normalnej 8.7L, a jak daje mu w piz.. około 11L;)