lista tematów
e46 compact strona 1 z 2
zdalem prawko i zamiarzam kupic e46 compact tylko ze mnie boli to ze 115kucy na 1300kg ;/ i te 10 do setki ;d
Zabawa turbina bedzie kosztowna kompresor hmm też nie głupia sprawa najlepiej zeswapować go dziada wtedy poczujesz że jedziesz:P
generalnie nie rozmawiam z posiadaczami bmw o dziwacznej nazwie "compact"
hm
wiem wiem rzecz gustu czy raczej braku gustu
o tuningu zapomnij przynajmniej mechanicznym
dla Ciebie max to jest czarne szyby spoilery i inne cudawianki
hm
wiem wiem rzecz gustu czy raczej braku gustu
o tuningu zapomnij przynajmniej mechanicznym
dla Ciebie max to jest czarne szyby spoilery i inne cudawianki
wiem że do e36 1.8 wrzuucali turbinki i ładnie latały. Kiedyś nawet natknąłem sie na gotowy zestaw turbo do 4 cylindrowych silników bmw (koszt koło 4-5 tyś chyba). Ale to kompletny bezsens. Lepiej tą kasę dołożyć i kupić 2.0 2.5, wtedy nie tylko ładnie jeździ ale i jest piękny gang 6 garów, przy nie zmniejszonej żywotności silnika i bez kombinowania.
na forach zeby zmodyfikowac polecaja turbo garett oraz kute tloki ;D ale kute tloki kosztuja 2.900zl ;D 115kucy przy 1.350kg to jak seicento sporting przy 850kg spodobala mi sie jezdzilem nia ale nie ma rewelacji w 115km i chcialbym lekko zmodyfikowac zeby bylo min 180 ;) moglbym kupic 2.0 w benzynie to 150 ale malo jest compactow w tym silniku:/
1 wersja to kupic 1.8 compact swap na 2.0 ale to i tak z 115kucy zmienia sie na 150.. ratowala by mnie ta turbina zeby dodala z 30-40 koni...:/
Ty chociaz wiesz o czym gadasz ?
same wsadzenie turbo to nic
pomijając takie "pierdoły" jak spawanie kolektorów zmiana wydechu pompy w baku wtrysków mapy inny komp odprezenie silnika duzy IC inne sprzegło głupie wezyki itp
to czeka Cie strojenie wszystkiego
to pasowało by to 1.8 zakuć aa jak sam widzisz inne koszta
w przypadku swapa to jest prawie ta sama historia moze odpuszczając kucie
lepiej kupić jakiś mocniejszy samochód bo naprawde wyniesie Cie to sporo wiecej
aa jak chcesz sobie poszalec od czasu do czasu to nitro lepsze i to o wiele
koszt instalacji to akurat połowa tego co w turbo wsadzisz aa przyrost mocy lepszy
tyle ze butle trza zmieniać co troche : )