Damian1992
Posty: 136 (po ~159 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 5
Damian1992
  2 kwietnia 2010 (pierwszy post)
Witam wszystkich. mam problemik ze skuterem zipp tops z 2009. otóż jak dotąd sprawował się nieźle, nigdy się nie zepsuł, a dziś jechałem takim laskiem patrzę a tam ogromna kałuża(strumyk wylał) zatrzymałem się ale nie chciało mi się wracać więc buta i w wodę. niestety nie pomyślałem że może być aż tak głęboko, jak mnie zatrzymało to go nawet z miejsca nie mogłem ruszyć silnik nic nie pomagał więc go wyłączyłem. po jakich trzech minutach udało mi się go wyciągnąć z wody. zapłon działał normalnie ale silnika nie mogłem uruchomić ani starterem ani kopniakiem(ten się zaraz jakoś zacioł) po kilku próbach postanowiłem go pchać do domu, po drodze jeszcze troche próbowałem starterem ale tylko kręcił i nie odpalał wreszcie jak odpalił to się ucieszyłem, chcę jechać a on nie ma takiego zamiaru, ma problem z wejściem na wyższe obroty jak jeszcze trochę przesechł to było trochę lepiej ale tylko trochę bo ledwo rusza(nie ma siły) i na prostej drodze rozpędza się tylko do góra 20km/h jak dobrze pójdzie. i jest tak dalej. czy nie wiecie o co może chodzić? z góry dzięki...
shinu
shinu
  2 kwietnia 2010
na pewno bledem bylo to ze odpaliles zalany silnik
misza1
Posty: 348 (po ~154 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
misza1
  2 kwietnia 2010

noo to teraz ładnie musisz po kolei wszystko porządnie wysuszyc...

KORARM
KORARM
  2 kwietnia 2010

Przede wszystkim filtr powietrza wysusz dokładnie i nigdy więcej nie gaś motoru w wodzie!!!

ReadyToRace
ReadyToRace
  3 kwietnia 2010

2T czy 4T? Wysusz filtr powietrza, wypal świecę, wysusz tłok i cylinder, przepłucz układ paliwowy. I nigdy nie wsiadaj na motor.
Dziękuję, dobranoc

MarcinKawasakiZX6R
MarcinKawasakiZX6R
  3 kwietnia 2010

Błędem było zgaszenie go w wodzie bo wtedy przez tłumik nabrał wody

Damian1992
Posty: 136 (po ~159 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 5
Damian1992
  3 kwietnia 2010
MarcinKawasakiZX6R
MarcinKawasakiZX6R: Błędem było zgaszenie go w wodzie bo wtedy przez tłumik nabrał wody

No właśnie teraz to wiem że to był błąd, ale wtedy to jakoś tak odruchowo to zrobiłem
Damian1992
Posty: 136 (po ~159 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 5
Damian1992
  3 kwietnia 2010
ReadyToRace
ReadyToRace: 2T czy 4T?

4T

ReadyToRace
ReadyToRace: I nigdy nie wsiadaj na motor.

nad tym to się jeszcze zastanowie ;)
ReadyToRace
ReadyToRace
  3 kwietnia 2010

Jeśli to 4T, sam go nie rozbierzesz.

Damian1992
Posty: 136 (po ~159 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 5
Damian1992
  4 kwietnia 2010
Dzięki wszystkim! Już wszystko OK, USTERKA BYŁA BANALNIE PROSTA, do modułu zapłonowego dotarła woda i jak go wysuszyłem wszystko jest w porządku :lol2:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.