RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  12 Aprilie 2014 (pierwszy post)
W sumie zastanawiałem się, czy dać ten temat tutaj czy do gier, ale chyba bardziej pasuje do działu 'sport', bo to zdecydowanie gra dla wąskiego grona odbiorców w przeciwieństwie do FIFY czy PES'a.

No właśnie, gra ktoś? Ja osobiście wielbię, męczę 'jedenastkę' kiedy mam tylko na to czas. W chwili obecnej u mnie powoli zbliża się koniec sezonu 2020/21, od samego początku prowadzę jeden zespół - Alicante CF. Zaczynałem w trzeciej lidze hiszpańskiej, gdzie w pierwszych sezonach prezentowało się to następująco:
2010/11 - 7
2011/12 - 2 (baraże przegrane)
2012/13 - 2 (baraże przegrane)
2013/14 - 2 (baraże przegrane)
2014/15 - 1 (awans po barażach)
Oczywiście w pierwszych sezonach budżet transferowy na poziomie 200k euro, więc najczęściej sprowadzałem zawodników z wolnego transferu powoli budując skład.

Awansując do Segunda nie spodziewałem się rewelacji w pierwszym sezonie, natomiast od początku szło mi bardzo dobrze, a losy pierwszego miejsca w lidze ważyły się do ostatniej kolejki. Mimo remisu w ostatnim meczu mój bezpośredni rywal przegrał i zaskakująco wygrałem ligę awansując do Primera Division. A tam prezentowało się to następująco:
2016/17 - 10
2017/18 - 11
2018/19 - 13
2019/20 - 8 (siódme miejsce daje prawo gry w eliminacjach LE ;x)

Na chwilę obecną jestem ósmy, ale z niewielką stratą do miejsca wyżej, więc jest duża szansa na poprawienie wyniku z zeszłego sezonu. Do tego przed chwilą awansowałem do finału Copa del Rey ogrywając w półfinałach Barcelonę (2:1 wyjazd, 1:1 u siebie).
Kilka screenów, co by się pochwalić :D:
http://s15.postimg.org/oppjc3t3f/Alicante_C_F_Alicante_Taktyka_2.png http://s3.postimg.org/vc8zdai03/LIGA_BBVA_Informacje_Tabela.png
http://s29.postimg.org/yzkn0qw3r/Alicante_C_F_Alicante_Terminarz.png

Największe gwiazdy: Evandro (przekozak na stoperze, do tego przy stałych fragmentach w ataku dość często trafia do bramki), German Pacheco (chyba trzy razy z rzędu wybierany przez kibiców piłkarzem roku, w tym sezonie może być podobnie), Assis (ostatnio trochę słabsza forma strzelecka, ale skilla ma niesamowitego. Wysoki, silny, do tego szybki i potrafiący huknąć z dystansu. Przyszedł za darmo, bo nie chcieli go w Sevilli, teraz wyceniony na 5,5 mln euro).

Co ciekawe od początku rozgrywki w każdym sezonie mam albo najmłodszy, albo jeden z najmłodszych zespołów w lidze. Fakt, są wiekowi Modric, Drenthe czy Pallardo, ale są niesamowicie przydatni, szczególnie ten drugi w tym sezonie.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  12 Aprilie 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: No właśnie, gra ktoś?

graja grają
już było kilka temtów tu o FM

z czasem po prostu umarły

=========

ostatnio grałem w FM 10
grałem kilkoma zespołami , ostatnio Boltonem - budowałem zespół przez 5 lat i w końcu realnie mogłem powalczyć o mistrza Anglii i LM , właściwie już mi zostało chyba z 6 kolejek do końca - i :zonk: - wszystko poszło sie :sex:

ale teraz mam juz nwe sprzęciwo i chyba w poniedziałek kupie sobie FM14 i zaczne znowu grac ale jeszcze nie wiem czym
zazwyczaj wybieram ligi i zespół w ciemno

jak juz pisałem w rozmówkach troche sie wkurzam bo nie mogłem sie zdecydowac wcześniej na kupno a juz mógłbym sobie popykać w weekend
...Ignorance is bliss...
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  13 Aprilie 2014
RexMundi
RexMundi: budowałem zespół przez 5 lat i w końcu realnie mogłem powalczyć o mistrza Anglii i LM , właściwie już mi zostało chyba z 6 kolejek do końca - i - wszystko poszło sie

Miałem tak z poprzednią rozgrywką, gdzie zaczynałem w trzeciej lidze norweskiej, żeby później grać w eliminacjach LE.

RexMundi
RexMundi: ale jeszcze nie wiem czym zazwyczaj wybieram ligi i zespół w ciemno

Ja zawsze miałem okropny dylemat kim zacząć rozgrywkę. Nigdy nie myślałem o potęgach, bo taka gra by mnie zanudziła momentalnie. Najlepszy zespół jaki prowadziłem to Standard Liege, ale po dwóch mistrzach z rzędu i 90% wygranych spotkań dałem sobie spokój :D
RexMundi
RexMundi
  13 Aprilie 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja zawsze miałem okropny dylemat kim zacząć rozgrywkę. Nigdy nie myślałem o potęgach, bo taka gra by mnie zanudziła momentalnie. Najlepszy zespół jaki prowadziłem to Standard Liege, ale po dwóch mistrzach z rzędu i 90% wygranych spotkań dałem sobie spokój :D

no tez nie lubie jakiś "potęg" bo gra nie jest az taka wciągająca
powiedzmy że jedynie wybieram ligę - później wybiaram najniższy poziom rozgrywek i zespół losowo ( za pomoca kart i zespół z najwyższa karta jaka im wylosuję to takim gram )

kiedyś ładnie mi szło Jagiellonią - i kurde w którymś sezonie trafił mi się gorszy sezon w lidze ale w LE dotarłem już do półfinaów i mnie zwolinili chamy :lol:
i tez z przeciętnego budżetu wyrosłem na jedną z potęg w lidze polskiej

--

tak samo było teraz z Boltonem - chociaż budżet jeszcze w miare średni ( klub spłacał jeszcze jakiś kredyt zanim go przejąłem ) ale tez z sezonu na sezon budzet klubu rósł
...Ignorance is bliss...
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  13 Aprilie 2014
No właśnie ja mam w informacjach o zespole status finansów jako "niepewny" ;x Dziwne to, bo kontroluję wydatki na płace (mam do dyspozycji chyba 450 tys., a na płace obecnie wydaję coś koło 400 tys.), przychody z biletów też są nie najgorsze odkąd klub zyskał na renomie (plus jest taki, że współdzielę stadion z Herculesem Alicante, a ten obiekt może pomieścić około 30 tys, luda), więc nie wiem dlaczego tak.
Na transfery ostatnio dostałem 9 mln. euro, z czego 7,5 wydałem na bramkarza (Sergio Asenjo nie chciał przedłużyć kontraktu, a był kozakiem), który od razu się ofochał i brakowało mu motywacji w każdym meczu, przez co puszczał szmatę za szmatą w pierwszych spotkaniach sezonu i psuł morale drużyny. Szybko zakontraktowałem jakiegoś nieznanego mi Szweda z wolnego transferu i gra całkiem ok, a ten nieszczęsny Holender poszedł na wypożyczenie do Arsenalu, gdzie mogą go odkupić za ok. 8 mln i mam nadzieję, że to zrobią. Teraz po sezonie przyjdzie Bośniak Begović, doświadczony z dobrym skillem, kończył mu się kontrakt, więc wykorzystałem okazję.
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  14 Aprilie 2014
K#$%^... Tak się nachwaliłem i teraz w ostatnich czterech meczach 1 punkt, bilans bramek 0-5 ;x No ale z drugiej strony były mecze z Realem (0:3 w plecy) i z Barceloną (tu akurat ugrałem punkt), do tego Getafe, które wybitnie mi nie leży. Najgorszy z tych wyników to porażka u siebie z Gijon.
RexMundi
RexMundi
  15 Aprilie 2014
no to jestem świeżo po instalce FM14
pierwsze wrażenie bardzo dobre

postanowiłem pograc w polske lige -- padło na Arkę
...Ignorance is bliss...
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  15 Aprilie 2014
RexMundi
RexMundi: no to jestem świeżo po instalce FM14 pierwsze wrażenie bardzo dobre

Łatwo się przestawiłeś ze starego interfejsu na nowy? Ja czuję, że byłoby mi ciężko :D
No i najważniejsze, czy są jakieś istotne zmiany wpływające na rozgrywkę, czy raczej usprawnienia kosmetyczne + jakieś tam mniej istotne korekty?
RexMundi
RexMundi
  15 Aprilie 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Łatwo się przestawiłeś ze starego interfejsu na nowy? Ja czuję, że byłoby mi ciężko :D

nie jest zły , na razie chweile grałem bo nie mam czasu ..ale wydaje mi się łatwiejszy do ogarniecia
Konto usunięte
Konto usunięte: No i najważniejsze, czy są jakieś istotne zmiany wpływające na rozgrywkę, czy raczej usprawnienia kosmetyczne + jakieś tam mniej istotne korekty?

no jedna z reklam nowej gry jest ... hasło .. ponad 1000 zmian i poprawek

ja pisałem mało jeszcze grałem ale trochę nowinek jest
...Ignorance is bliss...
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  16 Aprilie 2014
No czegoś takiego się nie spodziewałem po moim finale Pucharu Hiszpanii - http://s22.postimg.org/u86r9x59d/At_Madrid_Alicante_Widok_czony.png d83ddc4f
thomas893
thomas893
  16 Aprilie 2014
Może by tak wrócić do FMa :woot:
RexMundi
RexMundi
  16 Aprilie 2014
słabo mi coś na razie odzie Arka , ale początek sozonu . dopiero płace frycowe za nową gre
...Ignorance is bliss...
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  22 Aprilie 2014
Pięknie wszedłem w kolejny sezon. W sumie odpadłem w czwartej rundzie eliminacji do LE (a od tej rundy zaczynałem po wygraniu Pucharu Hiszpanii), ale w lidze po pięciu meczach drugie miejsce. Cztery zwycięstwa, jeden remis i dwie stracone bramki d83ddc4d
RexMundi
RexMundi
  22 Aprilie 2014
u mnie po słabym początku zespół złapał formę , na półmetku byłem pierwszy z 9 pkt przewagi a wiosna tragedia
zespół gra taką padake że spadłem juz na 5 miejsce - na 4 spotknia przed końcem mam 2 pkt straty do premiowanego awansem 2 miejsca
w pucharze tez pechowo - w II rundzie trafiłem na Wisłę - po dobrym meczu przegrałem jednak 1:2
...Ignorance is bliss...
RavenOfDispersion
RavenOfDispersion
  22 Aprilie 2014
Z tą rundą wiosenną to miałem tak dwa sezony temu. Ale wyciągnąłem wnioski, zmieniłem trochę plan treningowy w okresie przygotowawczym, zacząłem bardziej rotować składem i mieszać (chociaż nie bardzo, bo wtedy będzie chaos) w taktyce co jakiś czas. Zadziałało :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.