lista tematów
Widzew w 1 lidze strona 1 z 2
Jak dla mnie będzie liderem i w końcu doczeka się ekstraklasy.
Dziś bodajże odbędzie się pierwsza rozprawa w Trybunale Arbitrażowym.
Moim zdaniem punkty ujemne zostaną skasowane, natomiast degradacja zostanie podtrzymana z racji tego, że gdyby została skasowana, wtedy Widzew będzie się domagał dużego odszkodowania.
Jako, że jestem rodowitym Widzewiakiem, jestem całym sercem z nimi...
Niestety PZPN nie gra czysto. Dlaczego ? Bo gdyby Widzew wszedł do ekstraklasy, spadłaby Korona, która ma wtyki w PZPN. Dlatego po prostu pilnują "stołka" Kielczanom
Dziś bodajże odbędzie się pierwsza rozprawa w Trybunale Arbitrażowym.
Moim zdaniem punkty ujemne zostaną skasowane, natomiast degradacja zostanie podtrzymana z racji tego, że gdyby została skasowana, wtedy Widzew będzie się domagał dużego odszkodowania.
Jako, że jestem rodowitym Widzewiakiem, jestem całym sercem z nimi...
Niestety PZPN nie gra czysto. Dlaczego ? Bo gdyby Widzew wszedł do ekstraklasy, spadłaby Korona, która ma wtyki w PZPN. Dlatego po prostu pilnują "stołka" Kielczanom
"Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim postanowił uchylić werdykt organów dyscyplinarnych PZPN o degradacji Widzewa za czyny korupcyjne i zwrócić sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Wydział Dyscypliny PZPN. Oznacza to, że piłkarska centrala pospieszyła się z wykonaniem degradacji."
Widzew bezprawnie zdegradowany do 1 ligi.. Teraz zaczną się jaja.
Widzew bezprawnie zdegradowany do 1 ligi.. Teraz zaczną się jaja.
Slyszalem w radiu ze Widzew zdegradowany nielegalnie
czyli co powroci do ekstraklasy ? jak to ?
toz juz 4 kolejki za nami.... dziwna sprawa i niesamowity burdel
czyli co powroci do ekstraklasy ? jak to ?
toz juz 4 kolejki za nami.... dziwna sprawa i niesamowity burdel
Może zapaść decyzja o natychmiastowym przywróceniue do ekstraklasy. Będzie to wtedy 17 druzyn.
ujemnych punktów w takim razie juz nie mamy.
co lepsze, TA skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia przez PZPN, które będzie musiało wziąć pod uwage ustawę o abolicji. Wcześniej ustawa ta obowiązywała z wyjątkiem Widzewa. Więc degradacji już raczej nie będzie...
ujemnych punktów w takim razie juz nie mamy.
co lepsze, TA skierował sprawę do ponownego rozpatrzenia przez PZPN, które będzie musiało wziąć pod uwage ustawę o abolicji. Wcześniej ustawa ta obowiązywała z wyjątkiem Widzewa. Więc degradacji już raczej nie będzie...
Nie wyobrażam sobie sytuacji w której rozgrywki zostaną rozpoczęte na nowo w nowym składzie, albo Widzew dołączy od powiedzmy 5-6 kolejki tych rozgrywek. Sytuacja patowa.
sądze że canal plus ma dużo do powiedzenia i sie nie zgodzi = wyplata odszkdawania przez PZPN : ) tylko co dalej widzew nadal gra w 1 lidze i wie ze ma pewny awans? xD
Nie, nie... Widzew dołączy do obecnego stanu i będzie musiał nadrobić... O zaczynaniu od zera sezonu nie ma mowy...
Pan Rusko jeszcze przed rozpatrzeniem sprawy w Trybunały Arbitrażowym stwierdził, że ma plan w razie wygranej sprawy Widzewa. Teraz przekonamy się jaki to będzie plan.. Ja również nie wyobrażam sobie, aby Widzew grał w Ekstraklasie. Dlatego jedynym możliwym wyjściem z tej sytuacji jest odszkodowanie i ewentualna przepustka Widzewa nawet, gdy nie awansuje czysto piłkarsko w następnym sezonie.
Z drugiej strony sezon byłby traktowany jako mecze sparingowe a najbardziej straciliby na tym kibice.
Jedno jest pewne winę za tą sprawę ponosi PZPN. Doskonale znali konsekwencje swoich działań a mimo to nie zaczekali na rozpatrzenie sprawy i utrudniali posiedzenia.
Z drugiej strony sezon byłby traktowany jako mecze sparingowe a najbardziej straciliby na tym kibice.
Jedno jest pewne winę za tą sprawę ponosi PZPN. Doskonale znali konsekwencje swoich działań a mimo to nie zaczekali na rozpatrzenie sprawy i utrudniali posiedzenia.
zgodnie z regulaminem, jak drużyna rozegra chociaż jeden mecz np. w 1 lidze nie ma prawa grać w innej.
Konto usunięte: zgodnie z regulaminem, jak drużyna rozegra chociaż jeden mecz np. w 1 lidze nie ma prawa grać w innej.
Gówno prawda. To, że nigdy nie było takiego przypadku nie oznacza, że jest to nie możliwe z kwestii procedur. Jeżeli się mylę podaj treść tego przepisu.
Nie wchodzi w rachubę.
a mi strasznie brakuje Widzewa w ekstraklasie. Już pomijam fakt iż pewnie radziłby sobie lepiej niż Zagłębie, ale są paki których miejsce jest w najwyższej naszej klasie rozgrywkowej, nawet przez kibiców. Pomijam oczywiście oprawę Czerwonych na ostatnich derbach bo jest poziom do którego nie powinniśmy się zniżać, ale za całokształt... kurde, z największą przyjemnością obejrzę znowu Czerwonych na Konwiktorskiej