WueRZet
WueRZet
  21 lipca 2012 (pierwszy post)

Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).

Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :

W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.

Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:

Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x

Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.

Temat do ogólnej dyskusji :piwo:
Gutek909
Gutek909
  10 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Rosjanie odpuścili sobie w tym roku , grali rezerwami , a pierwszy skład przygotowywał się do igrzysk

chyba Niemczyk to fajnie powiedział, że po LŚ i memoriale Wagnera był za krótki czas na utrzymanie tej zajebistej formy, a za krótki okres czasu na zbudowanie nowej formy ..
LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  10 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie o to chodzi , że szum medialny itp itd tylko , że szczyt formy zrobili na światówkę jakby to była najważniejsza impreza w sezonie , Rosjanie odpuścili sobie w tym roku , grali rezerwami , a pierwszy skład przygotowywał się do igrzysk

Mnie tez zastanawia jak mozna tak szybko stracic tak wysoką forme, w LŚ naprawde fajnie grali, a tu klops na IO.

Gutek
Gutek: no tak, ale jakby nie patrzeć to ten ćwierćfinał to jest dla nich duża klęska.

Hm, moze nie kleska ale wielkie rozczarowanie na pewno, szkoda wielka straconej szansy, ale jak Krzychu napisal .. Rosja wygra IO.
Gutek909
Gutek909
  10 sierpnia 2012
LeonGrande
LeonGrande: Hm, moze nie kleska ale wielkie rozczarowanie na pewno, szkoda wielka straconej szansy, ale jak Krzychu napisal .. Rosja wygra IO.

dla nich to naprawdę klęska.. Niech wygrają, a w finale wg mnie spotkają się z Włochami i będę za Rosją :tak:
kzyhu
kzyhu
  10 sierpnia 2012
LeonGrande
LeonGrande: Mnie tez zastanawia jak mozna tak szybko stracic tak wysoką forme, w LŚ naprawde fajnie grali, a tu klops na IO.

po prostu kryzys formy , tak bywa , forma była o miesiac za wcześnie , cóż nauczka na przyszłość , że są imprezy ważne i ważniejsze

Gutek909
Gutek909
  10 sierpnia 2012
a ruski teraz ładnie cisną pastuchów
Gutek909
Gutek909
  10 sierpnia 2012
lol przecież ci rosjanie są do ruszenia , teraz wgl przyjęcia nie mili, chyba 5 piłek z rzędu stracili. Słaby poziom tego turnieju, naprawdę
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  10 sierpnia 2012
wygra Brazylia i Enkido uciszyłby połowe forum ;p
...Ignorance is bliss...
kzyhu
kzyhu
  10 sierpnia 2012
RexMundi
RexMundi: wygra Brazylia i Enkido uciszyłby połowe forum ;p

nie połowę a 99% :D

Gutek909
Gutek909
  10 sierpnia 2012
jaki ten rozgrywający Bułgarii jest słaby to jest masakra
kzyhu
kzyhu
  10 sierpnia 2012
Rosja niech 3-0 wygra , tak dalem w typerze ale teraz i tak to juz musztarda po obiedzie

RexMundi
RexMundi
  10 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Rosja niech 3-0 wygra

d83ddc4d

===

ej dzis rusza Ligue 1 :szok.
...Ignorance is bliss...
kuba92762
kuba92762
  10 sierpnia 2012
Jeśli makarony awansują do finału to w finale zdecydowanie jestem za kacapami:)
Gutek909
Gutek909
  10 sierpnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli makarony awansują do finału to w finale zdecydowanie jestem za kacapami:)

ja obstawiłem w typerze, że Włosi wygrają i Ruskie ;p
kuba92762
kuba92762
  10 sierpnia 2012
Mikhailov w pole trafił.Żółty ślepy/
Konto usunięte
Konto usunięte: ja obstawiłem w typerze, że Włosi wygrają i Ruskie ;

Z Brazylią jak z nami, jeśli będą cieszyć sie grą to wygrają:D
I zależy czy Visotto jest gotowy do gry:D

I as...Pastuchy bronią honoru.
RexMundi
RexMundi
  10 sierpnia 2012
frajery :nie:
...Ignorance is bliss...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.