WueRZet
WueRZet
  21 Julio 2012 (pierwszy post)

Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).

Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :

W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.

Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:

Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x

Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.

Temat do ogólnej dyskusji :piwo:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  9 Agosto 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: na to wygląda :D kurde te emocje zwiazane z Korzeniowskim, Otylią Jedrzejak, Sycza z Kucharskim czy Mauer-Rózanskiej. Mielismy szermierkę na wysokim poziomie czy Kołeckiego. Swiat ucieka a ludzie się starzeją niestety :)

oglądało sie bo mieliśmy wtedy ekipe a nie teraz statystów i wielkie rozczarowania
gdyby nie "sensacyjne" medale naszych to ogólnie była by mega kompromitacja

nasz sport ogółem zatrzymał się w miejscu
...Ignorance is bliss...
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  9 Agosto 2012
Enkido
Enkido: Nie pitol, jesteś młodszy 5 lat ode mnie, od Grzesia 6 :P

No ok wiosenek mam mało póki co hehe. Ale bardziej chodzi mi o te emocje. Dziś to nie to samo co w Antenach czy Sydney. Przynajmniej tak ja odczuwam.

RexMundi
RexMundi: oglądało sie bo mieliśmy wtedy ekipe a nie teraz statystów i wielkie rozczarowania gdyby nie "sensacyjne" medale naszych to ogólnie była by mega kompromitacja nasz sport ogółem zatrzymał się w miejscu

a popatrzymy na takich Chinoli. Zrobili niewiarygodny podstęp. Wiem to zaczyna się od małego i te no kontrowersyjne sposoby szkolenia 5latków. Ale jest z tego ziółko. Worek medali.
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  9 Agosto 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: a popatrzymy na takich Chinoli. Zrobili niewiarygodny podstęp. Wiem to zaczyna się od małego i te no kontrowersyjne sposoby szkolenia 5latków. Ale jest z tego ziółko. Worek medali.

jak masz miliard ludzi i miliardy na kontach da się wyszkolić i poszukać tych powiedzmy 100 medalowców
...Ignorance is bliss...
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  9 Agosto 2012
Wiertlo92
Wiertlo92: No ok wiosenek mam mało póki co hehe. Ale bardziej chodzi mi o te emocje. Dziś to nie to samo co w Antenach czy Sydney. Przynajmniej tak ja odczuwam.

Ja podzielam zadanie Rexa. Kiedyś mieliśmy faworytów, którzy przywozili medale. Teraz w większości to statyści, a faworyci w większości zawodzą.
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
smencikk
smencikk
  9 Agosto 2012
Ale Chiny mają ponad miliard mieszkańców... Z taką populacją + i metodami treningu nie mogą nie odnosić sukcesów :and:
kzyhu
kzyhu
  9 Agosto 2012
powtórze to co napisałem wczoraj gdyby nie te niespodziewane medale to naprawde byłyby to tragiczne igrzyska w wykonaniu naszych reprezentantów , większość faworytów zawiodła na całej linii
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 Agosto 2012

:rotfl:

A ta ładna ale gdzie ma oczy? :D

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  9 Agosto 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale Chiny mają ponad miliard mieszkańców... Z taką populacją + i metodami treningu nie mogą nie odnosić sukcesów

Mówili o nakładach na sport w tej reprezentacji, sam tenis stołowy przewyższa 10-krotnie przygotowania całej kadry RP na IO. I są wyniki, Chińczycy w ping pongu zdobyli wszystko.
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  9 Agosto 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: A ta ładna ale gdzie ma oczy?

A biegaj se z miseczką C-D po boisku :P
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
kzyhu
kzyhu
  9 Agosto 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale Chiny mają ponad miliard mieszkańców... Z taką populacją + i metodami treningu nie mogą nie odnosić sukcesów

ale oni nie od tak dawna są potegą na igrzyskach , np w Barcelonie czy Atlancie zdobywali też złote medale ale kilkanaście a nie jak teraz kilkadziesiąt
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  9 Agosto 2012
Enkido
Enkido: A biegaj se z miseczką C-D po boisku :P

To dopiero jest moc :)

==
Amerykanki ładnie zagrały w końcówce seta.
d83cddfad83cddf8 - d83cddf0d83cddf7 2:0
kzyhu
kzyhu
  9 Agosto 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: A ta ładna ale gdzie ma oczy? :D

to co , wybieramy miss igrzysk ? :P
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  9 Agosto 2012
No tak populacja i metody robią swoje.
Ale wiecie co, z jednej strony no te 9 medali co mamy to niby mało, faworyci zawodzą ale z drugiej strony możemy byc dumni np z takiego Janikowskiego, Zielinskiego, Bogackiej bo tak zaczynali Korzeniowski, Mauer-Rózanska czy Jedrzejczak. Trzeba sie cieszyc z tych rodzynków no ale trzeba zrobić kolejny krok do przodu.
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  9 Agosto 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to co , wybieramy miss igrzysk ? :P

Nie bo wpadnie Rex ze słabym gustem i mi się odechce :D
kzyhu
kzyhu
  9 Agosto 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Nie bo wpadnie Rex ze słabym gustem

ja mam bardzo zblizony gust do Rexa 261d

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.