WueRZet
WueRZet
  21 Juli 2012 (pierwszy post)

Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).

Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :

W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.

Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:

Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x

Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.

Temat do ogólnej dyskusji :piwo:
Azgiaroo
Azgiaroo
  6 August 2012
Dwa brązowe muszą być i koniec kropka! Limit pecha wyczerpaliśmy na kolejne 500 lat jeśli chodzi o Igrzyska!!
Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  6 August 2012
Repasaże w kategorii 84 kg

Nenad Žugaj (CRO)/Mélonin Noumonvi (FRA) - Damian Janikowski (POL)

Alim Selimau (BLR)/Daniyal Gadzhiyev (KAZ) - Vladimer Gegeshidze (GEO)

Repasaże w kategorii 120 kg

Ioseb Chugoshvili (BLR)/Łukasz Banak (POL) - Johan Eurén (SWE)

Abdelrahman El-Trabely (EGY)/Guram Pherselidze (GEO) - Rıza Kayaalp (TUR)
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
Enkido
  6 August 2012
Ech, Włosi mnie zawiedli :zonk:
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  6 August 2012
Gładko wygrali Bułgarzy i to oni wygrywają grupę, dla nas 2 miejsce.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
kuba92762
kuba92762
  6 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: o to oczywiste, zależy jak niektórzy graja jeszcze :P jak widziałem boiska do plażówki niektóre, to piasku tyle co nic, normalnie jak na ziemi byś grał to wtedy łatwiej :P my mamy może z 15 ton piasku na boisku wysypane a i tak nie jest jeszcze idealne :D piasek nie jest najlepszej jakości, ale jakoś dajemy radę :P wszystko na własną rękę robiliśmy parę lat temu :P

No u nas to prawie żwirek i na dodatek nierówno.Stopy bolą strasznie, nikomu nie chce sie za to zabra a do grania to pierwsi. Ja tam nie gram za często, ale jak już się odważę to mam wrazenie ze po kolcach biegalem:P

Ale jaja. słabiutka Bułgaria wygrywa z Polakami i Włochami i zajmuje 1 miejsce w grupie.Niemcy niech się cieszą-są w półfinale:)
kzyhu
kzyhu
  6 August 2012
Enkido
Enkido: Ech, Włosi mnie zawiedli

nie tylko Ciebie , w typerze raczej zaprzepasciłem swe szanse na czołówkę :and:
kzyhu
kzyhu
  6 August 2012
no to ciekawy wieczór się zapowiada , zapaśnicy , siatkarze plażowi , Dołęga i Rogowska

Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Konto usunięte
Konto usunięte:
Enkido
  6 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nie tylko Ciebie , w typerze raczej zaprzepasciłem swe szanse na czołówkę

Ja mam 1 punkt jak na razie za dzisiejsze spotkania :rotfl: Ale myślę, że 11 jeszcze zdobędę ;)
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 August 2012
nasi nie startują to tvp godzina reklam d83ddc4e
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 August 2012
ooood83ddc34
Konto usunięte
Konto usunięte:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 August 2012
Trwa rywalizacja w omnium kobiet - Małgorzata Wojtyra po pierwszej konkurencji - okrążeniu ze startu lotnego - jest na 13. miejscu
Dosyć ciekawe kolarstwo torowe, ciekawe co kzyhu sądzi o tym, czy nasz zawodniczka masz szanse w wyścigu punktowym i w wyścigu australijskim ? 261d
kzyhu
kzyhu
  6 August 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: ciekawe co kzyhu sądzi o tym, czy nasz zawodniczka masz szanse w wyścigu punktowym i w wyścigu australijskim ?

nic nie sądze :P bo na torowym kolarstwie się niezbyt znam :) choć ona to jest chyba mistrzyni świata tylko , że w konkurencji której nie ma na igrzyskach

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: nic nie sądze :P bo na torowym kolarstwie się niezbyt znam :) choć ona to jest chyba mistrzyni świata tylko , że w konkurencji której nie ma na igrzyskach

aha 261d

19:10 repasaż Banaka
kzyhu
kzyhu
  6 August 2012
zaraz półfinał w piłce nożnej kobiet , Francja- Japonia 2755

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  6 August 2012
z kolarstwa torowego dodam, że omnium czyli wielobój rozgrywanany jest po raz pierwszy właśnie w Londynie 261d
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.