WueRZet
WueRZet
  21 Juli 2012 (pierwszy post)

Już w najbliższy piątek, 27 lipca 2012 roku zapalony zostanie znicz olimpijski na Stadionie Olimpijskim w Londynie. Ceremonia da początek do rozpoczęcia XXX nowożytnych igrzysk. Po raz trzeci odbędą się one w Londynie (poprzednio w 1908 roku i w 1948 roku).

Prawie 3 tysiące sportowców z 205 państw będzie rywalizować na 25 obiektach sportowych w 29 konkurencjach by zdobyć upragniony złoty medal :

W porównaniu do Igrzysk w Pekinie nie będzie rozgrywanego turnieju w baseballu i softbolu.

Kalendarz zawodów wygląda następująco ( niebieski kolor - eliminacje, żółty kolor - finały:

Do Londynu wysłanych zostanie 217 polskich sportowców. Pełna lista : http://www.sport.pl/sport/1,65025,12120592,Londyn_2012__Sklad_polskiej_reprezentacji_olimpijskiej.html?as=1&startsz=x

Relacje telewizyjne z zawodów przeprowadzać będzie między innymi TVP, nSport, oraz Eurosport.

Temat do ogólnej dyskusji :piwo:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  3 August 2012
Polska drużyna zajęła w jeździeckiej konkurencji ujeżdżenia ósme miejsce i odpadła z dalszej rywalizacji. Beata Stremler na koniu Martini była 35 d83ddc34
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  3 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nuti jak tam oceniasz nasze szanse w wieczornych startach ?

Majewski - 2 miejsce
Czerniak - 4 miejsce
Zieliński - 5 miejsce

==
obym się mylił ;]
a Ty jak?
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
kzyhu
kzyhu
  3 August 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: a Ty jak?

napiszę tak , 2 medale będą :P 261d

Gutek909
Gutek909
  3 August 2012
Nutii i Krzychu, ale nabiją postów przez te IO :mrgreen:
kzyhu
kzyhu
  3 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nutii i Krzychu, ale nabiją postów przez te IO

gdyby nie my to ten temat by leżał d83ddc4e :and:

NuTiiiiii
NuTiiiiii
  3 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nutii i Krzychu, ale nabiją postów przez te IO

Od poniedziałku wracam do pracy i skończy się śledzenie igrzysk :(
Ale zawsze są powtórki TVP :D

==
Nasz łucznik przegrał z mistrzem olimpijskim 261d
Tony1000
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Tony1000
  3 August 2012
tydzień minął igrzysk a Polska ma tylko trzy medale może siatkarze zwiększąliczbe medali
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  3 August 2012
Tony1000
Tony1000: tydzień minął igrzysk a Polska ma tylko trzy medale może siatkarze zwiększąliczbe medali

oglądasz lepsze Igrzyska od nas :)
...Ignorance is bliss...
Gutek909
Gutek909
  3 August 2012
RexMundi
RexMundi: oglądasz lepsze Igrzyska od nas :)

pewnie liczy, że jak dwójka kobiet zdobyła brąz to mamy 3 medale :crylol:
kzyhu
kzyhu
  3 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: pewnie liczy, że jak dwójka kobiet zdobyła brąz to mamy 3 medale

to i siatkarzy policzy za dwanaście ? :rotfl:

Reputacja: -1275 | BluzgometrTM: 17
Enkido
  3 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a w ekranizacjach filmowych to dla mnie wygrywa Zakon Feniksa i także ulubiona część książkowa

To chyba nie oglądałeś ostatnich dwóch części. Ja całą sagę chyba 3 razy już czytałem ;)
Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom, zrobić syna, posadzić drzewo i wytłumaczyć swojej kobiecie co to jest spalony.
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  3 August 2012
tvn mówi, że będzie najmniej jeszcze 9 medali :ziober2:
Gutek909
Gutek909
  3 August 2012
Enkido
Enkido: To chyba nie oglądałeś ostatnich dwóch części. Ja całą sagę chyba 3 razy już czytałem ;)

nie tej, wcale nie oglądałem. dla mnie po prostu najlepszy Zakon Feniksa, każdy ma swoje zdanie. Insygnia Śmierci nie są dla mnie najlepsze może przez to, że trzeba było czekać rok za drugą częścią
Gutek909
Gutek909
  3 August 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to i siatkarzy policzy za dwanaście ?

na to wychodzi :lol2:
NuTiiiiii
NuTiiiiii
  3 August 2012
Adrian Zieliński za niespełna godzinę rozpocznie walkę o medal. Z pomostu olimpijskiego dochodzą już pierwsze wieści. Polak rwanie zacznie od 170 kg. Trzech rywali rozpocznie wyżej: Irańczyk Rostami od 171 kg, a Białorusin Rybakow i Yong Lu od 175 kg. W podrzucie Zieliński rozpocznie od 205 kg. I znowu trzech zawodników rozpocznie wyżej: Yong Lu - 207 kg, Morabi - 210 kg, a Rostami - 212 kg
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.