smencikk
smencikk
  12 maja 2012 (pierwszy post)
Walka o awans do najwyższej klasy rozgrywkowej polskiej piłki nożnej wchodzi właśnie w ostatnią fazę. Na 4 kolejki przed końcem sezonu wydaje się, że o pierwsze dwie lokaty premiujące drużyny do Ekstraklasy, powalczy najprawdopodobniej 5 ekip.

Tak przedstawia się tabela I ligi po 30. kolejkach

W weekend zaś odbywają się spotkania 31. kolejki rozgrywek. Oto spotkania, którymi emocjonować będą się mogli kibice:

Kilka spotkań zapowiada się emocjonująco, choć jak już można było zauważyć, liga ta rządzi się swoimi prawami i często trudno przewidzieć, która z ekip zdobędzie komplet punktów w danym pojedynku.

1. liga w Orangesport:
Sobota 12.05.2012 godz. 14:45 mecz: Polonia Bytom - Zawisza Bydgoszcz
Sobota 12.05.2012 godz. 17:00 mecz: Pogoń Szczecin - GKS Katowice

1. Które ze spotkań 31. kolejki zapowiada się najciekawiej?
2. Kto za 4 kolejki będzie mógł świętować awans do T-Mobile Ekstraklasy?
3. Jakie trzy ekipy, obok Olimpii Elbląg, będą musiały opuścić szeregi drużyn z zaplecza Ekstraklasy?
4. Czy bierzecie pod uwagę scenariusz, w którym po 34. kolejkach na dwóch pierwszych miejscach w tabeli uplasują się Termalica Bruk-Bet Nieciecza i Kolejarz Stróże?
5. Macie jakieś sympatie/antypatie względem ekip występujących w tej lidze?
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież Piast nie ma jeszcze pewnego awansu , punkt im brakuje

no własnie zweryfikowałem tabele
...Ignorance is bliss...
smencikk
smencikk
  20 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: teoretycznie chyba jeszcze i Kolejarz może awansować

Tak, jak Zawisza i Pogoń przegrają, a Stróże u siebie pokonają Olimpię Elbląg, to Kolejarz wchodzi...
Chudy
Chudy
  20 maja 2012
Piast - Pogoń 1
Arka - Zawisza 1
Kolejarz - Olimpia 1

przy takich wynikach w ostatniej kolejce awansuje Kolejarz
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 maja 2012
Przeciez się poprawiełm !!!!!

bany ?
...Ignorance is bliss...
kzyhu
kzyhu
  20 maja 2012
obaj beniaminkowie z 2 ligi wschodniej spadają z 1 ligi

LeonGrande
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  20 maja 2012
Dawno nie bylo takich emocji na zapleczu ekstraklasy :wtf:

niezla bedzie ostatnia kolejka :)
smencikk
Renifer
Renifer
  20 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Renifer może będzie wiedział , zdaje mi się , że kiedyś pisał , że chodzi też na Wartę

Nie ma sektora gości, i przed meczem sprawdzany jest z dowodu miejsce zamieszkania.
Ba koleś który stał przede mną w kolejce (nomen omen z OPOLSKIEGO) nie dostał biletu...
Ale jak coś, to postaram się Ci Krzychu ogarnąć wejściówkę jak chcesz.
Jeżeli nie zrobią sektora gości na "Garden Arenie".

WueRZet
WueRZet: A tak serio. W niebyt spada Polonia Bytom. Szkoda zespołu.

Fatalnie :and:

WueRZet
WueRZet: Pewnie wydrukowana bramka

Warta mogła wygrać :P
Poprzeczka Foszmańczyka :O
Mecz taki sobie wręcz marny, gdyby nie fajna stjułardka to była by kicha kompletna.

Konto usunięte
Konto usunięte: No to w Gliwicach będzie trudno... Trzeba będzie trzymać kciuki za Arkę

Chcę żeby awansowała Pogoń i Zawisza, ale też chce by Arka utarła nosa Paprykarzom :ziober2:

"Wracaj na wybieg, Pyżalska wracaj na wybieg" :nutki:
Kibice Zety ładnie podziękowali glonojadowi :ziober2:
Trochę przyjechało Zawiszaków, kretynów w ich szeregach też nie zabrakło.

Konto usunięte
Konto usunięte: smencikk

Widzę że jesteś z Bydgoszczy, wytłumacz mi dlaczego tyfusy i kto nimi jest :wtf:
W Toruniu na was tak mówią ale słyszałem że ludzie z Bydgoszczy na nich też tak mówią ;>

Musiałem się dziś stawić na DD, trzeba było ostatni raz nb żywo zobaczyć ikonę poznańskiego futbolu.
Renifer
Renifer
  20 maja 2012
A i boska ostatnie kolejka się zapowiada :D
Byle nie awansował Piast! Nie trawię jakoś ich ;/
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  20 maja 2012
kurde Piast wszystko pokrzyzował, mogł awansowac Kolejarz i Zawisza a teraz nie ma takiej mozliwosci :P
smencikk
smencikk
  20 maja 2012
Renifer
Renifer: Trochę przyjechało Zawiszaków, kretynów w ich szeregach też nie zabrakło.

W każdej ekipie znajdą się ci "mniej rozgarnięci":mrgreen:

Renifer
Renifer: Widzę że jesteś z Bydgoszczy, wytłumacz mi dlaczego tyfusy i kto nimi jest W Toruniu na was tak mówią ale słyszałem że ludzie z Bydgoszczy na nich też tak mówią ;>

Zwą nas tak nie tylko ludzie z Torunia, ale większość woj. kujawsko-pomorskiego. Przyjęło się to dość niedawno wśród szerszej społeczności. "Tyfus" to po prostu mieszkaniec Bydgoszczy. Dlaczego tak? Są dwie wersje. Jedna sięga czasów średniowiecza, gdzie podobno gród nad Brdą dopadła epidemia tej choroby, którą podobno zawlekł ktoś później do Torunia... Inni zaś ograniczają to do szpitala zakaźnego znajdującego się w Bydgoszczy od początku lat 50. I nie, my na ludzi z Torunia tak raczej nie mówimy:jezyk2:
JestemFejkiem
Chudy
Chudy
  21 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRzCFy5WL0U#!

przypomniały mi się czasy gdy w 2005 świętowaliśmy ze Śląskiem taki sam awans :D
kzyhu
kzyhu
  21 maja 2012
Renifer
Renifer: Ale jak coś, to postaram się Ci Krzychu ogarnąć wejściówkę jak chcesz.

ok będe pamiętał :ziober2:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news-wielki-test-pilkarski-bialo-czerwoni-w-tvp1-na-cracovii-i,nId,606097

kurde , gdybym miał troszkę bliżej do Krakowa to bym przybył tam się zapisać , Fejku zgłoś się tam jako reprezentant forum :)
JestemFejkiem
JestemFejkiem
  21 maja 2012
Chudy
Chudy: przypomniały mi się czasy gdy w 2005 świętowaliśmy ze Śląskiem taki sam awans :D

podobno miasto Tychy ma wpompowac wielka kase w GKS, swoja droga co za ironia bo tyscy radni z wielka checia przepuszczaja pieniadze na klub i nawet stadion niedługo GKS-owi postawia a wiekszych Kielcach załuja im 4 mln na Korone :ziober2:
w sumie i tak Tychom nie kibicuje bo to zgoda Cracovii :rotfl: trzymam kciuki za awans Miedzianki za rok :rock:

Konto usunięte
Konto usunięte: Fejku zgłoś się tam jako reprezentant forum :)

miejscowka mi nie odpowiada :ziober2:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.