Mianowicie chce abyscie mi odpowiedzieli na 1 pytanie, jezeli laska mnie pierwsza zostawila i potem podala o alimenty to bede je placil? A i sprawa jest taka ze to ja zostalem ofiarą w tym wszystkim bo mimo wszystko starałem sie pomagac a i tak zawsze jak chce sie pomuc to tak wychodzi
lista tematów
Mam do was pytanie strona 1 z 2
Dobry wieczor.
Z czego sie orientuje niezaleznie od tego kto byl inicjatorem rozstania, jesli potwierdzone jest ojcostwo, jestes zobowiazany utrzymywac swoje dzieci placac alimenty.
Teraz ja zadam pytanie:
Masz dzieci i obawiasz sie o to, ze bedziesz musial placic alimenty?
Rozstanie z kobieta nie oznacza rozstania z potomkami. Jestes zobowiazany brac udzial w ich zyciu i utrzymywac do 18 roku zycia, bo JESTES OJCEM.
Ech, XXI wiek, gdzie sie podziali prawdziwi mezczyzni.
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
Kamileczek54: Mianowicie chce abyscie mi odpowiedzieli na 1 pytanie, jezeli laska mnie pierwsza zostawila i potem podala o alimenty to bede je placil? A i sprawa jest taka ze to ja zostalem ofiarą w tym wszystkim bo mimo wszystko starałem sie pomagac a i tak zawsze jak chce sie pomuc to tak wychodzi
Tak będziesz musiał płacić niezależnie od wszystkiego jako ojciec. Możesz iść do sądu i on orzeknie o wysokości alimentów. Jeśli wykażesz, że czynnie wspierasz dzieciaka, np. opłacasz rachunki ze swojego konta to możesz poprosić sąd o niskie alimenty.
Nie poprawiamy postów ale możemy znowu nadawać bany za śmiecenie komuś w temacie.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Eh gdzie sie podzialy prawdziwe dziewczyny a nie laska warta niczego. Raczej to ona powinna mi placic xD bo jest rownouprawnienie
Pouciekały stąd. A tak poważnie, jeżeli ona cię pierwsza zostawiła to jest prawdziwą dziewczyną i podjęła taką decyzję a nie inną. Może był jakiś powód tego i nie chcesz tego tu napisać nie wydaje mi się żeby tak bez żadnego powodu cię zostawiła. Na starość będziesz inaczej mówił i sam Laski będziesz używał np: przy chodzeniu lub do podpierania się. Sąd rozstrzygnie wszystko.
HardStyle
Nasza rozmowa nie ma sensu i nikt z nas ci tego nie powie KTO CO a bo tu akurat sąd zadecyduje czy alimenty płacić będziesz czy nie
Konto usunięte: Kamileczek54: Eh gdzie sie podzialy prawdziwe dziewczyny a nie laska warta niczego. Raczej to ona powinna mi placic xD bo jest rownouprawnienie
Może tak być. Jeżeli weźmiesz dzieciaka do siebie to sąd może nakazać jej wpłacać alimenty.
Tak tak ona mi da dzieciaka :D znalazła sobie od razu szmula innego faceta i ona jest tak poyebana ze uwierz mi sam bys byl w szoku co potrafi odyebac
Ale mi tu nie przeklinaj.
Alimenty sa na dzieciaka a nie dla kobiety. Ale z taką kobietą będziesz miec pod góre bardzo dlugo.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!