W jaki sposób radzicie sobie ze swoim partnerem bądź partnerką, z nudą w związku ?
Często zdarzają się Wam monotonne dni ?
Walczycie z tym czy raczej szybko się ulatniacie?:)
Nuda w związku ?
Jak zaciążysz i urodzi się dzidzia to nie będziecie mieć czasu na nudę... jesli jednak nie to znaczy że nie pasujecie do siebie a łączy was tylko aż nic.
Jesli w zwiazku istnieje pojecie nudy i monotonnosci to pozegnaj sie z partnerem.
Jak mozna nudzic sie osoba przez siebie wybrana? Nigdy w zyciu nie mialam takich problemow.
Mi zdarzało się nudzić ze swoim partnerem, co było kwestią różnych zainteresowań. Pomogło spędzanie czasu osobno, każde z nas poświęcało się swojej pasji, do domu wracało zadowolone i wtedy mieliśmy czas dla siebie. Przestaliśmy być sfrustrowani tym, że się nie spełniamy, więc i związek trochę odżył. Aczkolwiek w końcu i tak umarł
Jeśli chodzi o związek (8 lat po ślubie i 7 lat jako para )nie ma dla mnie takiego słowa jak nuda ,monotonia jak najbardziej . Monotonia wynikajaca z czynności które musimy wykonywać, aby spokojnie żyć . Dla mnie zona jest po to abym mógł przy niej odpocząć ,zrelaksować się ,a nie dodatkowo nasz wspólny wolny czas dnia codziennego wypełniać atrakcjami typu skok ze spadochronem .
Tez to chciałm napisac wczoraj, ale poddałam się..poszłam spać.
Poszukaj coś dla siebie żeby nie było ze każdą chwilę jaka masz poświęcasz tylko swojemu wybrankowi.. on jest dodatkiem do Twojego życia, ale nie całym światem, chociaż dużo par siedzi sobie na głowie kazdą wolną chwilę, nie wychodza osobno, nic osobno nie robią , nawet znajomych mają tylko wspólnych, to jest niezdrowe, bo są od siebie za bardzo zależni, nie potrafią bez siebie funkcjonować.
Przecież ona pisze to w czasie przeszłym a G(r)nębiciel jest tak na nie z miłością, do tego jest sarkastycznym szowinistą, że tylko opisuje sytuację.
Jedyny mój związek to PZPN, tylko jak Mario WGC go....
CO ? :P
Siemaneczko! :)
Jest sporo ciekawych rzeczy do robienia :) mądry człowiek nigdy się nie nudzi :D
Pozdrawiam miłe i serdecznie :)
Nuda jest zwykłą iluzją, iluzyjnego umysłu ktory ciągle szuka wrażeń na zewnątrz, doprawdy idzie sie tym zmęczyć ... ;) trzeba nauczyć się w związku po prostu być, bez zbędnych wrażeń ktore pochodzą z iluzyjnego umysłu, ktorego naturą jest szukanie wciąż to nowych bodźców ...