Jozef84
Jozef84
  17 października 2017 (pierwszy post)

Witam,
tak się zastanwiam czym dla Was jest bezwarunkowa miłość?
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

AngelinaNowak
AngelinaNowak
  17 października 2017

Niczym

raugi
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  17 października 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Niczym

dobre napisała, to wszystko się zgadza, najważniejsze są przecież pieniądze, i seks za pieniądze, czyż nie drogie panie??? jak nie to napiszcie drogie panie, a raczej odpowiedzcie na moich kilka pytań:
-dlaczego kobiety się prostytuują na drogach??
-dlaczego urzędują w burdelach??
-dlaczego ,,lecą'' na facetów, którzy mają drogi samochód??
-na portalach erotycznych się ogłaszają, zamieszczając swoje anonse, czemu to robią??
a ta pseudo strona w domenie tv, gdzie panie rozbierają się i zabawiają za żetony, pytam po co?? nie lepiej iść do roboty???

a mężczyźni??? czy któraś widziała jakiegoś przy drodze???, na portalu że prześpi się za pieniądze z kobietą, w burdelach?? albo ich tam nie ma wcale albo są to nieliczne osobniki, a panie??? no cóż hulaj dusza, piekła nie ma prawda???
jeśli chcecie drogie panie pieniądze, to wypad do pracy zaróbcie sobie, kupcie se samochód, itd :) w czym rzecz?? aaa za mało oferują pracodawcy, no cóż to nie jest powód do dawania za pieniądze, bo my mężczyźni pracujemy, czy zarabiamy 2000 zł, czy więcej, lub trochę mniej ale pracujemy :)

p.s-pamiętajcie że nie pisałem tu że każda kobieta tak postępuję, bo nie każda, ale bardzo dużo tych pseudo lalek tak robi...
p.s2-tak wiem, my faceci też święci nie jesteśmy, ale nie dajemy przynajmniej tyłka za kase(po za nielicznymi wyjątkami)
mrukowski
mrukowski
  17 października 2017
Jozef84
Jozef84: czym dla Was jest bezwarunkowa miłość?

Czymś, coraz rzadziej spotykanym. Miłość matki do dziecka? Nawet i z tym ostatnio różnie jest. Dajesz coś , nie oczekując nic w zamian. Trochę zaboli gdy ktoś obdarowany taką bezwarunkową miłością, kiedyś powie odpier... się już ode mnie.
GuzikZTego
GuzikZTego
  17 października 2017

Teoretycznie bezwarunkowa milosc powinna pochodzic od Boga i od rodziców. Aczkolwiek patrzac na to realnie to Bog stawia nam warunki skoro mamy 10 przykazan, grzechy glowne czy jakies inne takie. Oczekuje od nas, konkretnych dzialan i zachowan i wtedy "za dobre wynagradza a za zle karze". Wiec ciezko tu mowic o bezwarunkowej milosci. Rodzice w sumie podobnie maja jakies oczekiwania wobec nas. Sadze ze nigdzie nie ma w swiecie bezwarunkowej milosci. Bo bezwarunkowosc oznacza dla mnie akceptacje kogos takim jakim jest z calym jego balastem, gdy nie chcesz tej osoby zmieniac i ustawiac pod swoje dyktando. Jedynie gdzies tam w tej przypowiesci o synu marnotrawnym moglabym sie doszukac takiej milosci bo popelnil wiele bledow a gdy wrocil ojciec sie ucieszyl i wyprawil impreze powitalna (uczte), nie ganil go za jego zachowania za bledy, byl szczesliwy ze do niego wrocil i gotow przychylic mu nieba. Sadze, ze to jest prawdziwa bezwarunkowa milosc, gdy ktos bliski "zaliczy glebe" a ty pomozesz mu wstac na prosta.

irbit
irbit
  17 października 2017

kiedyś jeszcze w coś takiego wierzyłem ale teraz wątpię ...
WSZYSTKIM I NICZYM ... Tym jest dla mnie bezwarunkowa miłość

Jozef84
Jozef84
  17 października 2017

Tak Mruk, miłość rodziców jest bezwarunkowa.

Jozef84
Jozef84
  18 października 2017

tyle się słyszy o bezwarunkowej miłości,a nawet wypełniając fotkowy kwestionariusz stawiamy warunki, kogo szukamy, jaki jest nasz ideał. Także ta bezwarunkowa miłość to jakiś wymysł.

RedRiding1978
RedRiding1978
  20 października 2017

Miłość bezwarunkowa, to miłość ślepa i w świecie ludzi dorosłych, to czysta abstrakcja. Miłość bezwarunkowa, polega na braku analizy zachowań(również tych negatywnych) i miłości na przekór i wbrew wszystkiemu i jest ona możliwa tylko w stosunkach rodzic-dziecko. Każda inna osoba analizuje Twoje zachowanie, Twój wygląd i wybiera te cechy, które mu odpowiadają. Rodzic-dziecko akceptuje je bezwarunkowo. Nie można kochac wszystkich i wbrew wszystkiemu,bo to oznaczałoby bezmyślne tolerowanie takich zachowań jak zdrada, morderstwa, pedofilię itd coś co nas wewnętrznie odrzuca i co wg mnie jest zdrowym odruchem.

Narcissist
Narcissist
  21 października 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Miłość bezwarunkowa, to miłość ślepa i w świecie ludzi dorosłych, to czysta abstrakcja.

Coś w tym jest...
Jozef84
Jozef84:

Wydaje mi się że lepiej sformułowanym pytaniem byłoby pytanie o wierność w miłości. Czyli kiedy już w końcu dokonamy wyboru tej osoby, która okaże się być jednak nie doskonała. Czy potrafimy być jednak wierni temu wyborowi mimo wszystko??
mrukowski
mrukowski
  22 października 2017

NIe ma miłości bez zazdrości... Śpiewała Wioletta Willas..

RedRiding1978
RedRiding1978
  22 października 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Coś w tym jest...

Przede wszystkim, brak krytycyzmu wobec zachowań negatywnych.....
MiloscBoga
MiloscBoga
  7 listopada 2017

Wszystkim, co obejmuje wszystko swoją jednoczesnoscią, do miłosci bezwarunkowej sie dojrzewa i do tej czystosci, to jest etap, wtedy Kocha sie miłoscią Boga, ona jest czysta nie stawia zadnych powinnosci, własnie tu na ziemi odpowiada temu miłosc matki do dziecka choc juz tez została zanieczyszczona d83dde0a

MiloscBoga
MiloscBoga
  7 listopada 2017

Ta miłosc pochodzi z pozadualnego postrzegania rzeczywistosci, postrzeganie dualne ją zagłusza, nie daje sie jej przejawic, gdy uwage swoją skupiamy na ,,wartosciach,, dualnych wtedy jest niemozliwym doswiadczyc miłosci bezwarunkowej d83dde0a

MiloscBoga
MiloscBoga
  7 listopada 2017

w wyzszych Krolestwach Światła, wszystko przejawia sie w niedoopisania słowami miłosci bezwarunkowej d83dde0a

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.