MalaBlond91
MalaBlond91
  28 czerwca 2017 (pierwszy post)
Cześć czy według Was związek bez zobowiązań to coś normalnego? I czym dla Was jest taki związek?
niewidzialnaa
niewidzialnaa
  28 czerwca 2017
Wszystko zależy od człowieka i od tego co ma w głowie i jakie ma do tego podejście. Dla mnie nie jest to nic normalnego, ale normalność to pojęcie względne. Dla każdego jest czymś innym. Ja osobiście bym tak nie potrafiła. Nie jestem w stanie sobie nawet tego wyobrazić. By wejść w związek muszę czuć coś do partnera i wiedzieć, że uczucia są odwzajemnione.
DyktatorMody
Reputacja: -231 | BluzgometrTM: 0
DyktatorMody
  28 czerwca 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: związek bez zobowiązań

To są pojęcia przeciwstawne jak dla mnie. Może być znajomość bez zobowiązań ale związek nie bardzo.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Mandzura
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 1
Mandzura
  28 czerwca 2017
Według mnie związek to wspieranie się, oddanie, lojalność, szczerość, dawanie sobie radości i szczęścia.
Bez zobowiązań to tylko znajomosc czyli układ koleżeński. Gorzej jeżeli ktoś nie potrafi się określić i daje sprzeczne sygnały.
MalaBlond91
MalaBlond91
  28 czerwca 2017
No dokładnie o te sprzeczne sygnały chodzi głupie tłumaczenia i chęć czegoś bez zobowiązań. Żal
LockOn
LockOn
  28 czerwca 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Cześć czy według Was związek bez zobowiązań to coś normalnego?

To normalna rzecz tylko po co w nim tkwić skoro na wetnie masz podpory w drugim człowieku.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  29 czerwca 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Cześć czy według Was związek bez zobowiązań to coś normalnego? I czym dla Was jest taki związek?

Jakimś chorym tworem i wyrazem braku szacunku dla siebie.

Zwiazek jak sama nazwa wskazuje to WEIĘŹ między dwojgiem ludzi.

Jak nie chce się mieć zobowiązań pozostaje się samemu
ToTylkoYo
ToTylkoYo
  1 lipca 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: I czym dla Was jest taki związek

Facet próbuje cie tylko wyd.... ;) Nie daj się :P
Lukaszeqtpl
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Lukaszeqtpl
  1 lipca 2017
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Dla mnie związek partnerski jest wyznacznikiem bardzo bliskiej i zażyłej relacji obu ludzi nawet bliższej niż to ma miejsce w przyjaźni czy w koleżeństwie co wiążę się w pewnym stopniu ze zobowiązaniami, ale również generalną próbą, która ma pokazać czy będący w sobie zakochane osoby, będą w stanie w odpowiednim właściwym sobie momencie pójść o krok dalej. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że zobowiązania w tym typie związku sprowadzają się bardziej tak jak już tutaj zostało powiedziane do wspierania się, budowania zaufania poprzez oddanie szczerość i lojalność. Nie można od razu wychodzić z założenia że każda para która jest w związku partnerskim to przyszły mąż i żona, ale można do tego dążyć. Trzeba poświęcić wiele czasu i uwagi by rzeczywiście zbudować coś trwałego. To są nasze wspólne wybory i wszystko zależy od nas samych. Jednak jeżeli już jesteśmy przekonani, żeby pójść o ten krok dalej - mówię tutaj o wspólnym współżyciu to trzeba być świadomy konsekwencji tego wyboru i pogodzić się z tym, że nasze dotychczasowe życie nie będzie już takie jak wcześniej.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.