TlPS
Reputacja: -15 | BluzgometrTM: 38
TlPS
  19 grudnia 2012 (pierwszy post)

Czy jest jakiś sposób na odblokowanie iPhone tak żeby można było wsadzić kartę sim z rożnych sieci bez robienia jailbreake ? Nie chce płacić £80. Telefon jest zamknięty do Vodafone w UK.

Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.

TobiXywa
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 758
TobiXywa
  19 grudnia 2012

Z tego co mi wiadomo dla tego telefonu odblokowanie jest dostępne tylko dla ograniczonej liczby sieci. Można też z niego tak usunąc simlocka że nie powróci po aktualizacji i bedzie jakby fabrycznie odblokowany. Będziesz na pewno potrzebował IMEI telefonu. Dokładnie nie wiem jeszcze jak ten cały proceder sie odbywa.

:lol2:i'm out:crylol:
TlPS
TlPS
  19 grudnia 2012

IMEI mam, prosta sprawa.
Vodafone jest jedna z tych sieci z której iPhone można odblokować.
Czyli nie wiesz nic wiecej co mogłoby mi pomoc?

Potrzebowała * ;)

TobiXywa
TobiXywa
  19 grudnia 2012

Znaczy wiem :D jesli chcesz wiedzieć to juz Ci mówie :D.Musisz złożyc zamówienie po złożeniu zamówienia numer IMEI telefonu wysyłany jest do odpowiedniego operatora, który przypisuje go do bazy Apple. Po tej czynności iPhone widnieje na serwerach jako odblokowany i wystarczy go tylko podłączyć do komputera, uruchomić program Itunes, a po kilku sekundach simlock zniknie. Nie wie czy takie zamówienia nie składa sie u operatora sieci z jakiej chcesz korzystać. Tego nie jestem na 100% pewien ale nigdy nie zaszkodzi zadzwonic do nich i sie spytać lub podejść do jakiegoś punktu operatora danej sieci ;)

TlPS
TlPS
  19 grudnia 2012

No to właśnie za to się płaci £80 :x
Podejde jutro do punktu gdzie się znają na robieniu takich rzeczy, może tam będzie taniej :)

TobiXywa
TobiXywa
  19 grudnia 2012

A rozumiem że nie chcesz za to płacić ^^.

TlPS
TlPS
  19 grudnia 2012

Za £80 to mogę sobie kupić jakieś fajne szpilki na sylwestra ;)

TobiXywa
TobiXywa
  19 grudnia 2012

Ah... te dziewczyny ;D ^^ d83dde0a

NicZaFriko
NicZaFriko
  19 grudnia 2012

Wywaliła kupę hajsu na ejpel a szczypie się z paroma groszami na sim locka.. lol.

TlPS
TlPS
  19 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wywaliła kupę hajsu na ejpel a szczypie się z paroma groszami na sim locka.. lol.

To nie Hyde, jeśli nie masz nic pomocnego do napisania to nie rozumiem po co ta wypowiedz.

NicZaFriko
NicZaFriko
  19 grudnia 2012

Nie pisze w tym dziale pierwszy raz wiec proszę daruj sobie pouczanie ;) A wyrażanie własnej opinii to także post , nie obrażam nikogo po prostu komentuje a pomocnego nic nie ma jak to ? Pisze żebyś poszła zapłacić tak jak każdy inny bo nie ma innego sposobu to nie nokia 3310 ze złamiesz sim locka sama. I kolejna pomocą jest informacja dla innych ze jak chcą się pakować w iPhone to niech najpierw się zastanowią nad dodatkowymi dużymi kosztami ;)

TlPS
TlPS
  19 grudnia 2012

Zdaje sobie sprawę z tego, ze nie piszesz tu pierwszy raz. Ale to nie odnosi się do Twojej chamskiej wypowiedzi powyżej

Konto usunięte
Konto usunięte: Wywaliła kupę hajsu na ejpel a szczypie się z paroma groszami na sim locka.. lol.

I nie widzę tutaj żadnej wzmianki o tym żebym poszła zapłacic jak każdy inny.

Powodem mojego tematu na tym forum jest właśnie pytanie o to czy jest jakiś inny sposób na ściągnięcie simlocka bez płacenia- jeśli nie ma oczywiscie będę musiała zapłacić. Czy jest coś złego w tym ze chciałam sobie zaoszczędzić pare groszy?

znajduch
znajduch
  19 grudnia 2012

W Polszy prawo Unijne głosi, iż nie można sprzedawać telefonu z simlockiem, w UK tak nie ma?

TlPS
TlPS
  19 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: W Polszy prawo Unijne głosi, iż nie można sprzedawać telefonu z simlockiem, w UK tak nie ma?

Jak się kupuje z abonamentem to zawsze jest simlock w iphonach,
Swoją 4 miałam w Danii na abonament gdzie po pól roku od kupna ściągali sim locka za darmo, więc w każdym kraju inaczej to działa.

NicZaFriko
NicZaFriko
  19 grudnia 2012

W T-mobile nie ma sim lockow(mama ma iphona 4s ) , w Play ściągają za friko w salonie , a jak jest w orange jest tego nie wiem.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.