Czy jest jakiś sposób na odblokowanie iPhone tak żeby można było wsadzić kartę sim z rożnych sieci bez robienia jailbreake ? Nie chce płacić £80. Telefon jest zamknięty do Vodafone w UK.
iPhone 5 strona 1 z 2
Z tego co mi wiadomo dla tego telefonu odblokowanie jest dostępne tylko dla ograniczonej liczby sieci. Można też z niego tak usunąc simlocka że nie powróci po aktualizacji i bedzie jakby fabrycznie odblokowany. Będziesz na pewno potrzebował IMEI telefonu. Dokładnie nie wiem jeszcze jak ten cały proceder sie odbywa.
IMEI mam, prosta sprawa.
Vodafone jest jedna z tych sieci z której iPhone można odblokować.
Czyli nie wiesz nic wiecej co mogłoby mi pomoc?
Potrzebowała * ;)
Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
Znaczy wiem :D jesli chcesz wiedzieć to juz Ci mówie :D.Musisz złożyc zamówienie po złożeniu zamówienia numer IMEI telefonu wysyłany jest do odpowiedniego operatora, który przypisuje go do bazy Apple. Po tej czynności iPhone widnieje na serwerach jako odblokowany i wystarczy go tylko podłączyć do komputera, uruchomić program Itunes, a po kilku sekundach simlock zniknie. Nie wie czy takie zamówienia nie składa sie u operatora sieci z jakiej chcesz korzystać. Tego nie jestem na 100% pewien ale nigdy nie zaszkodzi zadzwonic do nich i sie spytać lub podejść do jakiegoś punktu operatora danej sieci ;)
No to właśnie za to się płaci £80 :x
Podejde jutro do punktu gdzie się znają na robieniu takich rzeczy, może tam będzie taniej :)
Za £80 to mogę sobie kupić jakieś fajne szpilki na sylwestra ;)
Nie pisze w tym dziale pierwszy raz wiec proszę daruj sobie pouczanie ;) A wyrażanie własnej opinii to także post , nie obrażam nikogo po prostu komentuje a pomocnego nic nie ma jak to ? Pisze żebyś poszła zapłacić tak jak każdy inny bo nie ma innego sposobu to nie nokia 3310 ze złamiesz sim locka sama. I kolejna pomocą jest informacja dla innych ze jak chcą się pakować w iPhone to niech najpierw się zastanowią nad dodatkowymi dużymi kosztami ;)
Zdaje sobie sprawę z tego, ze nie piszesz tu pierwszy raz. Ale to nie odnosi się do Twojej chamskiej wypowiedzi powyżej
I nie widzę tutaj żadnej wzmianki o tym żebym poszła zapłacic jak każdy inny.
Powodem mojego tematu na tym forum jest właśnie pytanie o to czy jest jakiś inny sposób na ściągnięcie simlocka bez płacenia- jeśli nie ma oczywiscie będę musiała zapłacić. Czy jest coś złego w tym ze chciałam sobie zaoszczędzić pare groszy?
Jak się kupuje z abonamentem to zawsze jest simlock w iphonach,
Swoją 4 miałam w Danii na abonament gdzie po pól roku od kupna ściągali sim locka za darmo, więc w każdym kraju inaczej to działa.